Bezchybný make up s Catrice

12:49

Make up HD Liquid Coverage Foundation je legendárnym make upom od Catrice, ktorému som dlho odolávala. Vyzeral dobre, ale recenzie naň, ktoré som čítala, sa dosť rôznili. Tak som si ho nakoniec nekúpila a relatívne dlho mi ani neprišiel do rozumu.  Od Catrice milujem laky na nechty,ktorých mám niekoľko a ešte ich pár mať budem. Farby sú nádherné,výdrž skvelá, krásne vyzerajú, rýchlo uschnú. Tento make um sa mi dostal do rúk, keď som ešte mala nádherné čokoládové opálenie. Hm, doma som zistila, že budem musieť vyblednúť a tak stál chvíľu v poličke a čakal, kedy moje letné opálenie zmizne a budem ho môcť nosiť. Keďže som nevedela, aký bude, nechcela som si kupovať iný odtieň a tak som sa k nemu dostala pomerne neskoro. Sama sa divím, že som nemala tiky pustiť sa doň skôr. Nesmiem zabudnúť ani na rovnako legendárny korektor, ktorý mám už takmer minutý a čaká ma nákup ďalšieho :)

Catrice


Catrice Tekutý Make-up HD Coverage

Tekutý Make-up HD Coverage

Tekutý Make-up

Make up kúpite v 4 rôznych odtieňoch, pričom dnes mám už dva rôzne. Je to ten typ make upu, ktorý je tekutý a naberá sa kvapkátkom. Prvý raz som sa s tým stretla pri make upe Noblesse od Dermacolu a hoci som sprvu prskala, nakoniec si ma to celkom získalo. Je to iné, zaujímavé a nemusím to  kvapkátko používať, ak sa mi nechce. Make up je riedky a rozteká sa, ak sa ho kvapne viac. Raz sa mi stalo, že skončil na pyžame, ale dal sa dobre vyprať, mastný fľak po ňom neostal. Nemá takú zapamätateľnú vôňu a vynikajúco sa rozotiera. Ideálny je štetec alebo hubka, aby sa dal pekne zapracovať. 

Teraz si ho pochvaľujem, ale po prvom použití som mala chuť šmariť ho do koša. Zistila som, že sa kamaráti s nie každou podkladovou bázu, ktorú doma mám. Ešte šťastie, že ich mám vždy viac, lebo by bol v koši. Postupovala som ako vždy. Najskôr som si pleť vyčistila mliečkom a tonikom, potom som naniesla ľahký denný krém a po pár minútach podkladovú bázu. Pleť bola vyhladená a jemná, póry uzavreté. Tak, ako to má byť. Po nanesení make upu som ostala zhrozená, lebo na líčkach a čele sa mi objavili suché miesta, šupinky, ktoré som nikdy predtým v takej miere nemala. Nechápala som a len ťažko sa mi to podarilo zakamuflovať.  Make up som nechala v izbe na stole, že po návrate z práce ho vyhodím. Cez deň sa mi to ale uležalo v hlave a možno by si druhú šancu zaslúžil. Na ďalší deň som ho naniesla na úplne inú bázu a tiež to nebolo celkom ono. 

Až na tretí deň si s bázou sadol natoľko, že som pochopila, prečo ho dievčatá tak obľubujú. V prvom rade má naozaj dosť vysokú kryciu schopnosť. Pleť je nielen zjednotená, ale zakryje aj fľaky, žilky, červeň na lícach či pehy. Je veľmi ľahučký, neupcháva póry a nevznikajú po ňom nové nedokonalosti. Pekne priľne k pleti a nepôsobí ako maska, naopak, je prirodzený. Málo sa otiera a  pracovný deň vydrží bez väčších problémov. 24 hodín nevydrží určite, pretože už po 12 vidím, že z pleti pomaly mizne. Teší ma, že nezachádza do vrások ani pórov, takže cez deň nie je ani veľmi čo opraviť, maximálne zmatňujúcim obrúskom odstrániť prebytočný maz. S púdrom sa znáša dobre, ale nesmiem ho naniesť veľa, lebo po pár hodinách sa na pleti objavia mapky a nie je to pekné. Celkovo hodnotím make up ako veľmi vydarený. Teším ma, že som ho po prvej skúsenosti naozaj nešvacla do koša, ale vydržala som. Inak by ste si  prečítali ultra krátku negatívni recenziu :) Viete ho kúpiť za nejakých 7 eur.

Catrice

Tekutý korektor Camouflage - korektor s vysokým krytím

 Camouflage - korektor s vysokým krytím

Tekutý korektor s vysokým krytím



Druhým skvelým kúskom je tekutý korektor Camouflage - korektor s vysokým krytím. Ten tuhý som si prvý raz kúpila pred niekoľkými rokmi a sprevádzal ma skoro celú vysokú. Zachránil nejednu situáciu, pomohol zakryť asi všetko a dlho vydržal, lebo sa len veľmi pomaly míňal. Pokojne sa vyrovnal aj drahším korektorom a minula som pár balení. Potom sa stav mojej pleti veľmi zlepšil a už som si ho nechala len pre istotu. Dnes korektory používam pravidelne na dosiahnutie jednotného tónu pleti alebo rozjasnenie. 

Tekutý korektor Camouflage sa dá kúpiť v piatich odtieňoch. Je krémový, bez výraznejšej vône. Obal je plastový a priesvitný, preto viem, kedy sa blížim ku dnu a musím premýšľať nad novým balením. Na aplikáciu slúži bežný aplikátor, rozotieram ho štetcom. Krémový korektor sa vynikajúco rozotiera, nezachádza do pórov ani do vrások. Ak sa tak náhodou stane, použite podkladovú bázu a po make upe púder. Vďaka tomu sa môj make up cez deň nemení a je stále pekný. Výhodou je, že je vodeodolný. Je pravda, že neviem, či by prežil napríklad silnú búrku s vetrom, ale pár kvapiek dažďa prežije a rovnako celkom odoláva aj oteru. Vyhovuje mi tak ako na pracovný deň, tak aj na dlhé výlety, kedy nemám čas na pravidelnú kontrolu v zrkadle. Na fotkách vyššie mám oba spomenuté produkty, lebo sa vynikajúco dopĺňajú.

Poradí si s problémami ako tmavé kruhy pod očami, nedokonalosti pleti, začervenanie i žilky. S úplnou ľahkosťou pleť zjednotí, rozjasní a pôsobí sviežo, zdravo. Nerozmaže sa, nevzniknú fliačiky ani mapky, pleť je prirodzená a matná. Líčenie po zafixovaní púdrom vydrží pekná dlhé hodiny. Je samozrejmé, že postupne sa z pleti vytráca, ale hodiny, ktoré kryje, mi postačujú. Celkové hodnotenie je veľmi priaznivé. Zatiaľ je to jeden z najlepších, aké som mala. Vo wishliste mám ešte drahé kúsky, ktoré sú legendami vo svete dekoratívnej kozmetiky, ale k nim sa dostanem postupne.  Bežne ho kúpite okolo 3 eur.

Mali ste make up s kvapkátkom? Ako ste boli spokojné? :)










You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Ja tento make up denne používam a som maximálne spokojná :) lahučký, dobre krycí a prirodzený :)
    Beauty Bubble

    my_INSTAGRAM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tebou, aj ja ho obľubujem na bežné nosenie :)

      Odstrániť
  2. Korektor je opravdu super a koukám, že makeup taktéž, jen třeba já bych asi neměla takovou trpělivost ho nanášet na tři báze, škoda jen, žes je nenapsala, sice má každý jinou pleť, ale bylo by fajn to vědět tak pro inspiraci. :) Jinak moc pěkný článek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyhovuje mi skôr s hydratačnou bázou, lebo so zmatňujúcou to vysušilo :)

      Odstrániť
  3. Ten korektor je bezkonkurenční!!! :) Za něj bych dala i ruku do ohně, jak se lidově říká.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe