Nová značka v DM-ke a menšie sklamanie

19:20

Líčenie očí sa pre mňa stalo úplnou radosťou. Minulý rok som sa konečne začala učiť tieňovať. Bála som sa toho a po niekoľkých neúspechoch sa mi zdalo, že to nikdy nedokážem. Tak som začala krok za krokom. Kúpila som si štetce a skúšala svoje paletky. Pár razy som sa smutná odlíčila a tiene boli všade. Dnes už zvládnem jednoduchšie tieňovania a kúpila som si aj trblietky, ktoré som chcela mať už dávnejšie. Do mojej zbierky pribudla aj paletka jednej z najmladších značiek v DM drogérii.

paletka očných tieňov Dazzle od 183 DAYS by trend IT UP

183 DAYS by trend IT UP je mladšou sestrou značky trend IT UP. Ak by som ju mala nejako opísať, povedala by som, že je hravá, pútavá a žiarivá. Názov je taký, no, nezaujímavý a znamená, že každých 183 dní bude kompletne nový sortiment všetkých produktov. Obaly sú veľmi milé a neprehliadnuteľné, sama mám pochybnosti o tom, či im odolám :) Mojím prvým kúskom je paletka Dazzle, ktorá si ma získala neobyčajnými farbami. V okamihu, ako som ju zbadala, som vedela, že ju chcem. Musím mať. Žiaľ, paletka je celkom zaujímavá, ale superlatívmi hýriť nebudem.

paletka očných tieňov

paletka očných tieňov Dazzle

Zloženie tieňov: Mica, Diisostearyl Malate, Synthetic Fluorphlogopite, Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Magnesium Stearate, Synthetic Wax, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hydrogen Dimethicone, Tin Oxide [+ / - Ci 77007, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499, Ci 77510, Ci 77891]
Dazzle Flip: Mica, Diisostearyl Malate, Silica, Ethylhexyl Palmitate, Polybutene, Magnesium Stearate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Methicone [+ / - Ci 77891, Ci 77499]


 183 DAYS by trend IT UP

Prvý dojem bol skvelý

Paletka ma uchvátila. Obal je pekne vymyslený. Papierový, na magnet, s trblietavým nápisom Dazzle. Nie je veľmi veľký a pekne sa vojde aj do mojej  cestovnej kozmetickej taštičky. Nevidno na ňom otlačky a ak ich aj náhodou zanechám (čomu sa snažím vyhnúť, pretože neznesiem zapatlanú kozmetiku), dá sa to dobre utrieť. Farby v nej sú namixované skvostne. Biela a čierna matná, šesť trblietavých. Keď som ich videla, bola to láska na prvý pohľad a nevedela som sa dočkať dňa, kedy sa s ňou budem líčiť. Už som vedela trochu tieňovať a predstavovala som si, ako budem spájať farby a možno nadávať, keď sa mi to zasa nepodarí.

Nie je všetko zlato, čo sa blyští

Tiene síce dokonalo vyzerajú, ale majú niekoľko zásadných múch, kvôli ktorým ich používam menej ako som plánovala. V prvom rade musím povedať, že aj ked sa neprášia, opadávajú zo štetca. Trblietky som mala po celých lícach a než som ich dala dole, pofrflala som si. To by som predýchala. Nie je to predsa prvý raz,  čo som musela oklepať štetec, aby sa mi dobre líčilo. Ďalším miernym sklamaním bola aj pigmentácia.  Matné tiene sú pigmentované veľmi slabo a trblietavé tiež nie sú výhra. Ešte tie tmavé ako tak, ale svetlé nič moc. Musím ich vrstviť, aby som dosiahla výsledok, s akým som konečne spokojná. No a asi najväčšie sklamanie pre mňa je výdrž. Bez podkladovej bázy nevydržia skoro nič. Už po hodine som videla, že sa zlievajú a strácajú z viečka. Myslela som si, že moja dokonalá podkladová báza to napraví, ale ani ona nedokázala urobiť zázrak a tiene vydržali maximálne tri - štyri hodinky. Zlievali sa, otláčali sa a mizli. 

Aj tak ich používam

Paletka sa mojím obľúbencom nestane, ale využitie som nakoniec našla. Pri tieňovaní využívam trblietavé tiene, ktoré oči pekne oživia. Matné som použila asi raz. Kvôli pigmentácii sa im vyhýbam, lebo pri líčení chcem, aby vydržalo dlho v nezmenenom stave a bolo naozaj pekné. Preto biely a čierny tieň beriem z iných paletiek. Čakala som od nej podstatne viac, ale neodradila ma od toho, aby som skúsila aj nejaké iné produkty. Plánujem zaskočiť do DM-ky a pozrieť sa na ďalšie produkty, ktoré nevyzerajú zle - zmatňujúca podkladová báza v obale v tvare zajačika, peeling na pery, fixačný sprej, balzamy na pery v okúzľujúcich obaloch a zmatňujúci krém a púder. Sama som zvedavá, koľko kúskov si nakoniec kúpim. 

Dojem? 

Keď si porovnám trend IT UP a 183 DAYS, druhá spomenutá má určite zaujímavejšie a pútavejšie balenie, ktoré ju robí atraktívnou a mám chuť si vybrať viac a viac. Na druhej strane, od trend IT UP som mala viac produktov, takže iné vlastnosti nemôžem porovnávať.  Do DM-ky sa rada vraciam práve kvôli jej značkám, ktoré inde nekúpim. Každopádne si ale počkám, čo nové prinesie po 183 dňoch :) Zmení sa sortiment a možno pribudnú iné milé obaly v tvare zvieratiek, ktoré sa mi páčia stále viac a viac. 

Plusy:
  • pekný obal
  • šikovné uzatváranie na magnet
  • krásne farby
  • trblietavé tiene oživia líčenie
  • obľubujem ich pri tieňovaní
Mínusy:
  • tiene opadávajú, treba otriasť štetec a opatrne líčiť
  • slabšia pigmentácia
  • krátka výdrž
  • na celé viečko ich nepoužívam, pomerne rýchlo sa zlievajú, otláčajú a miznú
Paletku kúpite za 8,99 v DM drogérii.

Skúsili ste už niečo od tejto značky? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Tiež som dostala na testovanie, ale tú druhú - Gossip a je to tragédia. Dám si na viečo oranžovú, vínovú a zelenú a absolútne ich neviem rozoznať. Trblietavé, ktoré obsahuje sú výborné, ale stále sú to len 2 z 8 :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čakala som naozaj viac. Určite si ešte pár vecí kúpim, ale už bez nejakých očakávaní. Radšej si ale kúpim paletku Essence alebo Catrice.

      Odstrániť
  2. Škoda, že nemají dobrou výdrž..

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Keď táto značka prišla do DMka, veľmi som sa tešila, že to bude niečo nové, ale ešte som na ich produkty nečítala ani jednu totálne pozitívnu recenziu :/ Možno po niečom predsa len siahnem a presvedčím sa sama, či sa to oplatí :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem ešte posúdiť iné produkty, ale toto ma trochu sklamalo. Možno to bude ešte lepšie, keď prídu nové produkty. Uvidíme.

      Odstrániť
  4. Škoda, že paletka není tak dobrá, jako vypadá.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe