Ichtamolové mydlo

15:56

Kedysi som si večerné čistenie pleti nevedela predstaviť bez poriadne penivého čistiaceho gélu. Dnes si neviem predstaviť čistenie pleti bez prírodného mydla. Čierne uhľové mydlá, olivové, s bambuckým maslom, peelingové - ich zbierku si pomaly rozširujem a hľadám nové a nové určené na problematickú pleť. Sama som ostala milo prekvapená, koľko rôznych druhov sa dá nájsť. Ponio je jedna z mojich obľúbených značiek, preto som sa rozhodla kúpiť si ichtamolové mydlo. Navyše, mala som šťastie, lebo bolo v akcii.







O ichtamolovom mydle Ponio si môžete prečítať:
      "Ichtamolové mydlo - ako názov napovedá - obsahuje ichtamol (ichtiol, ammonium bituminosulfonate...) farmaceutickej kvality. Ichtamol patrí medzi bituminózne dechty a vďaka svojim antiseptickým, antimikrobiálnym a antimykotickým účinkom je často využívaný na liečbu kožných problémov. Druhou kľúčovou zložkou ichtamolového mydla je rakytníkový olej, získaný šetrnou a ekologickou CO2 extrakciou z organického rakytníka. Takýto olej je špecifický svojím zložením, obsahuje veľké množstvo kyseliny palmitoolejovej - nazývanej aj omega-7. Palmitoolejová kyselina pokožku ošetruje, napomáha regenerácii pokožky, ochrane membrán a zabraňuje oxidácii (starnutiu pokožky).
Ingredients (Zloženie): Cocos Nucifera Oil (kokosový olej), Olea Europaea Fruit Oil (olivový olej), Aqua (voda), Butyrospermum Parkii Fruit Butter (bambucké maslo), Helianthus Anuus Seed Oil (slnečnicový olej), Sodium Hydroxide (hydroxid sodný), Ricinus Communis Seed Oil (ricínový olej), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (organický rakytníkový olejový extrakt, pôvod EU), Ichtammolum (ichtamol)"


Dobré mydlo dokáže nahradiť telový aj sprchový gél a dodá pokožke všetko to, čo potrebuje pre zdravie a krásu. Navyše, vydržia oveľa dlhšie, pomaly sa míňajú a keď ich po každom použití necháte dobre vysušiť, zachovávajú si svoju čerstvosť. Zaberajú podstatne menej miesta a dnes si môžete vybrať z ponúk mnohých značiek. Najmä preto ich mám naozaj veľmi rada a nedám na ne dopustiť. Ponio mydielko má 100 gramov, plus aj mínus 5 gramov, lebo je ručne vyrábané a niekedy to celkom presne odrezať nejde :) Je v papierovom obale, ktorý som hneď zahodila a mydielko uložila k mojim ostatným. Je hnedé a po dlhej dobe  musím povedať, že nevonia. Teda, vôňu má, ale nie peknú, pripomína mi moje šampóny na atopický ekzém, ktoré obsahovali decht. I keď nevonia, od používania ma to neodradilo. Ono v prírodnej kozmetike sa častejšie môžete stretnúť s výrobkami, ktoré nevoňajú, dokonca by som mohla povedať, že smrdia (môj obľúbený neem olej, tamanu olej, jamajský čierny ricínový olej). Ich účinky sú ale tak úžasné, že kašlem na smrad - nesmrad a teším sa z vynikajúcich výsledkov. Ichtamolové mydlo je určené na kožné problémy, akné či ekzémy. Preto som si ho aj kúpila. Mydielko vytvára jemnú, ale bohatú penu, ktorá umýva pokožku bez vysušovania. Upokojuje ju a prináša úľavu od pálenia, svrbenia alebo začervenania. Hĺbkovo ju čistí a pomáha predchádzať novým vyrážkam. Pleť ostáva jemná a hladká. Tiež ju mierne hydratuje a zabraňuje starnutiu pokožky. Celkovo hodnotím mydielko veľmi pozitívne. Je pravda, že nevonia, ale nevadí. Opäť ma výborné výsledky presvedčili o tom, že netreba pozerať na voňavosť :)

Plusy:
  • pekné papierové balenie
  • šikovná kocka do ruky
  • jemne pení
  • nevysušuje pokožku
  • čistí, zjemňuje, upokojuje pokožku, hojí ju, chráni pred starnutím
Mínusy:
  •  treba si len zvyknúť na vôňu
Mydlo som kúpila v eshope https://www.krasnakazdyden.cz/ a bežne stojí 4,10.

Mali ste Ponio mydlá? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ja teraz pouzivam ichtamolovy sampon a davnejsie som mala ichtamolovy krem na akne. Takze ja na ichtamolove vyrobky nedam dopustit. Aj ked mi raz niekto na blogu napisal, ze vsetok ten ichtamol pochadza z vyrovnania Ceskoslovensko-sovietskeho dlhu. :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ichtamol sa mi začína páčiť viac a viac :) Pozriem sa aj po iných výrobkoch s jeho obsahom.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe