Arganový tuhý šampón

18:50

Na tekuté šampóny sú zvyknutí asi všetci z nás. Prídeme, namočíme, otvoríme, nalejeme, napeníme, umyjeme, usušíme. Rýchle, ľahké, efektívne. Odkedy som ale spoznala tuhé šampóny, rada sa k nim v pravidelných intervaloch vraciam. Dokonca sú dni, kedy si myslím, že sú praktickejšie ako tekuté šampóny, lebo zaberajú menej miesta (najmä v cestovnej taške to považujem za markantný rozdiel), nevylejú sa, neroztečú sa skorej, ako ich stihnem napeniť a podstatne dlhšie vydržia. Posledným úlovkom spomedzi tuhých šampónov je vlasový šampón s arganovým olejom.







O arganovom oleji ste zaiste už počuli alebo ste o ňom čítali. Aj u mňa na blogu ste si mohli nájsť hneď niekoľko článkov, ktoré obsahujú zmienku o tomto tekutom zlate, ktorý môžete používať na celé telo, likviduje vrásky, celulitídu, zjemňuje pokožku, vyživuje, hydratuje, pomáha vlasom i nechtom. Ako atopik hľadám produkty s obsahom olejov (ale najradšej oleje samotné), lebo mi dokáže pomôcť zmierniť príznaky a potom sa cítim o niečo lepšie. Balený je v papieroom obale, kde nájdete zloženie. Trošku ma mrzí, že zloženie nenájdem na stránke, kde sa dá šampón kúpiť, ale verím tomu, že časom sa tam objaví. Po otvorení som ostala v pomykove, či je to naozaj šampón. Lebo veľmi šampónovo nevyzerá. Vyzerá mydlovo. A krásne! Ako malé umelecké dielo. Radosť pozerať sa a škoda míňať ho :) Nielenže mydlovo vyzerá, ale aj mydlovo vonia. Mydlovo a pekne. Jemne, ale dosť na to, aby aspoň trošku prevoňal vlasy. Je tvrdý, ale po každom použití ho treba nechať uschnúť, aby dlhšie vydržal. Použitie je veľmi jednoduché. Šampónom niekoľkokrát prejdite po mokrých vlasoch a následne napeňte. Vznikne bohatá pena, ktorá jemne prevonia vlasy. Potom ju len opláchnem a použijem kondicionér alebo masku. Vlasy umýva dobre. Nemala som s ním žiaden problém, nemastili sa mi (ale s tým ja nemám takmer nikdy problém), pekne sa leskli. Vlasová pokožka ostávala lepšie hydratovaná, takže suché miesta sa mi  tvorili pomalšie a hlava ma takmer nesvrbela. Až na tretí deň som začínala vnímať nepríjemné pocity. Jediné negatívum som si všimla v okamihu, ako som si išla rozčesávať vlasy. Boli totiž nepoddajné, neboli jemné a ťažšie sa mi česali. Vlastne by sa dalo povedať, že boli celkom drsné. Preto som zaradila do kozmetického rituálu aj masku alebo kondicionér. Tie vlásky pekne zjemnia a som opäť spokojná. Napriek tejto drobnej nedokonalosti vnímam šampón pozitívne a som s ním spokojná.
Plusy:
  • jednoduchý obal, pekné mydlo
  • pekná vôňa
  • tvrdý šampón dlho vydrží
  • vytvára bohatú penu
  • vlasy umýva, hydratuje vlasovú pokožku, vlasy sa pekne lesknú
Mínusy:
  • vlasy ostávali drsnejšie a ťažšie sa mi česali, potrebovala som masku alebo kondicionér
Šampón kúpite na stránke ttps://www.arganeol.sk, kde 100 gramov stojí 7,50.
Používate tuhé šampóny? :)

You Might Also Like

5 Vaše komentáre

  1. O tuhom šampóne som počula, no nejako som to neaplikovala. Príde mi to zvláštne ...
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Netreba sa báť :) tie suché/tuhé sú úplne super. Hlavne pre mastné vlasy. Oddialia interval umytí a vytvoria pekný objem akurát vlasy sú trocha drsnejšie - lebo nemajú k dispozícii silikóny na kĺzanie a treba ich nechaj chvilku vysušiť a až potom rozčesať :)

      Odstrániť
    2. Viaceré prírodné šampóny bez silikónov mi zanechávali úplne jemné vlasy, ale aj tuhý šampón od Soaphorie mi ich zanechal, podobne ako tento, drsné. Takže tam asi niečo bude :)

      Odstrániť
  2. vyzerá to veľmi zaujímavo, mám rada také zdravé a zaujímavé veci , ak budem mať čas tiež si to poriadne pozriem a možno aj kúpim :)
    https://clodyteenmummy.wordpress.com

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe