Pleťová voda geránium

17:09

Nedávno som našla vo výpredaji pleťové vody Raw Gaia. Moje srdce zaplesalo radosťou, túto značku mám veľmi rada. Je to prvá firma na svete, ktorá vyrába produkty zamerané na starostlivosť o pleť zo 100% živých, organických ingrediencií.Od roku 2006 vznikajú úžasné produkty, vybrať si môžete z ponuky hydratačných krémov, čistiacich roztokov a tonerov, mydiel, pleťových sád, kúpeľových a darčekových setov, telových masiel a za studena lisovaných olejov. Všetky výrobky sú certifikované britskou Vegánskou spoločnosťou a zaručujú, že neboli testované na zvieratách. Veľmi ma láka čokoládová pleťová maska a pleťové peelingy. Naposledy skončili v mojom nákupnom košíku gerániová a borievková pleťová voda.






Priznávam bez nátlaku - nemala som ani šajnu, čo geránium vlastne je. Má ružové, modré alebo fialové kvetiny a často je považovaný za burinu.  Geránium považovali za liečivé už naši predkovia. Tí zbierali kvitnúcu vňať, ktorú sušili. Robili z nej potom odvary, ktoré slúžili pri poruchách trávenia. Využívali ju však aj navonok. Z geránia sa totiž robili obklady na hnisavé rany, či kožné ekzémy. Veľmi populárny je éterický olej. V posledných rokoch je mimoriadne používaný hlavne vďaka účinkom, ktoré má na ľudskú psychiku. Pôsob antidepresívne, upokojujúco, sedatívne, povzbudzujúco a harmonizujúco. 
     "Použitie a účinky oleja: protizápalové a hojivé účinky, starostlivosť o pleť, ekzém, lupiny, herpes, hnisavé zubné lôžko, prevencia strií pri gravidite, malé popáleniny, nervové vypätie, predmenštruačné bolesti, voš detská, repelentné účinky."

Raw Gaia má krásne obaly pleťových vôd. Sú sklené, sú fialové (nádherne fialové!), majú praktický rozprašovač a veľkosť majú ideálnu do ruky. Hoci sú sklené, brávam ich so sebou aj na cesty (teda, väčšinou skrátené víkendy niekde preč). Majú 50 ml a hoci sa mi to vždy zdalo máličko, pomerne dlho vydržia (stačí len pár  streknutí na vatový tampón alebo priamo na pleť). Raw Gaia je kozmetika vhodná i pre vegánov a v jej zložení nájdete samé prírodné lahôdky. Vôňa je veľmi zvláštna. Pri prvých použitiach sa mi zdala ťažká a taká korenistá, ako orientálny parfum. Veľmi sa mi nepáčila. Pri každovečernom použití som si na ňu asi zvykla, lebo sa mi celkom zapáčila. Pripomína mi korenistú ružovú vôňu. Na začiatku by som určite nepovedala, že sa zaradí k tým najzaujímavejším vôňam, aké sa mihli mojou kozmetickou poličkou. Pleťová voda na pleti neštípe a používala som ju na tri spôsoby:
  • na dočistenie pleti (ako záverečný krok čistiaceho rituálu). Na vatový tampón stačilo naniesť trochu vody. Výsledok je viac ako potešiteľný - pleť čistí, zmatňuje, reguluje tvorbu mazu, sťahuje póry, upokojuje podráždenú i zapálenú pokožku. Navyše, jej vôňa zlepšuje náladu.
  • veľmi príjemné je pleťovú vodu len tak nastriekať na tvár. Osvieženie je zaručené a navyše je pleť matná a pekná
  • rada som s ňou miešala biely a ružový íl, lebo im prepožičala veľmi príjemnú vôňu
Celkové hodnotenie? Odhliadnuc od ceny je to kozmetická dokonalosť! Bez zľavy stojí 50 ml vody okolo 18 eur, ja som ju kúpila vo výpredaji so 70% zľavou. 

Plusy:
  •  pekný fialový obal s praktickým rozprašovačom 
  • zaujímavá korenisto kvetinová vôňa
  • vhodná pre vegánov
  • na pleti neštípe
  • čistí, zmatňuje, upokojuje a osviežuje pleť, vhodná aj do prachových masiek
Mínusy:
  • nenašla som
Pleťovú vodu som kúpila vo výpredaji za nejaké 4 eurá, prípravky Raw Gaia nájdete na stránke http://www.biokozmetikaorganicare.sk/.

Poznáte Geránium? Mali ste nejaký výrobok s jeho obsahom? :)


You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Do čeľade Geraniaceae, teda rod Geranium patrí i muškát :-D Vyzerá to zaujímavo ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobre vedieť :) Veľmi dobrá voda, už si pomaly zvykám na to, že sa mi míňa, budem zháňať podobnú :)

      Odstrániť
  2. Táto značka prírodnej kozmetiky mi stále nejak uniká, ale táto pleťová voda vyzerá výborne. Rada vyskúšam. Dík za tip :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nepoznám, ale rada spoznám. Ďakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe