Na deň aj na noc

16:02

Príchod zimy je mojím nie najobľúbenejším obdobím. Jeseň znesiem len do okamihu, kým svieti slnko a farebné lístie je na stromoch. Hneď, ako sa čo i len jedna zo spomenutých vecí stratí, je to depresívne a odpočítavam dni do jari. Zima mi nevadí len preto, že si kupujem huňaté ponožky, ktoré striedam podľa nálady a podľa toho, či sa mi noha vojde do papúč. Každopádne som tým chcela povedať niečo iné :) Pleť potrebuje v zime trochu viac starostlivosti. Citlivejšie môže reagovať na zimu, vietor, prechody z tepla do sychravého počasia. Tak skúšam rôzne nové mňamky, ktorými sú aj pleťové masky od Dermacol. Dostala som ich tesne pred dovolenkou, ale dostala som sa k nim až potom, ako som sa po návrate aklimatizovala a pripravila sa na najväčšiu zmenu v mojom živote.

Dermacol pleťová maska


Morning beauty mask Dermacol

OSVIEŽUJÚCA RANNÁ MASKA

OSVIEŽUJÚCA RANNÁ MASKA zloženie

OSVIEŽUJÚCA RANNÁ MASKA zloženie

Ranná 5-minútová maska s kofeínom

Denná maska naštartuje pleť

      Dennú masku som mala už dávnejšie a páčilo sa mi, ako pekne pleť vyčistila a zmatnila. Vďaka nej sa ľahko nanášal make up a pokožka bola žiarivá. Kým som chodila denne do kancelárie a vstávala krátko po piatej, bola som rada, keď som stihla použiť pleťové mliečko a toner. Keď som zmenila prácu a lepšie som si rozvrhla čas, stala sa účasťou mojich kozmetických rituálov. Skvelé sa hodí na príjemný štart dňa, pretože obsahuje kofeín. Práve ten spevňuje, revitalizuje, osviežuje a rozjasňuje pokožku. Bežne je súčasťou produktov proti celulitíde alebo očných krémov proti kruhov pod očami a vráskam.

Voňavá maska, ktorá sa ľahko nanáša

       Žiarivá zlatá a strieborná tuba má 150 ml a na masku je naozaj veľká. Vďaka svojej farbe je v poličke neprehliadnuteľná a určite si ju s ničím iným nepomýlite. Ranná maska má ľahkú gélovú konzistenciu. Vďaka tomu sa dobre nanáša nielen štetcom, ale aj prstami. Postačuje ju aplikovať v tenkej vrstve a nechať pôsobiť 5 minút. Niekedy sa do nich trafím, niekedy si ju nechám trochu dlhšie, pleti to neprekáža. Keď som ju išla prvý raz ovoňať, dúfala som, že sa okolo mňa rozhostí káva čerstvo uvarenej kávičky. Namiesto nej to ale bola vôňa citrusov, svieža a šťavnatá. Sklamaná som nebola dlho, lebo vonia príjemne, aj keď miestami mi trochu pripomína prostriedok na umývanie riadu. Ale len občas, asi podľa toho, ako sa vyspím :)

Účinkuje za pár minút

       Mala som minútovú masku, trojminútovú, teraz päťminútovú. Uznávam, že môže znieť čudne, keď si takú masku pochválim. Lebo nie každý uverí, že za takú krátku dobu by bola pleť viditeľne krajšia. No je to tak. Treba skúsiť, pretože ak sa ráno zobudíte a nie ste spokojné s tým, čo vidíte (mne sa to stáva často), tak podobná maska vám zlepší náladu. Nielen preto, lebo pekne vonia a aj používanie je vlastne zábava, ale aj preto, že po jej použití uvidíte zlepšenie. Bez ohľadu na to, či sa potom líčite alebo nie, si rozdiel všimnete.

Jemná, čistá a žiarivá

      Umývam ju vlažnou vodou a hubkou. Neuschne celkom, preto ide ľahko dolu, no hubka pleť jemne pomasíruje a prácu značne urýchli. Už si bez mušelínových obrúskov alebo konjakovej hubky nedokážem čistenie predstaviť a aj masky zmývam aj zero waste tampónom alebo práve obrúskami, ktoré operiem a dajú sa použiť zasa. Po umytí je pokožka úplne jemná. Ako detská prdelka. Je vynikajúco vyčistená, badať aj úbytok čiernych bodiek. Je pevnejšia, matná a rozžiarená. Ak som doma, nanesiem len ľahký denný krém alebo sérum. Ak idem niekam preč, tak make up sa rozotiera ako chlieb po masle a krajšie vyzerá. Ak mám masku dlhšie ako 5  minút, zdá sa mi ešte čistejšia a žiarivejšia. Neštípe, nedráždi, výsledky vidno po chvíli. Rozhodne vydarená maska! Jej cena je 5,69 eur a nájdete ju v kamenných obchodíkoch aj na internete.

Plusy:
  • veľká maska za príjemnú cenu
  • obal je žiarivý, zaujímavý
  • príjemne vonia
  • gélová konzistecnia
  • stačí ju mať 5 minút
  • ľahko sa umýva
  • neštípe, nedráždi
  • pokožku zjemňuje, čistí, vypne, zmatní, rozžiari
Mínusy:
  • nenašla som


Sleeping beauty mask

NOČNÁ VYŽIVUJÚCA MASKA zloženie

NOČNÁ VYŽIVUJÚCA MASKA zloženie

Vyživujúca maska s koenzýmom Q10

dermacol Vyživujúca maska s koenzýmom Q10

Ako Večernica

       Videli ste rozprávku Princ a Večernica? Ako decko som ju milovala, lebo Večernica mala vždy krásne šaty a ja som chcela byť ako ona :) Presne to mi pripomenula maska, ktorá má krásny tmavomodrý obal so zlatými a striebornými pásikmi. Je čarovný a hoci by sa dalo povedať, že obyčajný, pre mňa je rozprávkový. Nočná maska je výživnejšia a hutnejšia, aby pomohla pleti zregenerovať sa a doslova do rána zakvitnúť. Tiež má až 150 ml, takže je pri nej veľký  predpoklad, že dlho vydrží. Najmä preto, lebo aj ju postačuje aplikovať v tenučkej vrstve.

Vonia. Ako bylinky

       Po skúsenosti s dennou maskou som sa na túto veľmi tešila. Nevedela som, aká bude, najskôr som chcela skúsiť jednu, potom druhú. Kým prvá vonia ako citrusy, táto mi vonia ako bylinky. Zasa som mala pocit, akoby som cítila vôňu babičkinej záhrady, keď kvitla. Obsahuje bambucké maslo, ktoré je známe svojimi vynikajúci hydratačnými účinkami a koenzým Q10. Je ako stvorená na príjemný večerný relax, kedy dopraje pleti výživu a regeneráciu. Krémová konzistencia mi veľmi vyhovuje, ľahko ju nanesiete aj umyjete. 

Účinkuje, aj keď ju používam úplne inak

      Používať sa môže aj miesto nočného krému. Na čo by som ale robila niečo také, keď mám doma arzenál kémov a olejov, ktoré pokožku vzpružia a pomôžu mi vyzerať ako človek? Aplikovať sa má na vyčistenú pleť pred spaním a ráno zmyť vlažnou vodou. Úprimne, to je moja nočná mora. Mňa ide poraziť, keď sa mi nevsiakne krém, nieto ešte vrstva masky. Polepené by boli moje vlasy aj vankúš a to aj vtedy, ak by ste čakali hodiny, kým maska vsiakne. Mne sa úplne nevsiakla nikdy. Tak som to poňala ako každú jednu pleťovú masku. Tvár si umyjem, nacapkám masku štetcom, počkám 20 minút a umyjem, aby som si mohla niektorý voňavý olejček alebo sérum. Nič viac, nič menej.

Krásna a hydratovaná

       Maska pekne účinkuje aj vtedy, keď ju nepoužívam tak, ako by som mala. Po umytí je hydratovaná a vypnutá, pevná a pružná. Vyzerá sviežo a odpočinuto aj keď bol deň dlhý a úmorný. Tiež je pekne vyčistená a žiari. Aj keď miesto celej noci pôsobí len 20 minút, pleť je ako vymenená. Ráno sa zobudím bez stôp únavy. Bez zbytočných fliačikov a žiliek, aj keď tie nikdy nezmiznú všetky. 

Vydarená dvojica

     Masky používam tak dva - tri razy týždenne. Podľa potreby. Zvykla som si na večerné použitie, ale teraz si masku doprajem aj ráno, aby bola pleť nachystaná na dlhý deň. Inokedy ju zasa použijem večer, aby bola hydratovaná a rozmaznaná po pracovnom dni. Uznávam, že táto dvojica masiek má svoje čaro a vidno po nich zlepšenie. Toto Dermacolu vyšlo.

Plusy:
  • veľký a pekný obal
  • príjemná vôňa
  • krémová konzistencia 
  • ľahko sa nanáša aj umýva
  • môže byť na pleti celú noc i  20 minút
  • hydratuje, vyživuje, spevňuje a regeneruje pokožku, je čistá  a bez stôp únavy
Mínusy:
  • nenašla som
Aj táto maska stojí 5,69 eur.

Mali ste už niektorú z masiek od Dermacolu? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Tá ranná maska vyzerá super! Musím vyskúšať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tá sa ozaj vydarila :) Nečakala som, že by ráno bavilo používať masku :)

      Odstrániť
  2. Testovala som obe, nočnú som si pred pár minútami práve zmyla z tváre, ale viac mi vyhovuje tá ranná :)
    THE NOELA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na to, že nočnú nepoužívam tak, ako by sa mala, som spokojná :) Obe sú veľmi fajn a ani neviem, či mám medzi nimi favorita :)

      Odstrániť
  3. O těchto dvou maskách jsem tento týden četla více recenzí. Musím říct, že čím více o nich čtu, tak tím více mě lákají :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe