Kráľovské raňajky pre pleť

17:06

Splnila som si ďalší kozmetický sen. Len tak. Pre radosť. Najskôr som nič nechcela. Potom som skúsila vzorku a všetko sa zmenilo. Havlíkovu Apotéku som zaregistrovala už dávnejšie, lebo sa mihla vo viacerých obchodíkoch, do ktorých chodím obdivovať prírodnú kozmetiku. Nie vždy si ju môžem kúpiť, lebo pri pohľade na moju výplatu len zaplačem, ale verím, že raz sa to zmení. Snažím sa o to :) Z Havlíkovej Apotéky chcem vyskúšať niekoľko produktov: bylinkovú osviežujúcu pleťovú vodu, rannú čistiacu trojminútovú masku, Krásnu slečnu i Anjelsku tvár. Časom budú moje. Možno napíšem Ježiškovi. Ale dnes to bude o kráľovských raňajkách.











O pleťovej maske Kráľovské raňajky pre pleť si môžete prečítať:

     "Základ pochádza z tvorby Brnenského lekárnika Vincenca Petkeho, majiteľa lekárne U Zlaté koruny, z prelomu 18. a 19. storočia. Pôvodný názov je zrejme označenie podľa zadávateľa, ktorým bola podľa mena zrejme ruská šľachtičná. Receptúru sme modifikovali do modernej podoby.
Výsledky: klinické testy potvrdili schopnosť až 72 hodinovej hydratácie pokožky, posilnenie jej bariérovej funkcie, zjemnenie povrchu kože vrátane zmiznutia suchých šupiniek a to pri používaní už po dvoch týždňoch.
UPOZORNENIE: Ranná maska Kráľovské raňajky môže pri citlivej pleti spôsobiť mierne prekrvenie a tým i začervenanie a štípanie kože. Jedná sa iba o účinok vysokého obsahu aktívnych látok. Po umytí tento efekt odoznieva. Skladovacie podmienky: 5-25 °C.
Vhodná pre všetky tyy pleti. Táto ľahučká emulzia tvorená kvapalnými kryštálmi s významným obsahom látok, ktoré pokožku hĺbkovo hydratujú a zabraňujú tak jej stárnutiu je určená pre všetky typy pleti.
Použitie: Každé ráno hneď po zobudení nanesieme prstami na ešte neumytú pleť (tvár, krk, dekolt). Necháme pôsobiť 3 minúty a zvyšky zmyjeme vlažnou vodou alebo zotrieme vreckovkou. Odhadovaná gramáž pre jednu aplikáciu je 1g.

Zloženie: Aqua (demineralizovaná voda - nosič vodorozpustných látok), Persea Gratissima Oil (bio olej z dužiny avokáda), Isoamyl Laurate (ECOCERT certifikovaný -prírodný olej), Glycerin (surovina rastlinného pôvodu - hydratuje pokožku), Propandiol (hydratačná látka prírodného pôvodu z kukurice), Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate (emulgátory na prírodnej báze pochádzajúce z olivového oleje), Polyglyceryl-10-Laurate (jemná čistiaca zložka prírodného pôvodu), Cetyl Alcohol (vosk a regulátor viskozity), Glyceryl Stearate (vosk a regulátor viskozity), Saccharide Isomerate (PENTAVITIN®), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (olej z plodov rakytníka rešetliakového), Royal Jelly (materská kašička), Tocopherol (Vitamín E - antioxidant), Sodium Levulinate, Sodium Anisate (sodné soli organických kyselín s bakteriostatickou funkciou - chráni produkt pred znehodnotením), Caprylyl Glycol (podporuje konzervačný systém), Alcohol (rozpúšťadlo pre účinné látky prírodného pôvodu), Sodium Benzoate (prírodný konzervant), Potassium Sorbate (prírodný konzervant), Xanthan Gum (prírodný regulátor viskozity), Sodium Phytate (látka prírodného pôvodu - viaže ionty kovov do zlúčenín), Sodium Citrate (sodná soľ kyseliny citrónovej k vyrovnaniu pH), Citric Acid (úprava finálneho pH), Citrus Grandis Peel Oil (grepová silicia), Salvia Sclarea Oil (esenciálny olej zo šalvie muškátovej), Limonene, Linalool (pochádza z esenciálnych olejov)."
Zriedkakedy používam vzorky. Doma mám vždy viacero otvorených produktov a snažím sa používať iba tie. Keď som však v objednávke našla vzorku práve kráľovských raňajok, rozhodla som sa vyskúšať ju. Bolo to tesne pred mojou septembrovou dovolenkou. Vzorka bola maličká, myslím okolo 1,5 ml, ale bohato stačila na jedno použitie. Naniesla som ju ráno a nečakala som, že hneď uvidím výsledky, kvôli ktorým si ju budem chcieť expresne rýchlo. Ešte v koncom augusta som ju zháňala. aby so mnou mohla cestovať do Chorvátska. V papierovej krabičke sa ukrýva pekná lesklá tuba s výraznou modrou etiketou, pôsobí veľmi elegantne. Viete, tak kráľovsky. Tá modrá, to je jednoducho prekrásna farba. Sestra si na šaty na stužkovú kupovala látku práve takejto farby a boli kúzelné. Skoro ako mala Večernica. Čo sa vône týka, je veľmi pekná. Vonia sviežo, ako bylinky. Veľmi rýchlo som si ju obľúbila pre jej ľahkosť a prirodzenosť, lebo v nej niet ani stopy po ničom rušivom či výraznom. Konzistencia je krémová a nemastná, ľahko sa nanáša a rovnako ľahko sa z pleti odstraňuje. Je zaujímavé, že na jedno použitie stačí úplne tenučká vrstva a vďaka tomu moje 50 ml balenie vydrží dosť dlho. Po mesiaci a pol mi chýbalo menej ako polovica balenia a mala som pocit, akoby z nej ani neubúdalo. Nanášam ju prstami a nechám pôsobiť. Už zhruba viem, čo ráno stihnem za tri minúty (dokopy nič), takže väčšinou ju stíham dať dolu tak, ako to káže popis. Maska sa čiastočne vsiakne do pleti, preto ju jemne zotieram navlhčenou hubkou (môžete na to použiť aj obrúsok). Ako prvé som si všimla vyhladenie a vypnutie pleti. Je hydratovaná, pevnejšia, pružnejšia a po linke na čele, ktorú jedinú je ozaj vidno, niet ani stopy. Pokožka pôsobí sviežo, čisto a na dotyk je celkom jemná. Mala by byť hydratovaná 72 hodín. S týmto by som sa stotožňovala len veľmi opatrne, pretože niečo také som zatiaľ nespozorovala. Možno pri ďalšom používaní sa dostaví aj tento výsledok. Dôvod, pre ktorý som si ale masku kúpila, je celkom iný. Čierne bodky ma trápia už roky a posledné týždne mi na ne nezaberali ani overené triky (tarika, íly, prášky, ešte aj náplasti zlyhali) a ja som tušila, že stres sa mi podpisuje na stave pleti viac, ako by mi to bolo milé. Táto maska dokáže pleť nielen dôkladne vyčistiť, ale aj uzavrie póry a pleť ostáva matná. Make up priľne k pleti a vôbec nič nezvýrazní - nos je hladký, neleskne sa. Je pravda, že som váhala s kúpou, lebo maska je trochu drahšia, ale nakoniec som ostala veľmi spokojná. Aj preto som si povedala, že časom skúsim aj ďalšie prípravky pre krásnu pleť.
Plusy:
  • krásne balenie
  • pekná a celkom šikovná kovová tuba
  • krásne vonia
  • krémová konzistencia
  • ľahké a rýchle použitie - ozaj len 3 minúty
  • na jedno použitie stačí minimum masky
  • pleť čistí, hydratuje, zjemňuje, vyhladzuje, spevňuje, redukuje čierne bodky, zmatňuje

Mínusy:
  • nenašla som
Masku som kúpila za 17,30 eur v  eshope Biobeauty.



Poznáte Havlíkovu prírodnú Apotéku? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Miluju tuhle značku! Mám právě krásnou slečnu, čistící masku a pleťovodu vodu a určitě plánuju vyzkoušet další produkty:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja budem mať za chvíľu doma pleťovú vodu, neviem sa dočkať :)

      Odstrániť
  2. Já mám od Havlíka ranní čistící masku, ale moc ji nepoužívám, jsem dost lenivá :)Taky mám tu pleťovou vodu a ta je skvělá, psala jsem na ní i recenzi :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Túto masku máme doma aj my, ale ráno ju teda vôbec nestíhame... Väčšinou ju používam skôr večer a na oveľa dlhšie než tri minúty (skús niekedy 10-15 minút), pleť je potom naozaj ako vymenená a skvele vyživená :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za tip, skúsila som a je to úúúžasný výsledok :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe