Grapefruitové tonikum

19:12

Pleťové vody považujem za veľký poklad, ktorý nám ponúka prírodná kozmetika. Už si bez nich neviem predstaviť svoju existenciu. Každý deň ich používam minimálne dva razy a možností využitia je nesmierne veľa. V prvom rade je dočistenie a tonizácia pleti. Potom osvieženie počas dňa, niektoré upokojujú pokožku po holení a depilácii, iné používam do prachových masiek. V podstate mi je celkom jedno, akú pleťovú vodu si vyberiem, podstatné je len to, aby neobsahovala alkohol. Môže byť kvetová, bylinková, ovocná. Každá má blahodarný vplyv na pleť a iné účinky. Dnes sa spolu pozrieme na graperfuitové tonikum. Vhodné je na detoxikáciu, oživenie a regeneráciu pokožky. 

Detoxikačné tonikum s grapefruitom


naturally thinking Detoxikačné tonikum s grapefruitom

naturally thinking Detoxikačné tonikum s grapefruitom zloženie
Aqua (Water) , Citrus grandis (Grapefruit) peel oil, Polysorbate 20, Glycerine (Veg), Tocopheryl acetate (Vitamin E), Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citral, Linalool, Limonene1

 tonikum s grapefruitom

Značku Naturally Thinking poznám vďaka pleťovým vodám, ktoré má v ponuke. Pred rokmi som si nejaké kúpila a vôbec neboli zlé. Naopak, milý obal a dobrý obsah sa postarali o to, že som chcela časom ďalšie. A nie je to len o pleťových vodách. Ak by ste sa pozreli na ponuku značky, možno by ste ostali milo prekvapení tak ako ja. Zapáčili sa mi aj čistiace gély, kolagénové sérum, éterické oleje, telové peelingy a oleje. Vďaka farebným etiketám sú žiarivé a veselé, jednoducho sa nedajú prehliadnuť.  Grapefruitové tonikum je balené v plastovom obale s rozprašovačom. Je biely, má žlto zelenú etiketu a pôsobí takým jarným dojmom. Rozprašovač oceňujem z viacerých dôvodov. Pleťovú vodu nastriekam priamo na pleť a nepotrebujem ani tampón (buď z bio bavlny alebo zero waste, ktorý mám stále radšej). Vďaka nemu je to aj rýchlejšie a pleťová voda sa mi míňa pomalšie. Neviem to vysvetliť, ale je to tak :) 

Na vôňu som bola veľmi zvedavá. V minulosti som mala niekoľko výrobkov s citrusovou vôňou, ktoré voňali buď kyslo alebo pripomínali jar na riad. Občas sa stane, že ani prírodná kozmetika nevonia vábne, ale tu sa to nestalo. Ľahký citrusový závan je príjemný, jemný a vôbec sa nedá povedať, že by pôsobil rušivým dojmom. Neobsahuje alkohol, na pleti neštípe a nespôsobuje začervenie ani podráždenie. Pýtate sa, prečo práve grapefritové tonikum? Pre jeho účinky. Je nielen skvelým ovocím, ale čoraz častejšie sa objavuje aj v kozmetike. Jeho jadierka liečia kožné problémy ako akné, ekzém či lupienku. Vylieči aj opary alebo afty, ktoré prichádzajú v každom ročnom období. Nájdete ho aj v šampónoch, pleťových i telových krémoch a nesmiem zabudnúť ani na esenciálny olej. Pomáha pri akné,  svalovej únave celulitíde.

Na dôkladne vyčistenú pleť nastriekam trochu tonika. Môžete ho naniesť aj na vatovom/zero waste odličovacom tampóne, závisí od toho, čo vám viac vyhovuje. Tonikum jen určené  na každodenné čistenie pleti. Nielen pekne čistí, ale odstráni aj zbytky make upu. Má detoxikačné, stimulujúce a osviežujúce účinky. Sťahuje póry, čo ocenia majiteľky mastnej a zmiešanej pleti. Ostane pekná matná a svieža, čo mi vyhovuje najmä ráno a keď sa idem líčiť. Pokožku tiež povzbudzuje a odporúča sa aj na omladenie pokožky. Šikovný pomocník so mnou aj cestuje, pretože veľkosť 100 ml je taká akurát a plastový obal po ceste určite nerozbijem :) Teraz mám iba náladu kúpiť si ďalšie. Stojí to za to.

Plusy:
  • šikovné balenie s rozprašovačom
  • neobsahuje alkohol
  • jemná citrusová vôňa
  • čistí, odstraňuje zbytky make upu
  • detoxikuje, osviežuje, povzbudzuje pleť
  • sťahuje póry, zmatňuje pleť, je jemná a svieža
Mínusy:
  • nenašla som
Tonikum kúpite za 6,90 eur v eshope Natureal.

Mali ste už podobné ovocné tonikum? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Znám spíše ty květinové, ale tohle mě zaujalo ihned, když jsem si přečetla že stahuje póry, protože kdyby mi něco stáhlo mé kráterky, tak to vážím zlatem :D

    The world of makeup

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toniká to dokážu niektoré, ale v takom prípade by som siahla po niečom ako je Pore Refiner od Biodermy :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe