Plantur 21 - aby vlásky rástli rýchlejšie a menej padali

17:19

Niektoré recenzie mám chuť napísať hneď, ako kozmetiku použijem. Obyčajne je to vtedy, keď ostanem nejakým produktom očarená a mám chuť vykričať do sveta, aký je super. Na niektoré recenzie ale musím počkať. Nie je to preto, že by daná kozmetika nebola dobrá. Je to preto, lebo jej účinky sa neukážu hneď a treba trpezlivo čakať, čo sa z nej vykľuje. Býva to najmä pri pleťových sérach alebo krémoch, no i pri vlasovej kozmetike, ktorá sľubuje, že vám z nej porastú vlásku, budú menej padať a podobne. Dnešná recenzia sa bude točiť okolo troch produktov značky Plantur, ktoré sľubujú dlhšie vlasy a podporu ich rastu. Keďže som ich včera minula, je najvyšší čas pozrieť sa, čo dokážu.                  

                                                 

Plantur 21 kofeínový šampón

Plantur 21 kofeínový šampón zloženie

šampón s kofeínom

Plantur 21 šampón

Hydratačný šampón na zdravý rast, posilnenie a lesk vlasov Plantur 21

Vlasy mi vo veľkom začali padať zo stresu v práci. Myslím, že nebyť histamínovej intolerancie, ten stres by som ustála. Stres ju však zhoršil na toľko, že moje telo malo dosť a dalo mi to veľmi jasne najavo. Vlastne, keď sa spätne pozriem na posledné mesiace, padanie vlasov je asi to najmenšie peklo, akým som prešla. Samozrejme, ako ženu ma to veľmi trápilo, pretože som mala dlhšie vlasy a hoci ich nebolo veľa, boli krásne. Teraz mám pocit, akoby ich bolo o polovicu menej a tak som do boja povolala nielen rôzne výživové doplnky, ale aj ďalšiu kozmetikuHydratačný šampón na zdravý rast, posilnenie a lesk vlasov Plantur 21 mi mal priniesť vytúženú úľavu.

Prečo som sa rozhodla vyskúšať práve tento rad? No, do oka mi padol vďaka nápadnej ružovej farbe :) A odtiaľ bol len krok k tomu, aby som sa lepšie pozrela na popis výrobku a rozhodla sa, že ho chcem.  Vlasové prípravky milej ružovej farby obsahujú nutri-kofeínový komplex, ktorý obsahuje kofeín, vitamíny niacín, biotín, vápnik a horčík. Takéto zloženie by malo podporiť vlasové korienky a oživiť vlasy, zlepšiť ich rast. Príčin, prečo vlásky padajú je veľa a niekedy to prejde samo a rýchlo, inokedy im treba len trochu pomôcť.

Hydratačný šampón na zdravý rast, posilnenie a lesk vlasov je v ružovom obale s objemom 200 ml. Vrchnáčik sa nešraubuje, len ho stlačíte a je otvorený. Šampón má tiež výraznú ružovú farbu (ale fakt krásnu, akoby ste chceli umývať jednorožca) a jemnú sladkú vôňu. Dobre pení a čo je podstatné, znesie sa s ním aj môj atopický ekzém, ktorý sa v strese zhoršil natoľko, že bol takmer po celej vlasovej časti hlavy. A to už bolo teda ozaj veľa.

Vlasy sú po použití jemné, voňavé a pekne lesklé. Podstatné je nechať ho pôsobiť aspoň dve minúty, potom umyť, použiť balzam a na záver sérum. Na konci recenzie zhrniem svoje dojmy z rastu vlasov alebo ich ďalšieho vypadávania, lebo nedokážem posúdiť, akoby pôsobil len šampón sám. Celú dobu som ho používala s balzamom a sérom (sérum som minula trochu rýchlejšie, preto som ho nahradila jedným z lekárne). Jeho bežná cena je okolo 10 eur, ale na Elnine sú pravidelne zaujímavé akcie.

Hydratačný balzam na zdravý rast vlasov, posilnenie a lesk Plantur 21

Hydratačný balzam na zdravý rast vlasov, posilnenie a lesk Plantur 21 zloženie

Hydratačný balzam na vlasy

Hydratačný balzam Plantur 21

Hydratačný balzam na zdravý rast vlasov, posilnenie a lesk Plantur 21

Balzam na vlasy považujem za nutnosť, aby sa dobre rozčesávali, boli hydratované, ľahké a zdravé. Pokiaľ by pomohol aj s ich vypadávaním, je to len super bonus, no nie? Hydratačný balzam na zdravý rast vlasov, posilnenie a lesk Plantur 21 je opäť balený v ružovom obale a má 175 ml. Vrchnáčik je na opačnej strane ako pri šampóne (a tiež sa nešraubuje, za čo mal u mňa hneď veľké  plus), takže keď sú na vani vedľa seba postavení, nielenže krásne vyzerajú, ale určite si ich nepomýlite. Nejakým zázrakom sa mi podarilo minúť ich naraz, obyčajne miniem rýchlejšie šampón. Používala som ich tri razy do týždňa a rýchlo som prišla na to, že na jedno použitie ich nie je potreba veľa.

Kým šampón je ružový, balzam je už decentne biely a krémový. Odporúča sa vtrieť ho do pokožky a vlasov a tiež nechať aspoň dve minúty pôsobiť. Nie že by som to stopovala, ale určite to bolo vždy aj kúsok dlhšie. Vlasy sa mi z neho nemastili, pokožka nesvrbela viac ako inokedy, takže dojmy boli zo začiatku na jednotku s hviezdičkou. Výsledkom sú mäkké, hebké a poddajné vlasy, ktoré sa ľahko upravujú aj češú. Myslím, že ho zaraďujem k najlepším balzamom, aké som mala, lebo vlasy sú ako hodváb. Nesmiem zabudnúť ani na to, že sú dobre hydratované a pevnejšie. Jeho bežná cena je okolo 8 eur. 

Sérum pre posilnenie rastu vlasov Plantur 21

Sérum pre posilnenie rastu vlasov Plantur 21 zloženie

Sérum pre posilnenie rastu vlasov

Sérum na vlasy Plantur 21

Sérum pre posilnenie rastu vlasov Plantur 21

Posledným kúskom dnešnej recenzie je Sérum pre posilnenie rastu vlasov Plantur 21. Séra na vlasy používam asi posledný rok, odkedy sa veci v mojom živote začali nejak, nazvime to pekne, kaziť. Odvtedy bolo vypadávanie vlasov ako na hojdačke, no posledné mesiace boli len horšie a horšie. Aj preto som povedala, že do koruny krásy treba investovať skôr, ako mi ozaj vypadne...  Toto rozkošne ružové sérum má 125 ml a sladkú vôňu. Sprvu síce cítite alkohol, no rozvinie sa do sladkej, mne ovocie pripomínajúcej vône.

Jeho použitie je ľahké, len ho aplikujte po umytí vlasov. Nanáša sa priamo na pokožku hlavy a neoplachuje sa. Po použití som mala pocit, že jemne chladí a pokiaľ som mala náhodou poškriabaný ekzém, jemne štípalo, ale inak sa sérum používa super. Hoci sa uvádza, že by sa malo použiť po umytí vlasov, na miesta, kde som videla výrazný úbytok vlasov, som ho aplikovala denne. Vlasy boli na druhý deň pekné, nestratili objem ani tvar. Vďaka úzkemu aplikátoru sa sérum nanáša ľahko a presne, potom pokožku trochu pomasírujete a je to. Bežná cena je necelých 7 eur. 


Tak a teraz sa poďme pozrieť, ako sa zmenila kvalita vlasov. Ako som už spomenula o pár riadkov vyššie, nedokázala by som posúdiť, ako na ne pôsobia produkty jednotlivo, lebo som ich vždy používala naraz:
  • vlasy boli krajšie. Neviem to úplne popísať, ale po niekoľkých umytiach bola ich kvalita lepšia, menej sa mi lámali, boli lesklé, pevnejšie a jemné. 
  • vlasy rástli rýchlejšie. Keďže si končeky strihám každé tri mesiace, videla som, že teraz som dĺžku na podstrihnutie dosiahla skôr. Aj jemnučké vlásky, ktoré mi začali rásť okolo ofiny, narástli celkom hodný kus
  • čo sa vypadávania týka, zlepšenie som zaznamenala, no čakala som trochu viac. Asi je to pochopiteľné, keď za pár mesiacov prídete o kopu vlasov a je vám to ľúto. Každopádne to však nemusí byť šampónom, lekárka mi povedala, že telo potrebuje čas, aby sa opäť dalo do poriadku a vlasy tiež. 
Celkovo hodnotím rad Plantur 21 longhair ako vydarený a ocenia ho dámy, ktoré túžia po rýchlejšie rastúcich vláskoch. Rýchlejší rast som si všimla po nejakých 2 - 3 týždňoch a myslím, že keby som pokračovala v ďalšom balení, zlepšilo by sa aj to vypadávanie. Kvôli ekzému však nikdy vlasovú kozmetiku nepoužívam dlhodobo, takže sa k nej vrátim asi až po lete. 


Všetky produkty nájdete v eshope Elnino, momentálne sú všetky v akcii :)



Ako bojujete s vypadávaním vlasov? Používate kozmetiku alebo skúšate doma vyrobené masky?





















You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe