Bavlníkový olej

16:20

Oleje sú vynikajúcou alternatívou k telovým aj pleťovým krémom. Za studena lisované oleje sú veľmi kvalitné. Šetrne sa lisujú tradičným postupom, jediným lisovaním za studena, bez využitia vysokých teplôt. Vďaka takémuto spracovaniu sú biologicky aktívne, obsahujú živú informáciu, ktorá povie bunkám, ako sa majú správať, aby boli zdravé. Obsiahnuté zložky sú podobné tým, ktoré produkuje aj naše pokožka, čo znamená, že sú kožou veľmi dobre prijímané a hlboko absorbované.

Soaphoria Bavlníkový olej

Bavlníkový olej

Bavlníkový olej  zloženie

olej


Bavlníkový olej 

Bavlníkový olej má 50 ml a je v milej malej sklenej fľaštičke. Podobne ako kvetové vody má veľmi dobrý vrchnáčik, ktorý drží a určite sa neotvorí, ani v cestovnej taške. Niektorí ľudia sa veľmi boja používať pleťové oleje, lebo sa obávajú  mastnoty. Ja ich však zakaždým presviedčam, že nie je nič lepšie ako olej. Ak sa aplikuje na navlhčenú pokožku, krásne sa vstrebe bez stopy.

Bavlníkový olej takmer vôbec nevonia. Nie je to prekvapujúce, viaceré oleje lisované zo semien nemajú výraznejšiu vôňu. Olej nie je veľmi mastný, ľahko sa rozotiera na pokožke. Môžete ho použiť na pleť miesto pleťového krému. Dobre sa nanáša aj na suchú pleť, ale lepšie sa vsiakne do vlhkej pokožky. Nechajte si ju navlhčenú, naneste pár kvapiek oleja a dôkladne vtrite. Ak  máte mastnejší pocit, stačí jemne priložiť obrúsok a zbaviť sa tak prebytočnej mastnoty.

Vhodný je aj ako maska na vlasy. Pred umývaním si naneste olej od korienkov po končeky. Vtrite si ho aj do pokožky vlasov. Pôsobenie nie je nijako ohraničené, či hodinu, či pol hodinu - podľa toho, koľko máte času. Keď ho používate miesto pleťového krému, môžete sa tešiť na hodvábne jemnú, hydratovanú a sviežu pleť. Olej sa až prekvapujúco dobre vsiakol do pokožky a nezanechal ju mastnú. Vďaka tomu sa nemusíte obávať toho, že by sa vám upchali póry a vznikli nové nedokonalosti. Pokožka vyzerá zdravo a oddýchnuto, linky sú vyhladené a pomáhate predchádzať alebo potláčať prejavy starnutia pleti. Vlasová pokožka je hydratovaná, nesvrbí, vlasy sú hodvábne jemné, pevnejšie, lesknú sa a vyzerajú zdravšie. 

Plusy:
  • pekný obal
  • olej takmer nevonia
  • nie je veľmi mastný 
  • vhodný na pleť i na vlasy
  • pleť hydratuje,vyživuje, zjemňuje, nezaťažuje ju, rýchlo a dobre sa vstrebáva
  • vlasy ostávajú jemné, lesklé, ľahko sa češú, vlasová pokožka je hydratovaná a nesvrbí 
Mínusy:
  • nenašla som
Olej kúpite v eshope Soaphorie alebo v partnerských predajniach, za 50 ml oleja zaplatíte 5,90.

Aký olej momentálne používate? :)

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Miluji oleje, ale tento neznám. Cena je dobrá a balení krásné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, Soaphoria má krásne oleje :) Mám ich veľmi rada.

      Odstrániť
  2. O takomto oleji som ešte nepočula, ale chválim hlavne výber značky, Soaphoria je slovenská značka a ja sa už teším, ako si kúpim nejaké oleje aj ja, zatiaľ som si kúpila len mydlo a uvidím, ako budem spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe