Toto mi celkom nevyšlo...

17:51

Od Biodermy som skúsila veľa pleťovej kozmetiky, ale šampóny išli dlho mimo mňa. Pre mňa boli dlho top len micelárna voda, Pore Refiner a prípravky na čistenie pleti, občas som s väčším či menším úspechom mala krém. V posledných týždňoch sa stav mojej vlasovej pokožky zhoršil a nezaberalo mi nič, čo predtým aspoň ako tak pomohlo. Bola som zúfalá, svrbelo to, bolelo to a hrozne to vyzeralo. Kolegyňa mi poradila šampón od Biodermy, ktorý jej zabral na jej atopický ekzém, ktorý sa jej podarilo dostať pod kontrolu. Tak som si teda povedala, že skúsim.






O šampóne si môžete prečítať:

     "Exkluzívna formula šampónu Nodé DS+ Anti-récidive ho robí vysoko efektívnym v boji s pretrvávajúcimi lupinami. Patentovaný komplex DSactiv® zaručuje dvojnásobný účinok priamo proti pôvodcom lupinatej pokožky: obmedzuje množenie kvasiniek Malassezia, ktoré spôsobujú lupiny a napomáha zníženiu tvorby mazu, podporujúceho rozvoj kvasiniek Malassezia. Výkonné aktívne keratoregulatórne zložky pomáhajú vyčisťiť pretrvávajúce lupiny a znížiť ich rozširovanie. Nodé DS+ Anti-récidive  obohatený o ukľudňujúce zložky, okamžite a trvalo zmierňuje svrbenie pokožky hlavy. “Tekutá krémová" textúra je ľahko aplikovateľná. Nodé DS+ Anti-récidive  napomáha vlasom v ich lepšom rozčesávaní a zlepšuje ich lesk, pružnosť a objem. Počas prvých troch týždňov aplikujte šampón minimálne 3 krát za týždeň. Potom 1 alebo 2 umytia šampónom v závislosti od predpisu.
Zloženie
WATER (AQUA), SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM COCO-AMPHOACETATE, PEG-60 ALMOND GLYCERIDES, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, JUNIPERUS OXYCEDRUS WOOD EXTRACT, COCO-BETAINE, PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE, PEG-12 DIMETHICONE, SODIUM SHALE OIL SULFONATE, SALICYLIC ACID, PIROCTONE OLAMINE, PYRIDOXINE HCL, UNDECYL ALCOHOL, ZINC GLUCONATE, ZINC PYRITHIONE, ZANTHOXYLUM ALATUM EXTRACT, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE,  FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYQUATERNIUM-10, SODIUM CHLORIDE, DISODIUM EDTA, SODIUM HYDROXIDE, LAURETH-2, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, OLEYL ALCOHOL, FRAGRANCE (PARFUM)."

Šampón získal nový obal a dnes ho už zoženiete v zelenom šate, ktorý mu veľmi pristane. Hneď v úvode musím povedať, že tento šampón bol pre mňa menším sklamaním. Nadchli ma jeho vlastnosti, ktoré sú výborné a robia ho unikátnym, ale sklamali ma jeho účinky na moju pokožku. Iste, môžete si povedať, že nemám lupiny, tak mi taký šampón ani nemusí zabrať. Ale roky skúseností mi ukázali, že práve šampóny proti lupinám mi prinášajú vytúženú úľavu. Liečba atopického ekzému je v súčasnej dobe symptomatická, teda namierená proti prejavom ochorenia, nie príčine. Preto aj ja hľadám to, čo mi pomôže so symptómami a nie je to liek ani kortikosteroid, lebo tomu sa chcem vyhnúť tak dlho, ako to pôjde. Začnem tým, čo sa mi na ňom páči. Šampón v tube má 125 ml, je malý, ľahko uskladniteľný, celkom šikovný aj na cesty. Obsah sa von vytláča ľahko a vrchnáčik drží pevne na obale. Vôňa je ľahká a príjemná, sladká, ale aj svieža, pekne prevonia vlasy a pri umývaní vonia okolo mňa. Konzistencia je ako stvorená pre mňa, hustá, nerozteká sa. Šampónu netreba veľa a vytvorí bohatú penu, ktorá čistí vlasy. Tie sú po jeho použití úplne jemné, hladké, ľahko sa rozčesávajú, krásne sa lesknú a vyzerajú zdravo. Toto všetko by z neho robilo ašpiranta na jeden z najlepších šampónov, aké som mala.... keby aspoň niečo urobil s mojim ekzémom. Už krátko po umytí ma nesmierne svrbí hlava a deň po umytí som mala pocit, že si ju rozškriabem. V prvom momente som si myslela, že možno som sa zle ozmývala, že možno mi šampón ostal na pokožke alebo sa stala nejaká podobná chyba. Nie, nestala. Po ďalšom umytí boli tie pocity rovnaké, žiadna úľava od svrbenia a suché miesta sa zväčšili a rozšírili aj na miesta, kde som pred tým nemala nič. Celkové hodnotenie sa nesie v duchu zmiešaných pocitov. Na jednej strane som nadšená z vlastností šampónu i toho, aké boli vlasy po jeho použití krásne. Na druhej som sklamaná, lebo mnohé obyčajné šampóny mojej pokožke priniesli úľavu, ktorá sa pri ňom nedostavila. Nečakala som, že by mi pomohol odstrániť alebo potlačiť ekzém. Čakala som len trochu pokoja od svrbenia, škriabania, krvavých mokvajúcich rán a snahy zamaskovať to, aby ľudia nevideli to, čo ma tak veľmi trápi.

Plusy:
  • šikovná veľkosť aj na cesty
  • pekná vôňa
  • hustejšia konzistencia
  • aj malé množstvo dobre pení
  • vlasy sú po jeho použití jemné, lesklé, krásne sa lesknú, dobre držia tvar
Mínusy:
  • zloženie
  • vôbec mi nepriniesol vytúženú úľavu, pokožka ma svrbela už krátko po umytí vlasov
Šampón kúpite v lekárni alebo na internete, jeho odporúčaná cena je 13,69.

Máte skúsenosti so šampónmi Biodermy? 

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Luci, nemôžem si pomôcť, ale čo v poslednej dobe chytím do rúk od Biodermy, to mi vôbec nesedí a posúvam dalej. Nemám pocit, že by to bola zlá lekárenská kozmetika, ale väčšiu dôveru mám momentálne k LRP. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám tiež podobné pocity... ani dezodorant ma moc nenadchol. Ale mám ďalšie produkty, s ktorými som zasa spokojná. LRP má super produkty, aktuálne mám doma 2 :)

      Odstrániť
  2. Mám stejnou zkušenost jako ty... Šampon od Biodermy mi vůbec nepomohl a hlava mě svědila hned po umytí. Pak jsem ale vyzkoušela od značky Ducray - Kélual DS shampoo. Ten jediný mi pomohl od svědění a jsem nadšená. Je sice dražší, ale koupila jsem si k němu i šampon Elution (to je doplňová péče k šamponu Kélual DS), a vydrží to docela dlouho. Každému samozřejmě sedí něco jiného, ale toto mi opravdu pomohlo. Hlava nesvědí, nechci si rozdrápat kůži na hlavě do krve a to je strašně fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Ducray som ešte nemala nič, asi to napravím. ďakujem za tip :)

      Odstrániť
  3. Ja som mala raz z radu Nodé proti lupinám, neviem už, ktorý z nich to presne bol, ale tak strašne sa mi nemastili vlasy hádam po žiadnom šampóne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám ešte jeden šampón, nie je zlý, ale už by som si ho zasa nakúpila.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe