Veľmi nenápadný šampón

17:15

Ako už viete, preferujem tuhé šampóny. Sú vynikajúce a pomaly, ale isto nahrádzajú tie tekuté. Napriek tomu mám občas obdobia, kedy si tekutý šampón s kondicionérom vezmem zasa. Do veľkej miery je to spôsobené aj tým, že rada spoznávam nové značky. Rokmi som vyselektovala tie, o ktorých som vedela, že môjmu ekzému viac škodia ako pomáhajú a zameriavam sa skôr na prírodné, ktoré neobsahujú veľa chémie. Aj mnohým zdravým ľuďom spôsobujú svrbenie a dráždenie pokožky, preto sa aj doma snažím presadiť podobný trend. Nedávno som sa pustila do šampónu pre normálne vlasy značky Avril.









O šampóne pre normálne vlasy Avril si môžete prečítať:

•Pre normálne vlasy.
•Ecocert.
•Nie je testovaný na zvieratách.
•Vegan produkt.
•Vyrobené vo Francúzsku.
Zloženie:  Aqua (water), aloe barbadensis leaf juice*, ammonium lauryl sulfate, coco-glucoside, inulin, cocamidopropyl betaine, decyl glucoside, sodium chloride, parfum (fragrance), citric acid, tetrasodium glutamate diacetate, sodium benzoate.
* Ingredients from organic farming
99% of the total ingredients are from natural origin
10% of the total ingredients are from organic farming
Natural and Organic Cosmetic certified by Ecocert Greenlife according to Ecocert Standard available at http://cosmetics.ecocert.com

Táto značka ma dosť zaujala. Kúpila som si niekoľko jej produktov a myslím, že budem pokračovať. Nie som síce vždy spokojná na 100%, ale väčšina výrobkov si moje sympatie získala. A to už je čo povedať, lebo z roka na rok som o niečo kritickejšia a od produktov, ktoré používam, očakávam viac a viac. Vlastne, keď sa tak na to pozerám, je to celkom pochopiteľné. Na základnej škole som používala, čo mi mamina kúpila, na strednej to, čo som si mohla dovoliť. Na vysokej som sa začala rozhliadať aj po nových značkách a keď som začala blogovať, hľadala som produkty, ktoré by vyhovovali potrebám mojej pleti a zároveň mali aj prijateľné zloženie. Nároky tak rastú. Ale aj radosť skúšať nové a nepoznané :) Šampón Avril má 300 ml a je v tube, ktorá vôbec nevyzerá šampónovo. Je jednoduchá, vysoká a béžová. Trochu nezvyk oproti klasickým tubám, ale zapáčilo sa mi to. Šampón je stále stečený pri vrchnáku a nemusím čakať, kým stečie.  Pri prvom použití ma prekvapilo, že je pomerne hustý a než som ho vytlačila z tuby, normálne som sa narobila. Neprekáža mi to, taký mám omnoho radšej ako riedky, ktorý kvapká a tečie. Vonia sladko. Nie výrazne, ale dosť sladko. Prekvapivo ma to nenadchlo, ale vôňa je veľmi subjektívna, preto len skonštatujem, že je sladká. Pení výborne a učím sa používať ho menej, lebo aj trochu postačuje na dôkladné umytie vlasov. Tuba tak môže vydržať dosť dlho, i keď mám tendenciu dávať si šampónu viac ako treba. Sila zvyku :) Vlasy sú po použití pekné. Sú jemné, lesklé a pomerne dobre sa češú. Už počas schnutia vidno, že majú aj určitý objem a hneď nespľasnú. Sú ľahké a dobre sa upravujú. Jediným problémom je, že po jeho použití ma trochu viac svrbí pokožka hlavy. Ekzém sa, našťastie, nezhoršil ani nerozšíril, len trochu viac svrbí. Preto hneď po umytí aplikujem rozmarínové tonikum, ktorý zjemňuje tento nepríjemný pocit a šampón tak môžem používať naďalej.

Plusy:
  • Zaujímavá tuba
  • Šampón je hustejší, nerozteká sa
  • Sladko vonia
  • Stačí ho použiť málo, dobre pení
  • Vlasy sú jemné, lesklé, dobre sa češú, majú aj objem, dobre sa upravujú
Mínusy:
  • Trochu viac ma po použití svrbí hlava


Šampón Avril pre normálne vlasy nájdete v eshope Rosemont, kde stojí 7 eur.


Aký tekutý prírodný šampón máte radi

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Vyzerá fajn! Ale presne, ako si uviedla. Na prvý pohľad by som ani nespozorovala, že ide o šampón :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najprv som si myslela, že je sprchový gél, až keď som si o ňom prečítala, som zistila, čo to je :)

      Odstrániť
  2. Toto sa zial casto stava aj mne pri prirodnych samponoch, ze ma bud casom alebo aj hned po pouziti svrbi hlava. Momentalne pouzivam od ponia ten dechtovy sampuch a ten je fajn. V tomto smere zial asi moc experimentovat nebudem moct, aj ked sa stotoznujem s tebou v tom, ze rada skusam nove profukty a znacky :) aj po tomto samponone som pokukovala

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Miška, veľmi dobre ti rozumiem :) To svrbenie je hrozné. Dnes som prvý raz skúsila tuhý šampón od 2sis a absolútne nič ma nesvrbí. Som úplne milo prekvapená :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe