Ako som spoznala Yamunu

19:18

Už pár rokov sa veľmi rada pozriem kozmetiku, ktorá nie je bežne dostupná v drogérii. Taká, o ktorej nie je veľa reklám, nenájdete ju v každom časopise a má peknú filozofiu. Možno aj preto sa neraz na mojom blogu objavia články o produktoch, ktoré nie sú až také známe (zatiaľ), ale svojou kvalitou ma presvedčili o tom, že sa do nich oplatí investovať. Naposledy ma tak upútala Yamuna kozmetika, ktorá je pekná, prírodná a ako som zistila, aj voňavá. 

YAMUNA PRÁŠKOVÁ PLEŤOVÁ MASKA S ČAJOVNÍKOVÝM OLEJOM


Značka vznikla v roku 2002 v malej dedinke v Maďarsku. Začalo sa to voňavými mydlami, ktoré mali veľký úspech. Odvtedy sa k nim pridali aj ďalšie produkty a dôležité je spojenie sily liečivých rastlín a moderných účinných látok. Obsahuje lahôdky, ktoré pomôžu aj ľuďom s rôznymi kožnými problémami. Naopak, neobsahuje parabény, parafíny alebo Sodium Lauryl Sulfate. Kozmetika sa vyrába ručne z čistých prírodných surovín.

YAMUNA PRÁŠKOVÁ PLEŤOVÁ MASKA S ČAJOVNÍKOVÝM OLEJOM zloženie

YAMUNA PRÁŠKOVÁ PLEŤOVÁ MASKA S ČAJOVNÍKOVÝM OLEJOM zloženie

Zloženie pleťovej masky s čajovníkovým olejom: XSolum Diatomeae, Calcium Sulfate Hydrate, Algin, Maris Limus Extract, Tetrasodium Pyrohosphate, Salix Alba Leaf Extract, Xanthan Gum, Oryza Sativa Powder, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Magnesium Oxide, CI 77007, Silica, Menthol

PRÁŠKOVÁ PLEŤOVÁ MASKA

ošetrenie aknózej a mastnej pleti.


Svoje rozprávanie začnem alginátovou pleťovou maskou. Ako je o mne známe, milujem pleťové masky, používam ich aj dva - tri razy týždenne a tiež si ich aj sama miešam. Za tie roky som si vycibrila cit pre výber a v podstate hneď po prvom použití viem, či je maska kvalitná alebo nie. Prášková pleťová maska s čajovníkom ma upútala na prvý pohľad a nevedela som sa dočkať večera, kedy ju konečne skúsim.

V plastovom obale s kovovým viečkom je 80 gramov takého sivého, sivobieleho prášku. Je veľmi jemnučký, preto sa dá z neho maska namiešať vynikajúco a rýchlo. Žiadne hrudky, takže zo štetca neopadáva a dá sa rovnomerne rozotrieť. Prášok vonia jemne po čajovníkovom oleji. Jej intenzite nie je veľmi vysoká, preto sa mi páči a nepovažujem ju za výraznú a rušivú. Za svoje vynikajúce účinky vďačí práve čajovníkovému oleju, ktorý považujem za poklad z prírody.

Prečo by čajovníkový olej nemal chýbať ani vo vašej lekárničke? Z viacerých dôvodov. Má silné dezinfekčné a antibakteriálne účinky a je schopný bojovať proti vírusom, baktériám, plesniam a rôznym iným  mikróbom. V nezriedenej forme môže pokožku podráždiť a vysušiť (preto ho ale používam na vyrážky). Zriedený je ale omnoho jemnejší a vyhovuje tak o niečo viac. Používam ho nielen na akné, ale aj na opary, afty, drobné poranenia (hojí, dezinfikuje, lieči), ekzém, svrbiacu pokožku, bradavice, popáleniny a tiež zriedený na ďasná a zuby. Toľko som zatiaľ skúsila a osvedčil sa mi aj v lete na štípance či rôzne podráždenia pokožky. Cestuje so mnou na dovolenky, výlety a v kúpeľni má svoje čestné miesto.  

Maska je tak stvorená na mastnú, zmiešanú i problematickú pleť. Pripravíte ju veľmi jednoducho.  K prášku pridajte vlažnú vodu tak, aby vznikla redšia pasta. Ide to rýchlo a pekne vymiešate hladkú pastu, niečo ako jogurt. Naneste na očistenú pleť čo najskôr, lebo tuhne a nechajte pôsobiť 10 až 12 minút. Pleťová maska po niekoľkých minútach začne schnúť a potom sa dá dobre odlúpnuť. Nie je to ako klasická zlupovacia maska, pretože ani necítite, že ide dole, ale pritom účinne čistí. Nanášajte čo možno najrovnomernejšie, pretože tam, kde je v tenkej vrstve, ju nezlúpnete. Proste uschne ako bežná maska a zmyjete ju dobre len hubkou. Inak sa dá perfektne zlúpnuť v pár kúskoch.

Prášková pleťová maska s čajovníkom nedráždi ani nevysušuje pleť. Je to príjemný relax, lebo počas toho, ako ju mám na pleti, ostáva taký príjemný pocit. Pokožku viditeľne čistí a zmatňuje. Čierne bodky výraznejšie neodstraňuje, ale tvár doslova žiari čistotu. To ale nie je všetko. Je úplne, ale úplne jemná a citeľne upokojuje aj zapálené vyrážky. V okamihu, ako sa na seba pozriete v zrkadle, si poviete, že ste krásne. Ja si to hovorím :) Celkovo som nadšená. Spoznávanie tejto značky je skvelé a teším sa, ako vám čoskoro ukážem ďalší výnimočný produkt :)

 Plusy:

  • šikovný obal
  • jemný prášok, dobre sa z neho mieša maska
  • príjemné vôňa čajovníka
  • rýchla príprava, ľahké nanášanie štetcom
  • nedráždi, neštípe na tvári
  • čistí, zmatňuje a zjemňuje pokožku
Mínusy:
  • ak sa nanesie v tenkej vrstve, nemusí sa dať zlúpnuť, len umyť.
Za 8,90 eur ju nájdete v eshope Yamuna.

Poznáte túto značku? :)









You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Teda, to vypadá opravdu zajímavě :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. O tejto značke som ešte nepočula, ale zdá sa byť veľmi zaujímavá...Maska vyzerá skvelo, asi po nej siahnem :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Yamunu vůbec neznám. Díky za nový objev :-)

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe