Zbožňujem tie vône

16:22

Priznám sa bez mučenia - tento rok som v lete úplne prepadla baleáckym dezodorantom v spreji. Moje krémové a tuhé prírodné dezodoranty som v horúčavách odložila a kúpila som si niekoľko dezodorantov v spreji bez hliníkových solí. Bolo mi to trochu jednoduchšie, lebo som ich občas potrebovala aj viac razy denne a sprej sa mi aj v práci použil ľahšie ako dezodorant krémový. Navyše, ak vám v teple odstavia vodu a tá jediná je minerálka v chladničke, tak ten sprej je ozaj spása. Naposledy som kupovala dva dezodoranty a jeden božsky vyzerajúci sprej na nohy. Hoci je už jeseň, ja pracujem z domu a moje prírodné krémové dezodoranty som zasa hrdo vystavila na poličku, aby som si vybrala vôňu podľa nálady, tieto spreje skrátka zbožňujem a musím mať doma aspoň jeden. Alebo dva. Ako kedy.

Balea

Balea malinový dezodorant

Balea malinový dezodorant zloženie

Balea malinový dezodorant zloženie

malinový dezodorant

Prečo sú dezodoranty od Balea dobré

Začala by som malinovým dezodorantom, ktorý som si všimla pre výrazný obal. Dezodorant malina rebarbora je vo výraznom obale s malinami a má až 200 ml. Čiastočne aj preto som sa zamerala na baleácke dezodoranty. Vyhovuje mi na nich niekoľko vecí:
  • mnohé sú bez hliníkových solí, takže nemám až taký problém ich použiť
  • väčšina balení má 200 a je za úžasnú cenu od 1,19 eur
  • božské vône v ponuke
  • krásne vyzerajú v poličke
  • niekedy vydržia chrániť pred zápachom aj celý deň

Malinový dezodorant

Malinový vonia sladučko a nie výrazne, pokojne môžem krátko po aplikácii naniesť parfum a nepobijú sa. Nedráždi pokožku a nezanecháva fľaky na oblečení. Oceňujem jeho výdrž, aj pri tridsiatkach som sama seba necítila a závan malín bol minimálny. Čo sa mi nepáčilo, bol dusivý oblak vône, ktorý vznikol pri aplikácii. Nie raz som sa rozkašľala a nie raz  ušla Majka z izby, lebo jej to smrdelo. Keď som zazrela sivý chvost za dverami, vedela som, že sa išla poumývať :) V toto leto som zistila, že tie spreje mi vydržali 3 týždne až mesiac. Vlastne ma to ani neprekvapuje, že som mala riadnu spotrebu, lebo mi veľmi prekážalo, ak som sama seba cítila. Tak som ho použila takmer po každej sprche a keďže občas boli aj tri denne, spreje dostali  zabrať. Teraz na jeseň ma bez problémov vydrží celý deň chrániť pred zápachom potu a hoci sa spotím, nič necítiť. Tento stojí 1,19 eur.

Balea dezodorant melón a karambola

Balea dezodorant melón a karambola zloženie

Balea dezodorant melón a karambola zloženie

melónový dezodorant

dezodorant Balea

Melón  a karambola - dobrá kombinácia

Druhým kúskom je dezodorant v spreji karambola a melón, ktorý zasa vyniká veľkým žltým kvetom a melónom. Milujem melónové vône, lebo mi pripomínajú detstvo, tak som ho musela vyskúšať. Obal sa prehliadnuť nedá, lebo ako som spomenula, je naozaj výrazný a aj na poličke žiari. Hravé farby len podtrhnú letný feeling a tak sa ani nedivím, že v izbe ma upútal medzi prvými vecami. Tiež má 200 ml a potešilo ma, že dusí omnoho menej ako jeho malinová verzia. Vôňa je pekne ovocná a šťavnatá,  tiež sa nebije s parfumom, nezašpiní oblečenie a obyčajne ho treba aplikovať tak dva razy denne. Keď poľavili horúčavy, postačilo ho použiť raz denne. Stojí 1,99 eur a zaradil sa k tým sprejom, ktoré sa oplatí skúsiť, keďže neobsahuje hliníkové soli, pekne vonia a vydrží.

Balea melónový sprej na nohy

Balea melónový sprej na nohy zloženie

Balea melónový sprej na nohy zloženie

Balea  sprej na nohy

 melónový sprej na nohy

Melónový sprej na nohy

Posledným kúskom je chladivý sprej na nohy melón. Vôbec som ho nepotrebovala, lebo v tom čase som doma mala niekoľko sprejov a už som mala kúpené aj do roboty. Keď som ho ale v predajni zbadala, nemohla som ho tam nechať! A nielen preto, že bol posledným v poličke :) Bol rozkošný! Na priesvitnom plastovom obale je milá melónová etiketa, no viac sa mi páčil rozprašovač, ktorý mi pripomína čistič na okná :) Celý sprej je ladený do melónova a tak ma neprekvapuje, že som si skrátka leto  nemohla bez neho predstaviť. Melónová edícia obsahuje mňamky ako sorbet či penu na nohy, krém a sprej. Všetko sú to veci, bez ktorých sa nezaobídete, ak chcete mať nohy jemné a krásne aj teraz do krásnych lodičiek (ešte nás čaká babie leto, bol by hriech nevyužiť to :)).

Sladký melón

Vôňa je naproste božská. Cítiť v nej zrelý červený melón a mätu. Je to správne sladká, správne svieža vôňa skvelá domov, do práce i na dovolenku. Rozhorúčené alebo unavené nohy okamžite ochladí (nie je to síce okamžitý ľadový efekt, ale príjemný chladivý účinok cítiť)  a pokožku pekne prevonia. V pekelnom teple bol tak krok ľahší a príjemnejší. Pri výletoch ho frknem do tenisiek, aby som neumrela smradom a zvláda aj túto úlohu. Zvyknutá na spreje na nohy, ktoré stačí len podržať a striekajú, som sa pri tom spreji trochu narobila, lebo ho bolo treba stláčať viac razy po sebe, ale svalovica z toho nebola :) Jeho cena je 2,49 eur a nájdete ho aj s dezodorantmi vo vašej DM-ke alebo v eshope.

Podľahli ste čaru voňavých kúskov od Balea? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. ten meloun mám taky moc ráda :) ale karambolu moc ne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je pravda, že každému voňajú inak :) Ale kvalitné sú, to sa im uprieť nedá :)

      Odstrániť
  2. Na chvilkové provonění a vůni takovou jsou ty deodoranty od Balei fajn, ale rozhodně nemají na nějaké deodoranty třeba od Dove :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa už snažím kozmetike testovanej na zvieratách vyhýbať :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe