Vône, do ktorých sa ne/oplatí investovať

15:49

Písať recenziu na parfumy považujem  za dosť ťažké. Každému z nás vonia niečo iné, parfum vonia inak aj na každom z nás. Nie raz sa mi stalo, že na prvé očuchanie mi vôňa veľmi prekážala (napr. Euphoria Forbidden, ktorej hrdou majiteľkou som sa stala v decembri), ale potom som si ju tak veľmi obľúbila, že som nepoužívala žiadnu inú. A vôňa, ktorá sa mi páčila na kolegyni, bola na mne úplne divná. Preto sa chcem zamerať na vlastnosti ako praktickosť flakónu, výdrž, až potom na to, či a prečo sa mi ne/páčila práve vôňa. V článku budú vône z Avonu i z parfumérie a drogérie. Niečo som kúpila, niečo dostala ako darček k narodeninám, ale minula som všetky.





O vôni sa dočítate:

     "Ovocno-kvetinová orientálna vôňa Shine Rose stavia na žiarivých tónoch ruže, ktoré sú obalené iskrivými a hrejivými tónmi inšpirovanými Heidi a jej chuťou pre život. Vôňa sa otvára iskrivým výbuchom šťavnatej mučenky, okvetných lístkov ruže a modrého harmančeka vytvárajúce návykový, moderný efekt. Srdce exploduje v radostných a lahodných tónoch fialky, lesných jahôd a liči evokujúce žiarivé farby života. Základ odhalí rafinované drevité nóty cédrového dreva a pačuli, pozdvihnuté dotykom sladkej vanilky. To všetko tvorí zmyselne intímnu, skutočne ženskú vôňu."

Práve vôňa Shine bola darčekom k narodeninám. Sprvu som sa z nej aj tešila, ale len do okamihu, kým som ju neovoňala. Na môj vkus je príliš sladká a zdala sa mi aj dosť ťažká. Nebola pre mňa vhodná na každodenné nosenie, skôr len na večer, ak som niekam vyrazila. Moje balenie malo 15 ml, šikovné na poličku aj do kabelky. Flakón je pekne tvarovaný, nie je ťažký, neohúri, ale ani nesklame. Keď som ju prvý raz použila, zarazilo ma, že je sladká, ale keď tá prvá sladkosť vyprší, zrazu je nevýrazná a nezaujímavá. Výdrž je krátka, už po prvých hodinách som nemala pocit, že by som ju použila. Určite by som si ju nekúpila. Presnú cenu neviem, ale na internete ju kúpite od 7,5 za 50 ml. 




Kúpa tohto parfumu bola úplne spontánna. Na eshope Fann bol výpredaj a za 50 ml nepýtali ani 9 eur. Tak som si povedala, že skúsim. Má prekrásny flakón, ktorý zdobia pery a nevšedný vrchnáčik, ktorý mu dodáva šmrnc. Nie je ťažký a bez frflania som ho nosila aj so sebou v kabelke. Prvé použitie bolo čisté zdesenie. Oviala ma ťažká orientálna vôňa, úplne iná, ako mám rada. Keď som už premýšľala nad rým, komu ju darujem, ucítila som neobyčajne krásnu, kvetinovú vôňu, ktorá ma zahalila a úplne pohltila. Bola skrátka prekrásna! Úplne mi sadla, zžila som sa s ňou a tak, ako som ju po prvom ovoňaní neznášala, som si ju zamilovala. Používala som ju denne, či som šla do školy alebo večer von. Chcela som ju opäť, ale momentálne som ju v eshope nenašla. Pevne dúfam, že sa ešte objaví, lebo okrem krásne vône mala aj super výdrž - aj po celom dni som neraz ucítila jej pôvabné tóny, ktoré mi vždy zlepšili náladu.






Vône Fergie z Avonu som postupne skúsila všetky. Len fialová, levanduľová, sa mi absolútne nepáčila a po prvom použití som ju dala mamine. Ako prvá uzrela svetlo sveta Outspoken v krásnom tmavom obale. 
Zloženie: Hlavné tóny: lesné plody, tuberóza, koža. Neuveriteľný dojem chladivej vône lesných plodov v kontraste so žensky jemnou tuberózou a vôňou hebkej kože.
Táto vôňa patrí k mojim najobľúbenejším nielen v Avone, ale celkovo. Jej krásna, zmyselná a ženská vôňa sa mi zapáčila okamžite. Je sladká a pritom svieža, ľahká a očarujúca. Flakón má 50 ml, je pekný, nie najľahší, ale vôňa sa dá kúpiť aj v 15 ml balení, ktoré nosím v kabelke. Výdrž je super, aj po celom dni ju cítim a keď ju dám aj do vlasov, pri každom pohybe sa okolo mňa šíri jej krásna vôňa. Mala som už tri balenia a kúpila som si štvrté. Bežná cena je 27 eur.
Potom prišla strieborná Outspoken Intense, na ktorú som bola fakt zvedavá. 
Zloženie: karambola, ostružina, kumquat, srdce vône - gardénia, pomarančový kvet, mučenka, základ vône - zmyselný mušus, biela ambra, céder. Kategória: kvetinovo-ovocná 
Táto vôňa ma nadchla už menej. Menej výrazná, slabšie vydrží, flakón krásny, ale celkový dojem nezachráni. Mám síce druhú, ale to len preto, že druhú som dostala.
Ďalšou Fergie v mojej zbierke je Outspoken Fresh. 
Zloženie: Hlavné tóny: liči, kvet guajavy, santalové drevo. Energické liči a ruža, svieži kvet guajavy rozžiarené krémovým santalovým drevom. 
Vôňa je v asi najživšom flakóne, ktorý je neprehliadnuteľný. Páči sa mi viac ako Outspoken Intense, lebo vôňa je intenzívnejšia, svieža a taká neopozeraná. Výdrž je lepšia, ale Outspoken sa rozhodne nevyrovná. Mala som jednu, druhú by som si nekúpila.
Rozhodne na celej čiare vyhráva práve prvá vôňa, ktorá ma očarila a prinútila ma kúpiť si ju viac razy. Väčšinou si vyčíham nejakú super akciu, dá sa kúpiť aj o polovicu lacnejšie. 



Doteraz nepochopím, čo ma viedlo k nákupu toaletnej vody Sparkling citrus.
Zloženie: Hlavné tóny: bergamot, limetka, svetlé cédrové drevo. Bergamot prežiarený sicílskym slnkom a šťavnaté mandarínky tvoria nádhernú a žiarivú vôňu, ktorú dopĺňa kytica čerstvých kvetín. 
Citrusové vône mám rada, sú svieže a príjemné, ale ako parfum ma to neokúzlilo. Malý flakón má 30 ml, je ľahký, vhodný aj do kabelky. Nemá vrchnák, len akúsi plastovú poistku, ktorá ho chráni pred stláčaním. Celkom dobrá myšlienka. Vôňa je príjemná, citrusová, nie veľmi výrazná ani kyslá, taká celkom fajn na leto. Výdrž je ale úplne mizerná, ani nie po hodine som ju vôbec necítila, ani vo vlasoch. Toto si už rozhodne viac nekúpim. Bežná cena je necelých 15 eur.

Používali ste niektorú zo spomenutých vôní? :)

You Might Also Like

14 Vaše komentáre

  1. S vonami je to dost individualne, takze tazko k nim zaujat stanovisko.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som napísala hneď v úvode. Preto som písala nielen o tom, aká je vôňa z môjho pohľadu(pekná, sladká), ale aj o výdrži či praktickosti flakónu.

      Odstrániť
  2. Mě dokáže zaujmout celkem dost vůní, ale k málokteré se vracím opakovaně. Většinou se mi časem omrzí, ale pár svých stálic mám. Třeba te´d na zimu miluji Heat od Beyonce. To je ta její úplně první v červeném obalu :)

    Yankee Candle a jiné vůně domova :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mám rada sladšie vône, ale nesmú byť zase príliš ťažké, to mi potom prekáža. Páči sa mi od Avonu Ultra Sexy, tiež je skvelá Christina Aquilera Red Sin, ale tej som sa už asi presýtila a momentálne Lancome Tresor. Nemám rada príliš korenisté vône.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V tomto sa zhodneme, sladké sú super, ak nie sú veľmi sladké a korenisté veľmi nemusím ani ja, ani na mužoch.

      Odstrániť
  4. Mám ráda svěží sladké vůně, aktuálně jsem začala používat tenhle: http://eshop.magnificora.com/cs/glowna/15-gentle-woman-rose-50ml.html a voní opravdu krásně, i když za takovou cenu bych si ho asi sama pořizovat nebudu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to vyššia cena, ale niekedy nie je na škodu investovať, keď to dlho vydrží :) Light Blue som mala dlho, lebo jej stačí málo a dlho vonia :)

      Odstrániť
  5. Mňa vedia zaujať hocijaké vône, no preferujem buď svieže, alebo sladké, no nie príliš. Najnovšie ma však nadchla táto avonovka - http://www.parfemy-avon.cz/cs/damske/18-parfemova-voda-perceive-50-ml.html, ktorá vonia (aspoň mne) orgovánovo a veľmi žensky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja milujem ťažšie orientálne vône :) a medzi moje oblúbené parí najmä Guerlain a jeho Shalimar, Samsara, Tiare Mimosa, najnovší úlovok už nepredávajúca sa Mahora :) ale aj Dior Hypnotic Poison..priznám sa bez mučenia, že som parfémový maniak a mám už takú menšiu zbierku, ktorú sa chystám rozširovať :D páčia sa i neobvyklé, kontroverzné vône a najnovšie sa chystám na Vivienne Westwood Budoir a Guerlain Cahmps Elysee :) peknú nedelu prajem Lucka ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja veľmi ťažké vône nemusím, na mne sa mi nepáčia, ale iných áno. Ja si tiež rozširujem zbierku :) Dolce Gabbana, Hugo Boss, Calvin Klein, Lanvin, Salvatore Ferragamo sú aktuálne na mojej voňavej poličke a milujem ich :)

      Odstrániť
  7. Mne sa tá z Avonu strieborná zas páči. Používam ju síce len v zime, ale mne páči sa mi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Strieborná je pekná, len stále ju porovnávam s Outspoken, ktorú mám najradšej :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe