Ako som spoznala sonickú zubnú kefku a zbláznila som sa do nej

10:27

 Po sonickej zubnej kefke som túžila odvtedy, ako som o nej pre jeden časopis písala článok. Bolo to dávnejšie, dva roky to už asi aj budú. Zaujalo ma, ako pracuje, aké dobré výsledky sľubuje a odporúča sa aj na citlivé zuby. Už niekoľkokrát som ju mala v nákupnom košíku, ale nakoniec som musela kúpiť niečo iné a nákup som tak stále odsúvala. Po tohtoročnej návšteve zubára som sa definitívne rozhodla, že idem kúpiť nielen ústnu sprchu, ale aj sonickú zubnú kefku. Ako, naše začiatky pripomínali tragikomédiu a ja som sa cítila trochu zaostalá, ale teraz je to môj miláčik a mám pocit, že zuby nikdy neboli tak čisté. 


Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6836/24 sonická zubná kefka

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6836/24

Philips sonická zubná kefka

Philips Sonicare ProtectiveClean

Philips Sonicare ProtectiveClean sonická zubná kefka

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6836/24 sonická zubná kefka

Môjmu nákupu predchádzalo googlenie. Vedela som, že na začiatok nepotrebujem žiadnu super špeci mega kefku s toľkými funkciami, že aj tak ich nepochopím. Potrebovala som sonickú kefku, s ktorou budem vedieť ako úplný začiatočník narábať, splní svoj účel a časom budem môcť pohľadať nejakú modernejšiu s viacerými funkciami a vymoženosťami. Voľba nakoniec padla na Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 HX6836/24 a táto sonická zubná kefka si ma získala.

V neveľkej krabici sa nachádzal návod, telo, nástavec kefky a nabíjačka. Nabíjanie je ľahké a rýchle (už som videla aj nabíjací pohárik a to ma ozaj zaujalo) a nabitá vydrží dva a viac týždňov (podľa toho, koľkokrát si zúbky umývate). Rozhodla som sa pre ružovú kefku a neľutujem to, lebo je krásna. Doma som si síce vypočula pár nemiestnych poznámok o mojom veku a ružovej farbe, ale nech! Čím som staršia, tým je pre mňa krajšia. 

Spojazdnenie bolo pre mňa tiež jednoduché, lebo nástavec zapasoval na kefku veľmi ľahko a nemusela som tlačiť, montovať, nadávať. Na tele nájdete dva gombíky - jedným zapínate kefku a druhým prehadzujete programy na čistenie zubov. Režim White odstraňuje povrchové škvrny zo zubov (ako kávičkar a čajíčkar vrelo odporúčam) a režim Clean zasa zaisťuje precízne vyčistenie. 

Okrem týchto dvoch programov kefka ešte:
  • odmeriava dve minúty, ktoré sú odporúčané na čistenie zubov. Až keď som začala sledovať čas, zistila som, že zuby som si zriedka umývala tie dve minúty. Občas si po uplynutí času pustím ešte jeden cyklus
  • ak na zúbky príliš zatlačíte, kefka vás upozorní, že musíte povoliť. Je to akoby na okamih prestala čistiť a aj vďaka tomu sa učím správnej technike čistenia zubov
  • nechýba indikátor stavu nabitia a funkcia BrushSync™, ktorá deteguje opotrebovanie hlavice
Pre mňa ako začiatočníka kefka úplne postačuje a viac mi k šťastiu netreba. Neuveriteľných 62 000 sterov za minútu sa postará o čistejšie a belšie zuby a dostane sa aj na miesta, kde bežná kefka nie. Pri prvom použití som pustila kefku so zubnou pastou ešte nad umývadlom a pastu som hľadala až kdesi na zrkadle, ale poučila som sa :) Nebolo to jediné prekvapenie, ktoré ma čakalo.

Keď som ju pustila, ako prvé mi napadlo, že sa cítim ako pri vŕtaní zubov. Vibrovalo to a na malý okamih som sa sama seba pýtala, či mi to nebol čert dlžen. Ale potom sa mi to zapáčilo a zuby som nikdy nemala tak dôkladne vyčistené a hladké ako teraz. Navyše, hoci sú citlivé, vôbec žiaden problém nenastal. Zuby sú žiarivejšie, celý deň bez povlaku a ďasná zdravé, ružové, nekrvácajú.

Mala som rešpekt a trvalo mi niekoľko dní, kým som sa s ňou naučila pracovať tak, aby som netlačila a dôkladne umyla zuby. Teraz by som ju nevymenila za nič na svete. Samozrejme, je to o zvyku a nie každému vyhovuje. Sonická zubná kefka má skrátka svoje čaro a keď si vás získa, nebudete sa jej chcieť vzdať. Treba skúsiť :)


Máte svoju sonickú zubnú kefku? :) Moja je z Notino.



You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe