Ako sa učím používať nové kúsky

17:18

V kozmetike sa vždy nájde niečo nové a zaujímavé, čo som ešte nemala a rada by som to skúsila. Najmä vo svete dekoratívnej kozmetiky mám ešte značné medzery, pretože sú produkty, ktoré používam len občas a sú také, ktoré sa napríklad bojím vyskúšať. Tento problém som mala napríklad s očnými linkami. Fascinovali ma, ale bála som sa, že na ne budem ľavá a nezvládnem to, preto som si ich nekupovala. Potom som ale jednu dostala ako darček k nákupu, skúsila som ju, zistila som, že to nie je až také ťažké ako som si myslela a odvtedy mám doma vždy aspoň jednu. Tak to bolo aj s lícenkami a paletkami na kontúrovanie tváre. Ani jeden z týchto dvoch produktov nepoužívam denne, iba príležitostne. Napriek tomu ale môžem povedať, že sa celkom rýchlo učím, ako s nimi narábať.













O Beauty UK krémovej lícenke Sweet Cheeks - Pink Pavlova No. 4 si môžete prečítať:
       "Sweet Cheeks je praktická krémová lícenka, ktorá dodá sviežosť tvojim líčkam. Ľahučké a zloženie sa postará o krémový a žiarivý finiš. Lícenku môžeš nanášať priamo a rozmazať s prstami alebo so štetcom. Lícenka obsahuje bambucké maslo, vitamín C a jojobový olej. 
Zloženie:
Ethylhexyl Palmitate,Hydrogenated Polyisobutene,Polyethylene,Mica,Candelilla Cera, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Butyrospermum Parkii Butter, Tin Oxide, May Contain, Mica ( CI 77019 ) /,Titanium Dioxide ( CI 77891 ) Titanium Dioxide ( CI 77891 ),Iron Oxide Yellow ( CI 77492 ),Iron Oxide Black ( CI 77499 ),Iron Oxide Red ( CI 77491 ),D&C Red 6 Ba. Lake ( CI 15850:2 ), D&C Red 7 Ca. Lake ( CI 15850:1 ), D&C Red 28 Al Lake ( CI 45410 ), D&C Red 7 Ca Lake ( CI 15850 )
Nie je testovaný na zvieratách"


O mne je už asi známe, že nie som lícenkový ani bronzérový typ a na bežné líčenie ich vôbec nepoužívam. Do práce mi stačí ľahký make up, ktorý zjednotí pleť a púder, ktorý ho zafixuje a zmatní. Po lícenke siahnem len keď ideme večer spoločensky žiť, skočíme na drink, do kina alebo len na prechádzku popri rieke. Aj to s farbou trochu šetrím, lebo Riško mi bežne povie, že nenalíčenú ma vidí najradšej. Krémová lícenka bola výzvou, lebo takú som ešte veľmi neskúšala. Vlastne, pokojne by som mohla povedať, že ani som celkom presne nevedela, ako ju mám používať a ako budem po prvom experimente vyzerať. V ponuke je 6 krásnych farieb, ružová, marhuľová či vanilková - ponuka je pestrofarebná. Vyzerá skôr ako nejaké pero alebo tieň v ceruzke, len je menšia a širšia. Po otvorení vykukla ružová hlavička a povedala som si, že tá ružová je nejaká besná. Takmer nevonia, je tam len jemný závan, ktorý si neuvedomujem. Krémová konzistencia je zaujímavá, dá sa vrstviť, takže z besnej ružovej urobíte celkom v pohode jemnú ružovú :) Na make up sa nanáša dobre a môžete ju rozotrieť štetcom alebo prstami. Ja sa učím robiť so štetcom, ale prvé razy som ju rozotierala prstami. Na pleti vyzerá pekne a dá sa veľmi dobre rozotrieť, takže to nevyzerá ako machuľa farebná (aj keď u mňa to tak prvý raz vyzeralo). Nenosím ju na celý deň, len na večer a tých pár hodín drží na pleti dobre, preto predpokladám, že aj deň by bez problémov vydržala. Neviem, či je fakt taká super, ako sa mne zdá, lebo je moja prvá a neviem ju ešte s inou porovnať. Ale na moje milé prekvapenie sa jedná o príjemný produkt za dobrú cenu. Aj zloženie sa mi celkom pozdáva, preto sa teším na to, že s ňou budem experimentovať, kým nenájdem to vysnené líčenie.
Lícenka stojí 6,95 a vybrať si môžete zo šiestich farbičiek.


O Beauty UK palete na contouring tváre - Ultimate Contour Palette si môžete prečítať:
     "NOVÁ Beauty UK paletka pre perfektne vytieňovanú tvár! Paletka obsahuje 3 odtiene na contouring v krémovom zložení.
Zloženie: Hydrogenated Polyisobutene, Ethylhexyl Palmitate, Ozokerite, Vetearyl Ethylhexanate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Polyisobutene, Mica, Hydrogenated Microcrystalline Wax, Paraffin / Glycol Montanate / Synthetic Wax, Sorbitan Stearate, Silica, Phenoxyethanol. Môže obsahovať: CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492 (Iron Oxide Yellow), CI 77491 (Iron Oxide Red), CI 77499 (Iron Oxide Black)."


Kontúrovanie je úžasné, lebo keď ste šikovné a obratné, dokážete zúžiť, zmenšiť, rozjasniť, zakryť a zvýrazniť všetko tak, ako chcete. Ja taká zručná nie som a priznám sa, nikdy ma to veľmi nelákalo. Líčenie neberiem ako možnosť niečo na sebe zmeniť tak, že po odlíčení by ma ostatní nespoznali, ale len zjednotiť pleť tak, aby som sa cítila prirodzene. Obdivujem však dievčence, ktoré majú tak šikovné ruky, že dokážu vykúzliť líčenia modeliek, herečiek a zmenia nás na dámy, keď ideme večer na ples alebo na svadbu. Vtedy nemám problém s kontúrovaním, lebo sa nechám nalíčiť niekým iným :) Občas to ale vyskúšam, pretože hoci som trochu ľavá, chcela by som to vedieť. Nikdy neviem, kedy sa mi to zíde. Krémová paletka na kontúrovanie bola prísľubom zmeny, lebo podobnú som ešte nemala. Ok, keby neviem, čo to je, poviem si, že je to sada krémových korektorov. Ale nie je. Nájdete v nej tri farby, ktoré sú určené na kontúrovanie. Na zadnej časti máte nakreslené, ktorá farba kam patrí, aby ste dosiahli vytúžené líčenie. Škoda len, že pre mňa je to skôr ako hieroglyfy. Krémové zloženie je dobré, pretože možno použiť prsty aj štetec. Podľa toho, čo vám viac vyhovuje, mne asi štetec. Farby sa rozotierajú dobre. Pekne držia na pleti a keď sa dobre rozotrú, nevyzerajú ako bojové pomaľovanie. Som celkom milo prekvapená, že mi to ide a dokonca to aj celkom dobre vyzerá. Farby sú sýte, dobre sa rozotierajú, líčenie vydrží pekne (paletku tiež nepoužívam, keď idem do práce, len keď ideme večer von) bez zmeny pár hodín a celkovo je líčenie vyzerá sviežo. Je to moja prvá krémová paletka, ale myslím si, že nie posledná. Lebo asi som tomu kontúrovaniu prišla na chuť.
Stojí 9,90 a oba kúsky nájdete na https://www.pinkpanda.sk/.


Poznáte značku Beauty UK? :)

                           

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe