Podozrivo dokonalá micelárna voda

15:28

Kedysi, a nebolo to tak dávno, som považovala micelárne vody za úplne zbytočné. Za akýsi luxus, ktorý som ani v najmenšom nepotrebovala. Na čo aj? Na oči som mala rôzne odličovače a na pleť gély či mlieka. Potom sa ale stalo niečo zlé - dva odličovače, ktoré som si kúpila s veľkou radosťou, ma zakaždým rozplakali a oči som mala opuchnuté ako po fláme. Chtiac nechtiac som sa vybrala do lekárne, aby som si kúpila niečo, čo nebude pôsobiť ako kyselina. Milá teta lekárnička mi poukazovala nejaké prípravky pre citlivé oči, ale mne vtedy padla do oka maličká,  100 ml veľká micelárna voda. Tak som si ju vzala a začal sa písať môj micelárny príbeh :) Pred niekoľkými týždňami som sa motala po DM drogérii, lebo som mala kupón na nákup micelárky od značky Mixa. Našla som, kúpila som, zamilovala som si ju.






O micelárnej vode si môžete prečítať:

      "Micelárna voda na upokojenie pleti je ideálna na citlivú pleť náchylnú na podráždenie.
Jemné odstránenie make-upu z tváre a očí jedným ťahom: jedinečné zloženie obsahujúce micely, ktoré odstraňujú make-up a nečistoty bez trenia. Fyziologické pH 5,5 zhodné s pleťou rešpektuje jej ochrannú bariéru. Citlivá pleť tváre a očí je dokonale vyčistená, osviežená a hydratovaná. Jej citlivosť je plne rešpektovaná.
Obrovská úľava: obsahuje upokojujúci pantenol, ktorý pomáha predchádzať podráždeniu pleti.
Použitie: Naneste vatovým tampónom na pokožku tváre a očí. Neoplachujte.
880092 8 - INGREDIENTS: AQUA / WATER, HEXYLENE GLYCOL, GLYCERIN, PEG-60, HYDROGENATED CASTOR OIL, POLOXAMER 184, DISODIUM COCOAMPHODIACETATE, DISODIUM EDTA, CITRIC ACID, PANTHENOL, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, (F.I. L . B164981/1)."

So značkou Mixa som už skúsenosti mala, už dávnejšie som používala pleťovú vodu a vďaka balíčku vzoriek som skúsila aj CC krém či pleťový krém. Preto som ani na okamih neváhala, keď som si mohla kúpiť 400 ml balenie micelárnej vody za nejakých 5 eur (presnú cenu si nepamätám, ale bola to veľmi dobrá akcia). Priesvitný plastový obal síce neponúka nijaký zaujímavý prvok, ale s súlade s heslom v jednoduchosti je krása je to v poriadku. Neobsahuje alkohol, parabény ani parfum, čo je pre pleť rozhodne dobré.  Preto ju možno bez obáv použiť na  odstránenie make-upu z tváre a očí. Micely obaľujú a odstraňujú nečistoty a make up bez väčšej námahy. Mixa Micellar Water Optimal Tolerance napomáha regenerácii a rozmaznáva pleť vďaka zloženiu s hodnotou pH 5,5. Táto hodnota zodpovedá fyziologickým hodnotám pH a vďaka tomu sa neporušuje ochranná bariéra pokožky. Nevonia. Nevadí. Mne odličovanie obyčajne trvá tak 3 minúty, takže aj tak by som si voňavý kozmetický rituál nijako nevychutnala. Odličuje perfektne:
  • na oči je to skutočný poklad. Vodeodolné líčidlá, ceruzka, tiene - to všetko je v priebehu krátkeho momentu odlíčené. Bez jedinej slzy, bez najmenšieho štípania, bez opuchu. Skrátka takto má vyzerať dokonalé odlíčenie očí!
  • čoraz radšej ju používam na pleť. Všimla som  si, že prechody z tepla do zimy, chladné a veterné počasie a naša tvrdá piešťanská voda moju pleť značne dráždia, je začervenaná, citlivá na dotyk. Micelárna voda jemne odstraňuje make up a popri tom pleť upokojuje a osviežuje, vďaka čomu je červenanie menej výrazné, pleť pôsobí sviežo a je hodvábne jemná
Najznámejšou micelárnou vodou je červený poklad od Biodermy, ktorý som skúsila ako prvý a veľmi som si ho obľúbila. Keď ho však porovnávam s touto micelárnou vodou, musím povedať, že ja tam väčší rozdiel nevidím (okrem značného rozdielu v cene), dokonca by som si dovolila tvrdiť, že Mixu som si obľúbila viac.

Plusy:
  • veľké balenie za prijateľnú cenu (odporúčaná cena je 8 eur za 400 ml)
  • bez obsahu alkoholu, parabénov a parfumu
  • vhodná na odlíčenie očí aj pleti
  • oči odličuje bez jedinej slzy, neštípe v nich, nedráždi ich, ľahko odstraňuje aj vodeodolné líčidlá 
  • make up odstraňuje rýchlo a ľahko, pričom pleť upokojuje a osviežuje
Mínusy:
  • nenašla som
Ako som už spomenula, kúpite ju za nejakých 8 eur vo vybraných predajniach alebo na internete. 

Skúsili ste nejaký produkt od značky Mixa? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. presne tak táto je najlepšia!!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mala som pletovu vodu, ktora nedostatocne odlicovala. Micelarku som preto uz neriskovala. Podla zlozenia vsak vyzera ok, nemalo by tam byt nic problematicke, tak mozno to este s touto znackou skusim.
    Biela Mačka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pleťové vody len zriedka dobre odlíčia, preto na odličovanie kupujem micelárne vody. Mixa je veľmi dobrá kozmetika, mám s ňou len dobré skúsenosti.

      Odstrániť
  3. ja si túto micelárku tiež plánujem kúpiť :) zatiaľ som mala len od značky garnier a ani tá nebola zlá, ale každý si pochvaľuje mixu oveľa viac :) dúfam že odlíči naozaj aj vodeodolné produkty, pretože na oči používam len tie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám len vodeodolnú ceruzku, ktorú používam len málo, ale s ňou si celkom dobre poradí. Vodeodolnú riasenku nepoužívam, to posúdiť neviem, ale s vodou som veľmi spokojná :)

      Odstrániť
  4. práve som ju začala používať, že teda konečne vyskúšam, nakoľko som ju vyhrala..taktiež som si ju hneď porovnala s obľúbenou Sensibio a musím povedať, že som toho istého názoru: je rovnako super, ak nie lepšia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tiez mam tuto micerialku, prave ju dokoncujem, a mozem povedat, ze mam tiez pocit ze je porovnatelna ak nie aj lepsia ako Bioderma, vobec nestipe na citlivej pokozke, skvele odlicujem aj oci, spirala ide ako po masle, nedam na nu dopustit, bez vone, urcite kupim aj dalsie balenie, dnes som si vybrala DM knizku za 150 bodov je tam kupon 25% zlava na MIXU odlicovacie produkty urcite to vyuzijem na nakup tejto miceralky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež sa zasa chystám kúpiť si ju vďaka zľavovej knižke :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe