Mandľový olej - ako som sa mu mohla tak dlho vyhýbať?

18:44

Keď som pred pár rokmi začala používať pleťové oleje, ešte som netušila, koľko sa ich mojou kozmetikou poličkou vystrieda. Sú to roky, čo som sa odvážila naniesť si pleťový olej miesto nočného krému a odvtedy sú to jedny z mojich najvernejších spoločníkov. Weleda má svoju mandľovú radu pre citlivú pleť. Kúpila som si znej sprchovaciu emulziu a krémik na ruky, ktoré sa mi osvedčili. Vtedy som si ale uvedomila, že jeden z najznámejších pleťových olejov - mandľový, som vlastne ešte nemala. A pritom som o ňom toľko čítala. Mala som šťastie, že som vyhrala balíček pleťovej kozmetiky od Weledy a v ňom sa tento skvost ukrýval.

weleda mandľový olej


weleda

mandľový olej

mandľový pleťový olej

jemný čistý mandľový olej

Mandľový olej od weleda

Od Weledy mám rada skoro všetko. Asi až na ratanovú zubnú pastu, ktorá sa mi veľmi nepáčila. Keď na Weledu natrafím v akcii, kúpim si niektoré produkty aj do zásoby, napríklad rozmarínové tonikum, krém Skinfood alebo sprchovacie krémy, ktoré neskutočne voňajú. Prehľad v nej mám celkom dobrý a preto ma prekvapilo, že mandľový olej ušiel mojej pozornosti. Do súťaží sa občas zapojím a ak sa mi náhodou podarí vyhrať, neviem sa z toho prestať tešiť. 

Mandľový olej je jeden z najcennejších rastlinných olejov. Svojím zložením je najbližší ľudskej pokožke, nevyvoláva alergické reakcie, rýchlo sa vstrebáva, neupcháva póry a nezanecháva pocit mastnoty. Je lisovaný za studena zo suchých kôstok sladkých mandlí, čím sa zachováva jeho vysoká kvalita. Mandľový olej je vo fialovom sklenom obale s objemom 50 ml. Toto sklo sa považuje za jedno z najlepších pre pleťové oleje, pretože ich chráni pred znehodnotením. Balenie je ukončené zúženým otvorom, ktorý sám o sebe nie je zlý, ale pri olejoch mi trochu viac vyhovuje kvapkadlo. Asi preto, že je to trochu rýchlejšie, ale aj krajšie :) Olej sa ale dá dobre vytriasť von, takže mi to neprekáža. 

Balenie je milé, s ružovou etiketou a dojem je  skvelý. Weleda má premyslené produkty, s dobrým zložením a pekným šatom. Mandľová rada, ktorá sa nesie v ružových dievčenských tónoch, sa mi páči a spolu s kozmetikou na čistenie pleti je mojím obľúbencom. Olej má veľmi ľahkú vôňu, pri použití ju ani nie je cítiť. Takmer som mala pocit, akoby ani nevoňala, bola ľahká ako vánok. O mandľovom oleji som čítala samé dobré veci, ale nečakala som, že si ho zamilujem  po prvom použití. Pleť som si vyčistila ako vždy, nastriekala na ňu pár kvapiek ružovej vody a kvapla trochu oleja. Rozotrela som ho, chvíľku počkala... a on sa úplne vsiakol! 

Pleť bola celkom jemná, hladná, matná a vyzeralo to, akoby som olej ani nepoužila. Ráno som sa zobudila s pleťou hodvábne jemnou ako detská pokožka, bola hydratovaná, vyhladená a svieža. Redukuje začervenanie, pleť nie je suchá a miznú aj presušené miesta so šupinkami. Bola som nadšená z toho, ako úžasne a rýchlo pôsobí. Tento olej je aj veľmi dobrý na odličovanie. Oči veľmi dobre vyčistí od make-upu aj riasenky či vodeodolnej ceruzky a zároveň očné okolie premasťuje, regeneruje a upokojuje. Jeho výhodou je aj to, že ho môžete používať do pleťovej masky. Miešam si čistiace aj hydratačné, vyberiem vhodný íl, nejaké dochucovadlo (mlieko, amla, neem prášok, ibištekový prášok, aktívne čierne uhlie, jogurtový prášok) a olej podľa nálady. Pokožku hydratuje a nádherne vyživí, vďaka čomu je úplne žiarivá a hladká na dotyk. Tento olej je moja srdcová záležitosť a nechápem, ako som sa mu mohla tak dlho vyhýbať.

Plusy:
  • krásne balenie z tmavého skla
  • jemná vôňa
  • olej nie je príliš hustý
  • viacero možností použitia
  • pleť dokonalo hydratuje, upokojí, zjemní, redukuje začervenie, vyhladzuje linky, neupcháva póry
  • do pleťovej masky
  • na pokožku celého tela, ktorá je presušená a citlivá
  • na odličovanie
Mínusy:
  • nenašla som

Mandľový olejček nájdete za necelých 16 eur v eshope Weleda alebo v partnerských predajniach.

Patrí mandľový olej k stáliciam vo vašej kúpeľni? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe