Ako som spoznala Vincentku

18:26

Jeseň a zima sú obdobím, kedy sa to okolo nás len tak hemží chrípkou a rôznymi virózami, ktoré nás na pár dní odstavia od bežného života. Slovač je divný národ, napcháva sa antibiotikami ako cukríkmi a potom sa čuduje, že už nezaberajú, že telo je zdevastované chémiou, potom sa napcháva probiotikami, aby  sa vnútro dostalo do pôvodného stavu a toto sa opakuje niekoľkokrát ročne. Neznášam lekárov ani lieky. Pokiaľ je to možné, vyhýbam sa im ako čert krížu a radšej sa liečim čajmi, bylinkami a receptami našich starých mám ( ako cibuľový čaj a podobne). Keď som dostala možnosť vyskúšať Vincentku, nemohla som povedať nie. Vincentka je ojedinelá prírodná liečivá minerálna voda, silno mineralizovaná, jódová, uhličitá, so zvýšeným obsahom fluoridov a kyseliny boritej. Svojím obsahom a vyváženosťou minerálnych solí a prvkov umožňuje rozpúšťanie hlienov v dýchacích cestách, žalúdku a črevách. Dostala som sprej a bylinkové pastilky. Sprej ocenila moja mamina, alergička, pretože priniesol vytúženú úľavu. Rada by som vám o nich napísala, pretože táto zdravá alternatíva si ma získala.








O nosnom spreji si môžete prečítať:

     "Vincentka nosový sprej - prostriedok na ošetrenie sliznice nosohltanu. Používá sa pre zvlhčenie sliznice celej nosnej dutiny a nosohltanu predovšetkým pri pobyte v prostredí s nízkou relatívnou vlhkosťou vzduchu, v priestoroch vykurovaných ústredným kúrením a prostredí znečistenom najmä prachovými časticami. Naplnené prírodnou minerálnou vodou Vincentka.
Pomáha udržiavať fyziologickú čistiacu schopnosť nosovej sliznice (funkciu riasinkového epitelu), umožňuje optimálne fungovanie tzv. slizničnej imunity ako primárnej obrany pred infekcií.
Používa sa na zvlhčenie sliznice celej nosnej dutiny a nosohltanu predovšetkým pri pobyte v prostredí s nízkou relatívnou vlhkosťou vzduchu, v priestoroch vykurovaných ústredným kúrením a prostredí znečistenom najmä prachovými časticami.
Aplikácia prípravku je vhodná aj po stavoch nosových operácií. Odporúča sa tiež proti vzniku suchých zápalov nosovej. Frekvencia ani dĺžka užívania nie je obmedzená."

     Neznášam spreje do nosa. Už od malička, pretože sprej mi vždy stiekol do hrdla a zanechal tam nielen odpornú chuť, ale aj nepríjemný pocit, že mi tam niečo zavadzia. Preto ich používam až vtedy, keď ich je naozaj treba a môj nos pripomína vodovodnú točku. Vincentku som dala skúšať najmä mojej mamine. Ako alergik veľmi dobre vie, čo je to nemôcť dýchať, strácať čuch a bojovať s vlastnými dutinami. Sprej má 25 ml, je šikovnej veľkosti, možno ho nosiť neustále so sebou. Naše niekoľkotýždňové používanie možno zhrnúť do nasledujúcich bodov:
  • ako sprej sa aplikuje veľmi jednoducho a rýchlo
  • ak náhodou stečie do hrdla, ani neviem, že tam bol, nezanecháva žiadnu nepríjemnú chuť ani podráždenie, skrátka vôbec žiadna vôňa, chuť, nič
  • pomáha zvlhčovať sliznicu, čo ocenia najmä ľudia pracujúci v klimatizovaných priestoroch, vlastne, teraz všetci, keď sa budeme nachádzať vo vykúrených priestoroch, kde je podstatne suchší vzduch
  • mamina mala veľké ťažkosti s dutinami, ktoré jej opúchajú a vtedy má problémy ako s dýchaním, tak aj s čuchom (necíti nič). Vďaka spreju jej dutiny nielenže neopuchli, ale ani nekrvácali, čo sa po mnohých sprejoch do nosa stáva, najmä ak sú používané dlhodobo
  • posilňuje imunitu sliznice, čo vlastne pôsobí ako štít, pretože  v každej chvíli nám hrozí prienik miliónov baktérií a vírusov cez sliznicu tráviacich, dýchacích, močových či pohlavných orgánov
Vincentka nosový sprej je vhodný pre celú rodinu a určite sa nestratí v žiadnej lekárničke. Jej bežná cena je okolo 3,50 a najmä teraz v zime je šikovným pomocníkom, ktorý nás môže zachrániť pred ochoreniami so zimou spojenými.






O pastilkách si môžete prečítať:

"Charakteristika Vincentka pastilky s bylinkovou príchuťou:
Určené na starostlivosť o sliznicu ústnej dutiny. Produkt s obsahom soli VINCENTKA z výťažku zo zdroja minerálnej vody VINCENTKA.
Zloženie Vincentka pastilky s bylinkovou príchuťou: Soľ Vincentka 50mg, Vitamín B5 4mg. 18 pastiliek
Dávkovanie Vincentka pastilky s bylinkovou príchuťou: Podľa potreby, najviac však 8 pastiliek denne, rozpúšťať pozvoľna v ústach."

Pastiliek na hrdlo sa u nás minie dosť. Stačí, aby ma v ňom začalo škriabať a ja viem, že bude zle. Niektoré z nich sú ale značne agresívne, občas z nich bolí jazyk, v horšom prípade aj žalúdok. Preto som bola zvedavá, ako obstoja tieto. Balenie obsahuje 18 pastiliek a odporúča sa užiť maximálne 8 denne, inak hrozia preháňacie účinky. Keď som chorá, som rada, ak sa dokopem do toho, aby som užila aspoň 3 alebo 4, i keď je pravda, že niekedy ich je treba naozaj trochu viac (najmä ak je hrdlo ako v ohni). Pastilky ma veľmi prekvapili slanou chuťou - sprvu to bol šok, ale potom som si na zvláštnu chuť celkom zvykla. Pastilky pomáhajú pri zapálenom hrdle,  so zachrípnutím a osviežujú a zvlhčujú ústnu dutinu. Keďže naše balenie je už takmer prázdne, chystám sa kúpiť tie ovocné. I keď mi slaná chuť po chuti veľmi nie je, až moc dobre účinkujú na to, aby som ich pre takú drobnosť zavrhla :) Cena za 18 pastiliek je okolo 4 eurá.

Poznáte Vincentku? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe