1 značka + 2 výrobky = ako rozprávka a tragédia

18:56

Líčim sa denne. Takže sa musím denne odličovať a výrobkov na odlíčenie pleti miniem veľa. Zvykla som si, že produkty striedam - raz mám odličovací olej, raz gél, raz dvojfázový odličovač, raz obrúsky, niekedy mix obrúskov a oleja (najmä ak sú suché a nedá sa s nimi robiť absolútne nič). V Avone som si už dávnejšie všimla dva odličovače, jeden veľký a jeden malý. Celkom ma zaujali, preto som si počkala na akciu a kúpila som si ich. Minula som ich oba, porovnala som ich a... kým jeden vyšiel ako úplný miláčik, druhý bol tragik. Čistý tragik.





Začnem tým lepším výrobkom. O odstraňovači dlhotrvácneho make upu si môžete prečítať:

      "Odstraňovač make-upu s dvojitým zložením. Odporúčané pre odstránenie vodeodolného a dlhotrvácneho make-upu.
• jemne odstraňuje zvyšky make-upu
• zanecháva pleť hebkú
• hydratuje ju
Účinky:
Dvojité zloženie je založené na olejoch a vode. Oleje účinne odtraňujú nečistoty bez namáhania pleti. Hydratačný komplex poskytuje dlhotrvácnu hydratáciu. Zloženie nedráždi pleť a nezanecháva na nej lepkavý pocit. Vhodné pre nositeľky kontaktných šošoviek."

Do kúpy tohto odličovača som sa veľmi nehrnula. Má 50 ml, je teda tretinou toho druhého odličovača a stoja rovnako - bez akcie 5,40. Za takého krpca mi to príde premrštená cena, najmä keď vezmem do úvahy, že za tú cenu som si kúpila 400 ml micelárnu vodu inej značky. Raz sa vyskytla dobrá akcia a povedala som si, že skúsim. Malé milé balenie je ideálne aj na cesty, keďže nezaberie veľa miesta. Obal je plastový, ale pevný, odolný aj voči mojej nešikovnosti (rozumej odolný voči pádom). Zloženie sa nedá dobre prečítať, tobôž nie odfotiť, ale milo ma prekvapila absencia parabénov. Má taký zvláštny chemický puch, nevonia mi, skorej by som ho zaradila k tým smradľavejším výrobkom. Konzistencia je tekutá, je to zmes olejov a vody. Skúsila som ho na odlíčenie pleti aj očí. Na oči je vynikajúci. Veľmi rýchlo a ľahko odstraňuje líčidlá, aj vodeodolnú linku, v očiach neštípe, nedráždi ich a nemusím sa báť, že budem slziť ako pri čistení cibule. Na oči mi sadol perfektne, asi aj preto som ho na pleť skúsila len raz a zvyšok šetrila len na oči. Make up odstráni rýchlo, pričom nezanecháva pleť mastnú ani lepkavú. 

Plusy:
  • šikovné balenie je super aj na cesty
  • pevný obal je odolný voči pádom
  • veľmi dobre odličuje oči - neštípu, nepália, neslzia - nedráždi ich, rýchlo a ľahko odstráni aj vodeodolné líčidlá
  • ľahko odstraňuje make up, pleť zanecháva jemnú
Mínusy:
  • ťažko čitateľné zloženie
  • cena 
Ako som už spomenula, 5,40 za tak malý odličovač mi príde dosť. Ale v akcii by som si ho kúpila zasa.




O vyživujúcom odstraňovači očného make upu si môžete prečítať:

      "Vyživujúci odstraňovač očného make-upu s krémovým zložením.


• jemne odstraňuje make-up
• vyživuje pleť

Účinky:
Krémové zloženie jemne ale účinne odstraňuje make-up a vyživuje pleť bez podráždenia. Oftalmologicky a dermatologicky testované. Hypoalergénne."

Odličovač má 150 ml a stojí rovnako, ako ten malý, teda 5,40. Je vo vyššom štíhlejšom obale, nezaberie veľa miesta. Tiež nijako pekne nevonia, skorej by som povedala, že má taký zvláštny kyslastý puch. Krémová konzistencia sa  mi  veľmi páčila, bolo to zasa niečo nové. Veľmi rýchlo som názor na odličovač zmenila. Najskôr som ho po použila na oči. Stačila chvíľka a v okamihu som ich mala červené, podráždené, štípali a začali slziť. Keďže sa to opakovalo aj pri ďalšom použití, vyškrtla som ho zo zoznamu výrobkov, ktoré sa môžu priblížiť k mojim očiam. Druhou  možnosťou bolo skúsiť ho na pleť. Ak som sa vyhla očnému okoliu, bol v celku použiteľný, odstránil make up, na pleti neštípal a nezanechal ju mastnú ani lepkavú.  Napriek tomu ho hodnotím ako sklamanie, nesadol mi a už by som si ho viac nekúpila. 

Plusy:
  • pomerne veľké balenie
  • krémová konzistencia
  • ľahko odstraňuje make up
Mínusy:
  • smrdí mi
  • v očiach neskutočne štípe, sčervenajú mi a tečú mi slzy
Cena za 150 ml je 5,40.

Mali ste niektorý z týchto výrobkov? Boli ste spokojné?

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. S hodnotenim druheho vyrobku sa stotoznujem. Jednym slovom katastrofa, u mna nie je pouzitelny ani na plet. A ten prvy niekedy vyskusam ked bude v akcii

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten druhý by som nikomu neodporúčala, ale paradoxne, ho moja sestra stále používa. Ten druhý sa mi dosť páči, asi si ho kúpim zasa.

      Odstrániť
  2. konečne som našla niekoho kto má rovnaký názor na ten druhý odličovač.. mňa po ňom oči neskutočne štípu slzia rovnako ako aj tebe, vôbec mi neodstráni špirálu nie to ešte vodeodolnú.. no moja najlepšia kamarátka si ho nevie vynachváliť

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj moja sestra ho používa, už asi tretie balenie :) Ja by som ho švihla do koša ako nepodarok.

      Odstrániť
  3. Ten prvý nepoznám, ale s týmto druhým je to presne tak aj u mňa...

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe