Niečo voňavé na jeseň

18:32

Nie raz som povedala, že nie som fanúšikom jesene. Dalo by sa povedať, že by som ju pokojne vyškrtla zo zoznamu ročných období. Ten čas, keď začne padať lístie a stromy ostanú holé, dni sú krátke a počasie sychravé, by som najradšej trávila čo najďalej odtiaľto. Je to čas, kedy sa zvyknú vracať démoni minulosti, rozplynuté sny a zbytočné otázky prečo. Práve v takýchto chvíľach hľadám o kúsok viac veci, ktoré dokážu rozjasniť deň. Nie vždy to ide. Aromaterapia dokáže zlepšovať náladu. Na stole mi stojí aromalampa so zlatými klasmi. Vedľa nej sú v miske vonné vosky alebo oleje, ktoré prevoňajú vzduch aj myšlienky jarou alebo letom. Lebo krásna vôňa dokáže liečiť. Na to stavil aj Dermacol, keď predstavil tri voňavé peny do kúpeľa - hrozno a limetka (moja najmilšia kombinácia),  vodový melón a írsku kávu.














O pene do kúpeľa hrozno si môžete prečítať:

                "Pena do kúpeľa s olejom z hroznových jadierok dokonale čistí pokožku tela a zanecháva ju vláčnu. Vôňa hrozna s limetkou uvoľňuje nahromadený stres po náročnom dni a upokojuje myseľ aj telo."

O pene do kúpeľa írska káva si môžete prečítať:

               "Pena do kúpeľa s vôňou írskej kávy a kofeínom pohladí vašu pokožku, zahalí ju do krémovej peny a zanechá ju čistú a zamatovo hebkú. Opojná aróma írskej kávy povzbudí telo a zmysly a premení sprchovanie na nevšedný zážitok."

Spomínam si, že ako malé decko som peny do kúpeľa milovala, lebo som si predstavovala, že som v mojom zámku v oblakoch. Bol to malý sviatok, keď nám mamina naliala penu do vane. Rokmi sa ten milý  zvyk vytratil, ale čím som staršia, tým radšej si kúpim či už šumivku, soľ alebo práve penu  do kúpeľa. Nemusí to ani šumieť, ani peniť, podstatné je, že to pekne vonia a zlepší to náladu. Peny od Dermacolu sú vítanou novinkou, lebo Aroma Ritual pre mňa stelesňuje dokonalú voňavosť. Jej sprchové gély si zvyknem kupovať po tri naraz a na vani sú vždy minimálne štyri rôzne. Telové mliečka sú menej výraznej vône, ale peny sú omnoho intenzívnejšie. Majú pol litra, čo je ideálne aj na uskladnenie, lebo vyššie obaly neviem dostať na určené miesto nad vaňou. Zatiaľ sú v ponuke tri, ale vedela by som si predstaviť aj vôňu hrušky alebo jahody, ktoré sa mi tiež dostávajú pod kožu.  Vyzerajú pekne, farebný obsah a milá etiketa. Také rozkošňácke. Do vône hrozno som sa nemusela zamilovať, lebo tá si ma získala pred niekoľkými rokmi a odvtedy som jej  verná. Svieža ovocná vôňa je neuveriteľne energizujúca a ladí ma na optimistickú vlnu. Írska káva je sladšia, taká upokojujúca. Asi nepoviem nič nové, keď poviem, že tento súboj mal vopred jasného víťaza :) Moje hrozno je skrátka neporaziteľné. Na jeden voňavý kúpeľ postačuje trocha peny. Niekde sa zvykne písať, že jedna až dve polievkové lyžice, ale keďže lyžice do kúpeľne nenosím, vždy je to tak odoka. Do tečúcej teplej vody frknem peny a sledujem, ako sa okamžite mení na bohatý biely obláčik. Kúpeľňu okamžite zahalí voňavý závoj, vonia aj voda a ja  s ňou. Vtedy dokážem uvoľniť niektoré myšlienky a prestať myslieť na všetko to, čo sa okolo mňa deje a čo ma trápi. Niekedy je to len obyčajných 20 minút, ktoré zmenia pohľad na celý deň. Ak je ešte trochu zle, použijem voňavý telový olej. Sprvu som sa bála, že pena môže vysušovať pokožku, ale našťastie, nie je to také zlé. Musím sa síce nakrémovať, ale necítim pnutie. Sú to vydarené kúsky. Verím, že časom pribudnú nové vône, ešte mám kúsok miesta na vani :)

Plusy:
  • Pekné obaly
  • Krásne vonia
  • Vzniká hustá bohatá pena
  • Prevonia vodu, vzduch, všetko
  • Nevysušuje pokožku

Mínusy:
  • Nenašla som


Pol litrová pena stojí  3,79 eur a nájdete ju na internete alebo v drogériách.

Ktorú z týchto troch pien by ste si kúpili?

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Tak ta kávová musí vonět úplně úžasně :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  2. od Dermacolu zkousim vzdycky jak zaradi neco nove a vetsinou byvam spokojena. hlavne ta vune. obcas si rikam, co kdybych ochutnala?? :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Raz som omylom mala sprchový gél aj v nose a nebola to sranda:D Ale súhlasím, voňajú na zjedenie :)

      Odstrániť
  3. Tiež ich mám a tá káva je neskutočná. Páči sa mi, že fakt robia bohatu hustu a vonavu penu.
    Štýl ženy

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe