Atoderm Crème lavante

18:03

Atopická a suchá pokožka dostávajú v zime celkom zabrať. Keď teploty klesnú a objaví sa silný vietor, pokožka je vystavená veľkým stratám vody a zníženému prekrveniu. Vtedy má sklon k začervenaniu, k tvorbe prasklín aj k infekcii. Preto v zime treba viac mazať a vyberať si prostriedky, ktoré sú k pokožke mimoriadne jemné. Od deviatich rokov bojujem s ekzémom, ktorý mi značne ovplyvnil život. Nemôžem napísať, že zmenil, len ovplyvnil. Od toho kritického roku si musím dávať veľký pozor na to, aký šampón použijem, nesmiem to preháňať s tužidlom či lakom na vlasy, musím si kupovať mastičky a krémy, ktoré viac či menej úspešne zaberajú, keď si oblečiem čierne oblečenie (skoro všetko moje oblečenie je tmavé), musím si dať pozor, aby to nevyzeralo, že som zasypaná lupinami. Lebo to lupiny nie sú. Extrémne suchá pokožka sa odlupuje a odpadáva.Niekto to nechápe. Stretla som sa aj s posmeškami. Nevadí, ľudia často nevidia nič len seba. So svojím boľavým problémom bojujem. A dosť často mi pomáha Bioderma. 






O sprchovom kréme  si môžete prečítať:

      "Atoderm Crème lavante jemne čistí citlivú suchú až veľmi suchú pokožku. Jeho krémová textúra a jemná vôňa prináša pocit pohody. Svojim zložením pomáha obnoviť hydrolipidický film pokožky a čistením zabraňuje šíreniu mikroorganizmov, priťažujúcich suchej pokožke. Patentovaný prírodný komplex D.A.F.* zvyšuje toleranciu pokožky. Atoderm Crème lavante zaručuje vynikajúcu kožnú aj očnú toleranciu. Neštípe v kontakte s očami. 
ZLoženie
AQUA/WATER/EAU, MAGNESIUM LAURETH SULFATE, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, SODIUM COCOAMPHOACETATE, GLYCERIN, ETHYLPROPANEDIOL, COCO-GLUCOSIDE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, JOJOBA WAX PEG-120 ESTERS, ZINC GLUCONATE, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, GLYCERYL OLEATE, PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE, LAURETH-2, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM). [BI651V1]."

Z rady Atoderm som už pár vecí mala a viacmenej som bola vždy spokojná. Výrobky prinášali pokožke úľavu a nielen menej svrbela, ale suché a boľavé miesta boli menšie a tvorili sa pomalšie. Mala som predovšetkým mlieka, takže som sa celkom tešila na čistiaci krém vhodný na telo i tvár. Atopický ekzém mám najmä vo vlasovej časti hlavy, ale v zime sa mi občas objavuje aj na chrbte a na rukách a nohách mám dosť suchú pokožku. Ak by som sa nekrémovala, bolo by to hneď vidno. Takže čistiaci krém mal pred sebou ťažkú úlohu - presvedčiť ma o tom, že je ozaj dobrý. Prečo je to ťažká úloha? Lebo som mala veľa produktov, ktoré sľúbili pomoc suchej pokožke, ale ostalo to len pri tých sľuboch. Čistiaci krém si môžete kúpiť v dvoch veľkostiach - 200 a 500 ml. Väčšie balenie má praktickú pumpičku na dávkovanie, menšie má zasa pevne držiaci vrchnáčik - šmatláci ako ja majú šťastie, že im nič nemôže spadnúť. Plastová tuba je mäkšia a ľahko sa z nej dostane von všetok obsah. Dá sa povedať, že nevonia, ale má akýsi zvláštny chemický podtón, ktorý mi síce nevonia, ale ani mi extrémne neprekáža, keďže sa nejedná o výraznú vôňu. Konzistencia je zaujímavá - vyzerá to ako redší pleťový krém, ale keď sa pridá trochu vodu, vznikne bohatá pena, ktorá účinne čistí pleť. Je dobrý aj ako pleťový čistiaci gél, najmä keď sa v noci vrátim zvonku, moja pleť je červená a vymrznutá (keď aj fúka, Sodoma Gomora). Gél pleť jemne čistí a upokojuje, zanecháva ju jemnú, vláčnu a upokojenú. Ako sprchový gél je veľmi fajn, pretože pokožku umýva a zabraňuje tomu, aby bola suchá. Po použití telového mlieka/masla je vláčna a veľmi dobre hydratovaná, po suchosti niet ani stopy. Ja som ho skúsila aj na vlasovú časť hlavy, kedy som pri prvom umytí použila krém a potom ešte normálny šampón. Výsledkom bola upokojená vlasová časť hlavy, menej svrbela a nebola taká suchá.

Plusy:

  • na výber z dvoch veľkostí balenia - 200 a 500 ml
  • nevonia, má akýsi chemický podtón
  • umývací krém je redší, dobre pení
  • ja som ho používala na celé telo, aj na vlasovú pokožku
  • pokožku upokojuje, čistí, menej svrbí a nie je suchá
Mínusy:
  • žiadne, ja som spokojná
Umývací krém kúpite v lekárňach alebo na internete, jeho odporúčaná cena je 9,9 za 200 ml balenie. 

Používate sprchové krémy? :) 

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Sprchový krém som ešte nemala, ale v každom prípade, na biodermu počúvam len samé chvály :) mrzí ma tvoj atopický ekzém a držím palce, aby si nachádzala stále kopu produktov, ktoré ti budú vyhovovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bioderma má super výrobky i menšie sklamania, ale u mňa prevažujú dobré skúsenosti :) Ďakujem za milé slová, tiež dúfam, že to bude lepšie a lepšie.

      Odstrániť
  2. Sprchový krém jsem ještě nikdy nezkoušela, ale zaujal mě teď jeden produkt od Biodermy (Bioderma Cicabio krém), tak to bude asi první věc, co od této značky vyzkouším :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mala som ho a je veľmi dobrý :) Značne urýchľuje hojenie rán i fliačikov po akné :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe