Kúsok Orientu vo vlasoch

16:41


Tuhé šampóny som si zamilovala. Už nie raz som uviedla ich nesporné výhody a tiež príčiny, prečo ich mám radšej ako tie tekuté. Väčšinou som si kupovala menšie balenia, aby som vyskúšala a kúpila si ďalší. Musím však povedať, že šampúchy od Ponia sú doteraz jednoznačne najlepšie, aké som mala, a preto som si povedala, že je načase vziať si veľké balenie. Pomaly ich skúšam a hľadám si najobľúbenejšiu vôňu. 







O Orient Chai šampúchu si môžete prečítať:

       "Tuhý šampon s pyritionem zinku je určený zejména pro pokožku se sklonem k lupům, hlavní aktivní látkou je pyrithion zinku, doplněný rozmarýnovým extraktem a pantenolem. Šampuk je vhodný pro normální nebo rychleji se mastící vlasy, protože při pravidelném používání snižuje jejich maštění. Šampuk obsahuje také panenský olivový olej a olej crambe (ekologičtější alternativa k arganovému oleji). Je vhodný pro normální nebo rychleji se mastící vlasy, protože při pravidelném používání snižuje jejich maštění (přiměřeně k tomu doporučuji prodloužit interval mezi mytím vlasů).
Šampuky jsou tuhé šampony - obsahují všechny účinné látky jako běžný šampon kromě vody – jsou tedy mnohem menší, nikde se vám nerozlijí a nepotřebují plastový obal. Jeden 30 gramový šampon vydrží tak dlouho jako cca 200 ml tekutého šamponu, 60 gramový jako 400 ml. Stačí ho jednoduše vzít do ruky, promnout ním ve sprše po vlasech a rozpěnit prsty.
Šampon je zabalen v papírovém sáčku s autorským potiskem a nalepenou etiketou.
SODIUM LAURYL SULFOACETATE - SODIUM COCOYL ISETHIONATE - AQUA - ZEA MAYS STARCH - GLYCERINE - PANTHENOL - CETEARYL ALCOHOL - CRAMBE ABYSSINICA SEED OIL - OLEA EUROPEA FRUIT OIL - ZINC PYRITHIONE - LAVANDULA ANGUSTIFOILIA OIL - CINNAMOMUM ZEYLANICUM LEAF OIL - VETIVERIA ZIZANOIDES ROOT OIL - ILLICIUM VERUM OIL - CANANGA ODORATA FLOWER OIL - HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL - ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT - CINNAMOMUM ZEYLANICUM BARK - CITRIC ACID - LINALOOL* - LIMONENE* - GERANIOL* - FARNESOL* -BENZYL BENZOATE* - BENZYL SALICYLATE* - EUGENOL* - CINNAMAL* - CINNAMYL ALCOHOL* * přirozeně se vyskytující v silicích"


Šampúšiky sú v ekologickom papierovom obale. Sprvu som nevedela, kam ich ukladať, ale tento problém je veľmi ľahké vyriešiť. Môžete si dokúpiť krásne farebné prenosky, ktoré sú hliníkové a buď nižšie, alebo vyššie. Ja som si odložila plastový obal z malého kondicionéru Ponio (mala som Svieže Bylinky, vrelo odporúčam, je famózny, teraz idem na levanduľový) a skvele sa mi doň vmestí aj väčší šampúch. Treba ho len nechať uschnúť po každom použití a potom ho  možno odložiť, aby sa mu nič nestalo. Po citrónovej tráve som si vybrala Orient Chai s pyrithion zinku na lupiny alebo aj môj ekzém. 60 gramové balenie je väčšie a šikovné do ruky. Nezavadzia, nezaberie veľa miesta a má v kúpeľni čestné miesto. Veľmi som sa tešila na vôňu. Nevonia tak krásne ako citrónová tráva, ale je zaujímavý. Výraznejšia a orientálna vôňa nie je celkom podľa môjho gusta, ale v konečnom dôsledku môžem povedať, že nie je taká hrozná, aby som si na ňu nezvykla. Prevonia vzduch v kúpeľni a aj vlasy, ale len jemne, tam si tú vôňu tak neuvedomujem. Šampúchom stačí prejsť niekoľkokrát po vlasoch  a dokáže vytvoriť bohatú penu, ktorá perfektne umyje vlasy. Po použití sú jemné (nie sú ako drôty, občas ani nemusím použiť kondicionér), lesklé a majú aj určitý objem. Podstatne viac ma teší, že šampúch je naozaj citlivý k môjmu ekzému. Pokožku nevysušuje, naopak, zabraňuje jej rýchlejšiemu vysušovaniu a tvoreniu suchých šupinkatých miest. Nemôžem povedať, že by sa prestali tvoriť úplne, ale sú menšie a je ich menej. Pokožka svrbí menej a teda aj menej trpí, lebo si ju nerozškriabem do krvi. Určený je aj na mastné vlasy, aj na normálne, preto po ňom môže siahnuť takmer každá z nás. Vôňou je vhodný aj pre mužov, pretože nie je sladký, skôr univerzálny. Nestane sa síce mojím najobľúbenejším šampúchom od Ponia, ale ešte sa k nemu vrátim :) Dokázal s mojou kožou divy a vlasy sú krásne.


Plusy:
  • veľký šampúch je ako 400 ml šampón
  • malý, skladný, nezavadzia
  • zaujímavá orientálna vôňa, vhodná aj pre mužov
  • dobre pení
  • ľahko sa používa
  • vlasy sú prevoňaé, čisté, jemné a lesklé
  • upokojuje pokožku, obmedzuje tvorbu lupín, pomáha aj pri rýchlo sa mastiacich vlasoch

Mínusy:
  • nenašla som
Veľký šampúch som kúpila za 7,40 v eshope Krásna každý den.

Aký šampúch ste si obľúbili? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Orient Chai je zatiaľ môj najobľúbenejší. Používame ho spolu s manželom, lebo obaja trpíme na citlivú pokožku hlavy a tvoria sa nám pomerne ľahko lupiny. Teraz som kúpila ešte aj ichtamol, takže som naň zvedavá. Mačka ho dosť chválila, tak uvidím, či sa osvedčí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ponio má fantastické šampúchy :) Doteraz som ešte nemala zlý kúsok :)

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Určite skús, možno si ich zamiluješ rovnako ako ja :)

      Odstrániť
  3. Tvoje fotografie sú proste úžasné! Je ťažké odísť z tohto blogu! :)
    Skvelý článok, opäť, ako vždy. :))

    SYDNEY SLEEK BLOG-KLIK

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja zlatá, ďakujem za krásne slová :) Pre takéto odkazy od Vás sa snažím robiť články ešte lepšie. Cením si to :*

      Odstrániť
  4. Ja pouzivam ichtamolovy sampuch v kombinacii s tym levandulovo chmelovym kondicionerom a som velmi spokojna, urcite vyskusam aj ine varianty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten levanduľový kondicionér si zatiaľ neviem vynachváliť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe