Dvojité levanduľovo

16:27

Moja povesť levanduľového maniaka ma predchádza :) Už aj kolegyne v práci, nielen členovia mojej rodiny, vedia o mojej láske k tejto krásnej fialkovej kvetine a tak, občas, dostanem ako darček niečo prudko levanduľové. Rovnako tak poznajú aj moju vášeň pre slovenské značky prírodnej kozmetiky, takže občas to spoja do jedného :) Naposledy mi tak vyčarovali úsmev mydlom dvojitá levanduľa od Ponia, ktoré je vhodné pre všetkých fajnšmekrov.









O mydle si môžete prečítať:

      "Prírodné ručne robené mydlo s výraznou levanduľovou vôňou. Ak si neviete predstaviť nič levanduľovejšie ako levanduľu, tak vedzte, že sú to levandule dve:-). Vôňu tvorí kombinácia dvoch typov levanduľových silíc – levandule s názvom 40/42 a klasickej levandule angustifolia z Bulharska. Levanduľa 40/42 je považovaná za tú najkrajšiu, kvetinovú, akú si bežne predstavujeme, pretože obsahuje špecifický pomer látok Linanool a Linalyl acetátu, aj keď jej liečivé účinky sú mierne nižšie (nie však zanedbateľné). Táto je vytvorená kombináciou viacerých levandulí (pôvod Francúzsko). Dopĺňa ju silica klasickej bulharskej levandule, ktorá má menej kvetinovú, skôr teplú bylinkovú vôňu, ale zas má mierne vyššie aromaterapeutické účinky. Levanduľa je upokojujúca, antiseptická, patrí medzi najmenej rizikové esenciálne oleje. Mydlo nie je nijako prifarbované, neobsahuje vnútri žiadne peelingové častice, na povrchu má sušené kvety levandule (z domáceho pestovania, chem. neošetrené) a kvety slezu (liečivá bylinka najmä v čajovinách), odporúčam pred použitím odstrániť. Mydlo je vďaka vysokému podielu kakaového masla a avokádového oleja jemné, šetrné a zároveň pomerne odolné aj voči častejšiemu namáčaniu.
INGREDIENTS (Zloženie): Olea Europaea Oil (olivový olej), Cocos Nucifera Oil (kokosový olej), Theobroma Cacao Seed Butter (kakaové maslo), Aqua (voda), Sodium Hydroxide (hydroxid sodný), Ricinus Communis Seed Oil (ricínový olej), Persea Gratissima Oil (avokádový olej), Lavandula Angustifolia Oil (dva druhy levanduľovej silice), Lavandula Angustifolia Flower (kvet levandule), Malva Sylvestris Flower (kvet slezu), Linalool*, Limonene*
* vyskytujúce sa prirodzene v siliciach;"

Ponio je jedna zo značiek, ktorú mám veľmi rada. Myslím, že doteraz si najviac mojich sympatií získali tuhé šampóny, ktorých som už mala viacero. No nezaostávajú ani mydlá. Naposledy som mala ichtamolové a právom sa zaradilo k tým naozaj výborným, pretože bolo skvelé na problematickú pleť. Tak som bola zvedavá na dvojitú levanduľu. Jeho hmotnosť je 100 gramov (plus alebo mínus 5 gramov, mydielka sú ručne robené a krájané, preto občas môže byť maličká odchýlka). Je pekne a zaujímavo balené. Je balené tak inak a tak zaujímavo. Ideálne ako darček :) Čo ale upúta okamžite, je prekrásny vzhľad mydla. Teda, mydlo je klasické. Kocka, bledá, šikovná do ruky. Na vrchu ale máte sušené kvety slezu a levandule, čo mu dodáva neskutočne nežný nádych. V popise sa síce uvádza, že sušené kvety by sa mali odstrániť, ale ja ich tam nechávam. Občas odpadávajú spontánne, občas ich dávam dolu z tváre alebo vlasov, ale vôbec mi to neprekáža. Naozaj je to nádherné a nezavadzajú mi. Nie je peelingové, preto som si mydielko nechala skôr na tvár ako na telo. Mydlo s avokádovým olejom a kakaovým maslom je zárukou dostatočnej hydratácie. Vôňa je levanduľová, príjemná a pekná. Nie je veľmi  výrazná, ale citeľne levanduľová a zamiluje si ju každý milovník tejto prekrásnej fialovej rastlinky. K pokožke je šetrné a ako som už spomenula, aj hydratuje, preto sa nemusíte báť pnutia alebo vysušovania pokožky. Ľahká krémová pena pokožku umýva a čistí. Zanecháva po sebe levanduľový závan, ktorý vyčaruje úsmev na tvári. Levanduľa má niekoľko liečivých účinkov. Pomáha hojiť a upokojovať zapálenú, citlivú pokožku. Priaznivo vplýva na aknóznu pokožku, nielen na tvári, ale aj na pokožke tela. Ideálne je aj ako prevencia proti starnutiu pleti. Rovnako tak ho možno nechať miesto tekutého mydla na ruky, krásne je na umývadle a stará sa o pokožku rúk. Ostávajú jemné. Ako je o mne známe, som milovník mydiel aj levandule. Keď sa spoja, nemôže z toho vzniknúť nič zlé :)

Plusy:
  • Pekný obal, ešte krajšie mydlo
  • Krásne vonia
  • Sušené kvety na vrchu
  • Vhodné na telo i tvár
  • Šikovné do ruky, čistí, nevysušuje, upokojuje pokožku, zabraňuje predčasnému starnutiu
Mínusy:
  • Nenašla som


Mydlo nájdete v eshope Ponio, kde stojí 4,40.


Máte favorita medzi Ponio mydlami? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe