Levanduľový dezodorant my-sys

17:03

Kedysi som si nevedela predstaviť deň bez klasického dezodorantu. Najlepšie sa mi kupovali spreje. A občas bolo treba aj nejaký ten antiperspirant, lebo sú dni, keď sa potiť nesmiem. Žiaľ, či už účinné boli alebo nie, mali niečo spoločné – obsah hliníkových solí. Snažím sa im vyhýbať, nech sa mi do tela nedostávajú zbytočne škodlivé látky, ktorými sme bežne denne obklopení. Vymenila som ich za prírodné krémové dezodoranty, ktorých čaro som naplno objavila až v posledných mesiacoch. Jedným z posledných úlovkov je levanduľový dezodorant my – sys, ktorý si ma získal na prvé ovoňanie.










        Ingrediens:Cocos nucifera oil,Butyrospermum parkii,Arow Root Powder,Sodium Bicarbonate,Zinc Oxid,Allantoin,Lavender augustifolia oil,linalool*
*prirodzene sa vyskytujúci v silici
Veľkosť: 50ml“


My – sys kozmetiku som objavila pomerne nedávno, ale zaujala, lebo jej ponuka je dosť široká a navyše aj lákavá. Našla som niekoľko ďalších produktov, ktoré by som si časom rada zaobstarala. Keď som si vyberala vôňu dezodorantu, nemala som s tým veľa práce – výber automaticky padol na levanduľu. Lebo ju zbožňujem. Časom si kúpim aj ďalšie, lebo všetky vône sa mi zdajú dosť atraktívne: lemongras – grep, svieža rosa, green – fresh a nakoniec mandarínka čajovník.

Dezodoranty sú celkom veľké – majú 50 ml a sú v jednoduchom plastovom obale. Vonia prekrásne. Ako keby som v ruke držala kyticu levandule, nie kozmetický výrobok. Odporúčam ju každej, ktorá má jej vôňu tak rada ako ja. Na prvý pohľad vyzerá byť naozaj hustý a hutný, dokonca by som povedala, že až tvrdý. Hoci som ho kupovala na jeseň, kedy už teplota vysoká nebola, rýchlo som zistila, že sa môže topiť :) Nechala som ho v noci len kúsok od radiátora. Keď sa kúrilo, dezodorant veľmi zmäkol (ale úúúžasne sa rozotieral), preto som ho preložila na bezpečné miesto, aby sa mu nič nestalo.

 Odporúča sa skladovať ho do teploty 27 stupňov, takže v lete sa mi bude miesto preň hľadať trochu ťažšie. Milo ma prekvapilo, ako ľahko sa používa. Hoci pôsobí tuho, ľahko sa rozotiera a nezanecháva farebnú stopu (len ak ho nanesiete naraz viac a nedokáže sa tak zapracovať do pokožky). Krátko po nanesení sa môžem bez obáv obliecť, neušpiním si oblečenie. Nezabraňuje poteniu, ale nepríjemnej vôni. 

Za bežných podmienok vydrží celý deň bez zápachu. Keď je prekúrená miestnosť, zhon a stres a ponáhľam sa, nanesiem ho aj dva razy, to celkom postačuje. Keď sa spotím, neostávajú na oblečení farebné fľaky. Nadchol ma, pretože je jedným z tých lepších krémových dezodorantov, lebo je krémový. Privítala by som aj pánsku verziu, nejakú sviežu a intenzívnu, lebo aj Richard si pomaly zvyká na podobné dezodoranty.

Plusy:
  • Jednoduchý pekný obal
  • Zaujímavé vône v ponuke
  • Hustý, krémový
  • Dobre sa nanáša
  • Krásne vonia
  • Nezanecháva fľaky na oblečení, nezabraňuje poteniu, ale zápachu – v bežnom dennom zhone ho stačí naniesť raz, vydrží chrániť pred zápachom
  • Nedráždi pokožku
Mínusy:
  • Nenašla som

Za 6,90 eur ho nájdete v eshope Babičkina záhrada.



Ktorú vôňu by ste si vybrali?

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Tak to vypadá hodně zajímavě. Mně totiž nepomáhá nic. To abych nosila u sebe pořád deodorant a každých 5 minut si ho dávala(ať už tuhý nebo ve spreji). Teď ještě chci zkusit jeden a pak možná tenhle. Pěkný článek! :)
    Blog na zabití

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som sa obrátila na lekára, lebo možno nie je niečo v poriadku. Lebo prírodné dezodoranty pomáhajú :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe