Ako som si obľúbila nový olej

18:35

Sú produkty, ktoré spoznávam neuveriteľne rada - napríklad oleje. Raslinných olejov je toľko, že by som mohla kupovať nový každý týždeň a ešte dlho predlho by som mala čo spoznávať. Niektoré z nich mi neskutočne prirástli k srdcu - konopný, nimbový, arganový, marhuľový či hroznový. A levanduľový ♥ samozrejme. Tie doma musia byť a keď nie sú, sadám k počítaču a objednávam. Niektoré olejčeky, ktoré sú najmä na pleť, sú veľkou výzvou. Obyčajne totiž vznikajú len dve situácie - alebo mi perfektne sadne, alebo je nepoužiteľný. Na čistiaci olej od Dr. Hauscha som sa neuveriteľne tešila, pretože sa mi míňali zásoby a bol v skvelej zľave.








O Dr. Hauschka Clarifying Day Oil si môžete prečítať:

       "Pleťový olej Dr. Hauschka Clarifying Day Oil šetrně pečuje o problematickou pleť. Zklidňuje podráždění a hojí zánětlivé projevy pleti. Jemné složení navrací pleti jas a přirozený vzhled. Reguluje tvorbu kožního mazu. Vhodné pro problematickou a velmi mastnou pleť.
Použití: Aplikujte ráno po nanesení pleťového krému. Naneste 4 kapky oleje a jemně vmasírujte."



Pleťové oleje som sa sprvu bála používať na moju mastnejšiu a problematickú pleť. Predsa, dávať mastné na mastné - čo z toho môže vzniknúť? Ešteže som sa odhodlala vyskúšať ho, lebo už pár rokov nedám na olejčeky dopustiť a myslím si, že neraz sú omnoho lepšie ako pleťový krém. Pleťový olej od Dr.Hauscha je v sklenom obale, nemá kvapkátko na dávkovanie, ale nie je to problém. Je maličký, občas ho v skrinke musím hľadať, lebo sa mi schová do kúta :) Rastlinné výťažky a éterické oleje z nimby, nechtíka, ľubovníka, sladkej mandle, jojoby a úročníka vytvárajú na prvý pohľad vynikajúci dojem. Vonia jemne, pekne a bylinkovo. Ťažko by som popísala, či tam cítim niečo, čo poznám, ale je to krásne a príjemné. Olej je mastný, ale nie príliš. Ak používate oleje, tak viete, že niektoré sú fakt mastné (jamajský čierny ricínový) iné ľahšie (marhuľový či hroznový), takže sa rýchlo a ľahko vsiaknu do pokožky bez mastného pocitu. Tento olej môžete používať ráno i večer. Ráno ho používam, keď sa nelíčim, lebo zanecháva taký svoj olejový film. Na noc ho používam veľmi rada, lebo ráno sa budím s krajšou pleťou. Je to náhrada krému, ale pokojne ho môžete použiť aj po použití pleťového krému. Pokožku perfektne hydratuje, zjemňuje. Stačí pár kvapiek, ktoré rozotriete do suchej (alebo navlhčenej) pokožky. Olej sa do nej vsiakne a nezanecháva ju mastnú. Len viete, že ste použili olej. Pomáha bojovať s nedokonalosťami pleti, zapálenými vyrážkami aj s mastnotou. Zjemňuje póry, pomáha hojiť a preniká hlboko do pokožky. Normalizuje tvorbu mazu, pomáha pleti nadobudnúť rovnováhu a vďaka tomu vyzerá zdravšie a sviežejšie. Aplikácia je jednoduchá, vôňa krásna, výsledky viditeľné. Opäť zas raz ukážkový produkt, ktorý stojí za vyskúšanie.

Plusy:
  • malý sklený obal
  • bylinková vôňa
  • nie veľmi mastný
  • nemá kvapkátko, ale nechýba
  • rýchlo sa vsiakne bez mastného pocitu
  • vhodný ako náhrada pleťového krému
  • hydratuje pleť, reguluje tvorbu kožného mazu, pomáha hojiť a upokojiť zapálenú pleť, prispieva k rovnováhe a zdravému vzhľadu pokožky
Mínusy:
  • nenašla som
Olej som kúpila vo výpredaji v eshope http://www.parfemy-elnino.sk/, kde bežne stojí okolo 20 eur.


Aký pleťový olej ste si obľúbili? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. V popise pisu, ze sa pouziva na krem. Nie je to uz privela? Dal by sa na to potom este naniest make-up?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokojne sa môže ešte použiť po kréme, znásobia sa účinky. Ja naň make up nepoužívam, ale pokiaľ sa dôkladne zapracuje do pleti a prípadné zbytky sa osušia napríklad obrúskom, nemal by to byť problém.Pleť ostáva úplne jemná a vypnutá, malo by to byť v poriadku. Ja ho používam miesto nočného krému a je to výborné.

      Odstrániť
  2. Nie je to proti konceptu Dr. Hauschka, pokial viem ich koncept je zalozeny na tom, ze vecer sa nam plet ma davat maximalne pletove tonikum, aby si plet oddychla a pracovala sama. Je zasa pravdou ze je na kazdom ako produkt pouzije a ako to vyhovuje jeho pleti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si, že každá pozná potreby svojej pleti a tak sa o ňu aj stará :) Ja by som bez krému alebo oleja ísť spať nemohla, lebo viem, čo mi to s pleťou urobí a aj keď tento olej používam cez víkendy na deň, cez týždeň je skvelý na noc a veľmi mi pomáha. Tonikum by mi určite samo nestačilo.

      Odstrániť
  3. Ja mám doma tento olej niečo cez rok a je už prakticky prázdny (pár posledných použití predomnou). Bol to tuším môj prvý pleťový olej, do ktorého som išiel a neľutujem. Vôňa, účinky, zloženie... Všetko presne podľa mojej chuti a potrieb mojej pokožky :) Trochu ma teda mrzí, že sa nedodáva v balení s pipetkou, toto odkvapkávanie mi po použití akéhokoľvek iného oleja príde strašne nemotorné a otravné, ale inak mu nemám čo vytknúť :)

    A síce filozofia Dr. Hauschky hovorí, že v noci by mala pokožka oddychovať a nemalo by sa na ňu mimo ľahkého tonika nič nanášať, ja tento olej používam / používal som práve na noc a strašne som bol spokojný :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S nočnými výsledkami som veľmi spokojná aj ja :) Kvapkátko chýbalo aj mne, ale oleji to na kráse neubralo :)

      Odstrániť
  4. jeej,ja som tiež práve písala na blogu o pleťovom oleji :) veľmi som si ich obľúbila a rada skúsim aj iné, čisto rastlinné :)
    Pozývam ťa na moju Giveaway na blogu :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe