Ratanová zubná pasta

16:41

Keď som presedlala na prírodné zubné pasty, ani som len netušila, koľko ich je v ponuke. Krásne obaly, zaujímavé príchute a dobré zloženie ma zlákali na nákup. Zuby vedia človeka veľmi nepríjemne prekvapiť a ak sa o ne nestará dobre, tak si musí nie raz pripraviť mastnú sumu. Lebo zubári sú dnes drahí. Občas sa mi pri pohľade na cenník pretočia panenky a tajne dúfam, že zuby mi tak skoro nevypadajú, lebo skôr ako na dom si budem šetriť na zuby. Každopádne ale treba dodať, že pri dôkladnej starostlivosti sa riziko kazu a ostatných problémov značne zmenšuje. Dnes vám predstavím veľmi kvalitnú zubnú pastu. Je výborná... ale je tu jedno ale.






O ratanovej zubnej paste si môžete prečítať:

    "Zubná pasta s minerálnou čistiacou zložkou z prírodnej plavenej kriedy. Výťažok z peruánskej ratane nachádzajúci sa v paste je známy svojimi adstringentnými účinkami. Výťažok z myrhy chráni pred zápalovými procesmi v ústach, mätové silice prepožičajú dlhodobý svieži dych. Konzistenciou sa podobá bežným zubným pastám.
Zloženie (úplná deklarácia): voda, uhličitan vápenatý, glycerín, prírodná hlinka, alkohol, výťažky z koreňa ratane a myrhy, olej z mäty piepornej a mäty kučeravej, feniklový olej, xantán, amoniová soľ kyseliny glycirizinovej."
Od Weledy som mala soľnú zubnú pastu. Bola veľmi zvláštna, ale keď som si zvykla na slanú chuť, nevedela som si ju vynachváliť. Neskôr som mala slanú pastu inej značky, tá bola odporná a k nej by som sa už nikdy viac nevrátila. K Welede áno, aj preto som si vybrala ďalšiu, tento raz ratanovú zubnú pastu, ktorá ma v obchode upútala výrazným obalom. Kovový obal je môj večný nepriateľ. Dá sa naň zvyknúť, treba si dávať pozor, aby nepraskol alebo aby som sa na ňom neporezala a občas je trochu problém dostať všetku pastu von. Musím ale uznať, že napriek tomu všetkému to vyzerá veľmi pekne. Tak, ako je pútavý farebný obal, tak je pútavá aj sama zubná pasta. Je taká, ako to povedať, niečo medzi ružovou a červenou. Je hustá a nepení. Niektorí ľudia to považujú za problém. Vo viacerých kozmetických diskusiách som sa stretla s názorom, že hlavne bohatá pena umýva zuby, a preto len penivá pasta je dobrá. Neuvedomujú si ale, že za penenie je väčšinou zodpovedná chemická látka, ktorá v zubnej paste nemá čo robiť. Aj táto nepenivá masa výborne umyje zuby a neobsahuje nič, čo by zubom mohlo uškodiť. Už sme si povedali, že krásne vyzerá a nepení. Ďalej stojí za zmienku to, že veľmi pekne vonia. Zuby umýva veľmi dobre a je šetrná aj k ďasnám. Za celú dobu, čo som ju používala, som nemala problém so zapálenými alebo krvácajúcimi ďasnami. Naopak, boli zdravé a vôbec neboleli. Moje citlivé zuby boli taktiež o niečo odolnejšie voči teplým nápojom, aj keď studené im dali trochu zabrať. Spomenula som, že pasta je výborná, ale je tu jedno ale. Tým ale je chuť, na ktorú som si nevedela (a  neviem to ani teraz) zvyknúť. Je taká zvláštna, tŕpol mi z nej až jazyk a vždy som sa tešila len na to, aby som sa pasty po umytí rýchlo zbavila. Hneď som siahla po ústnej vode a až potom som bola spokojná s výsledkom. Som si úplne vedomá toho, že chuť je veľmi subjektívny pojem a niekto sa možno nechápavo pozerá na moje slová o tom, ako mi pasta nechutila. Preto sa chuť nedá brať ako výraznejšie mínus. Keď sa na pastu pozerám celkovo, je veľmi kvalitná - zuby sú čisté, menej citlivé, ďasná zdravšie a nekrvácajú. To je to podstatné,
Plusy:
  • pútavý obal
  • pasta pekne vonia
  • nepení, ale umýva dobre
  • zuby sú čisté, dych sviežejší. ďasná nekrvácajú
Mínusy:
  • mne veľmi nechutila
Prestala som kupovať pasty bežne dostupné v našich drogériách a neľutujem, lebo pri prírodných zubných pastách sa mojim zubom začalo veľmi dobre dariť. Rovnako ako soľná pasta, aj ratanová pasta od Weledy je vynikajúcou alternatívou k drogériovým pastám. Má 75 ml a kúpite ju za menej ako 5 eur. Mám ju zo stránky www.mojalekaren.sk.
Ktorú zubnú pastu od Weledy ste skúsili? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Mě docela vadí slané zubní pasty, nemám to ráda. Kdysi jsem měla dokonce i hřebíčkovou a s tou jsem si nedokázala vyčistit zuby vůbec. Mám ráda, když šampon i sprchový gel hodně pění, ale u zubní pasty to moc nevyžaduji. Vím, že za pěnění může nějaká chemická látka, ale nemůžu si pomoct. Tato pasta vypadá celkem fajn. Od Weledy jsem ještě nic neměla, ale snad to časem napravím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si na slané zvykla, sú veľmi kvalitné a zdravé pre zuby :)

      Odstrániť
  2. Od Weledy som zatiaľ pastu nemala. Skúsila som len Alverde ,tá bola taká divná ,nemala som ani pocit ,že by mi zuby poriadne umyla. Potom som skúsila od Sante ,má takú slano-sladkú chuť, divnú ,ale dá sa to vydržať :)
    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie chute sú zvláštne, ale účinky sú väčšinou super :)

      Odstrániť
  3. Já měla zubní pastu od Weledy, ale byla nic moc, nebyla jsem s ní spokojená.

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ani som od Weledy zatiaľ nemala žiaden produkt, vďaka za recenziu.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe