Poklady od Soaphoria

18:41

Rada Detox od Soaphorie ma upútala niekedy na jar tohto roka. Hľadala som kozmetiku s čiernym aktívnym uhlím, ktorá ma úplne pobláznila. Na pleť som vyskúšala nespočetne veľa čistiacich prostriedkov, no čierne uhlie predčilo moje očakávania a stalo sa miláčikom, na ktorého nedám dopustiť. Google mi našiel kozmetiku Detox, ktorá je určená na prečistenie pokožky a vyplavenie toxínov z organizmu. V ponuke nájdete telový peeling, soľ do kúpeľa, micelárnu vodu či pleťový krém. A samozrejme, nesmiem zabudnúť na skvelý pleťový peeling, ktorý som si obľúbila po prvom použití. Reč ale bude o ďalších dvoch zaujímavých kúskoch :)

soaphoria

DETOX absolute - čistiaci pleťový peeling

DETOX absolute - čistiaci pleťový peeling zloženie

Soaphoria DETOX absolute - čistiaci pleťový peeling

Zloženie tohto voňavého kúsku je ako stvorené na moju zmiešanú problematickú pleť. Aktívne uhlie doslova vyťahuje z pleti nečistoty a čierne bodky. Pridávam ho aj do ílových masiek a nechápem, ako som ho mohla objaviť až tak neskoro. Súčasťou je aj bentonítový íl, ktorý skvelo absorbuje maz a tiež pleť pekne čistí. Doplnený je o limetkový esenciálny olej a rozmarín lekársky, ktorý je mojím obľúbencom do masiek. Silica je veľmi silná  a stačia dve kvapky, aby sa naplno prejavil jeho potenciál. 

Peeling má 150 ml, je teda dosť veľký. Plastový obal má milý kovový vrchnáčik, ktorý mu dodáva šmrnc. Inak je taký obyčajný, všedný a nie som si istá, či by ma len tak upútal. Po otvorení sa objaví sivá, hustá hmota, ktorá je ale veľmi príjemnej, až penovej konzistencie. Vďaka nej sa ľahko nanáša a príjemne sa aplikuje. Vôňa je taká letne citrusová, svieža a vyhovuje mi. Naozaj môžem povedať, že som našla skvelý peeling podľa mojej chuti! Nemám príliš rada jemnučké peelingy, ktoré ani nie je na pleti cítiť. Iste, sú šetrné, ale mne niekedy nestačia. Ako malá som mamine kradla nenormálne dobrý čistiaci gél, ktorý obsahoval pomleté orechové škrupiny. Doteraz si pamätám obal aj jeho vôňu, lebo som sa ho nevedela nabažiť a keď som ho minula , bolo mi smutno, lebo  sme ho u nás už nevedeli zohnať. 

Tento peeling obsahuje jemne drvené havajské kukui orechy. Sú to výraznejšie neostré kúsky, ktoré božsky peelingujú pleť. Odstránia mi aj šupinky z líc alebo brady a po nanesení krému je pokožka ako vymenená. Hydratovaná, svieža a bez jedinej šupinky. Pleť vyhladzuje, zjemňuje a v neposlednom rade viditeľne čistí. Pomáha aj pri redukcii čiernych bodiek. Uhlie a íl absorbujú nečistoty a nadbytočný kožný maz, pokožke sa preto prinavracia rovnováha a žiarivý zdravý vzhľad. Vďaka tomu, že sa odstránia odumreté bunky, do pokožky ľahšie preniknú výživné látky z krémov a pokožka dostane viac vitamínov či minerálov. Od Soaphorie som ich mala niekoľko a tento je zatiaľ najlepší. Ešte sa na kúsky Detox pozriem, láka ma micelárka i telový peeling :)


Plusy:
  • obal vyzerá vďaka kovovému vrchnáčiku milo
  • dosť veľké balenie
  • krémovo penová konzistencia
  • dosť veľké peelingové čiastočky
  • svieža citrusová vôňa
  • vynikajúco čistí, vyhladzuje, zjemňuje pleť, ostáva žiarivo čistá, pomáha odstraňovať aj čierne bodky
Mínusy:
  • nenašla som
Peeling stojí okolo 22 eur.

soaphoria Normalizujúci & osviežujúci čistiaci gél na zmiešanú až mastnú pleť

soaphoria Normalizujúci & osviežujúci čistiaci gél na zmiešanú až mastnú pleť zloženie

soaphoria Normalizujúci & osviežujúci čistiaci gél na zmiešanú až mastnú pleť zloženie

 Normalizujúci & osviežujúci čistiaci gél na zmiešanú až mastnú pleť

osviežujúci čistiaci gél na zmiešanú až mastnú pleť

Keby sa opýtate žien okolo seba, ako sa o svoju pleť starajú večer pred spaním, dostali by ste rozmanité odpovede. Samu ma to zaujímalo a zistila som, že sme akoby skupinky, ktoré majú svoje zvyky a kozmetické rituály. V odpovediach, ktoré som dostala, dámy preferovali pleťové mliečka alebo gély, krémy alebo oleje, normálne vody alebo kvetové vody. Veľa fanatikov ako som ja, ktorí používajú všetky spomenuté produkty a striedajú ich podľa nálady, som nenašla :) Na čistenie používam asi všetko, čo som chcela: olej, balzam, gél, mydlo, penu, konjakovú hubku, no všetko, čo ma oslovilo a chcela som to mať. Na leto mi vyhovujú gély, lebo  so mnou aj cestujú a teraz voľba padla na normalizujúci a osviežujúci čistiaci gél na zmiešanú až mastnú pleť od Soaphorie, ktorý som mala vo wishliste už dlhšiu dobu.

Levanduľa, muškát, aloe - to je len zlomok toho, čo nájdete v tomto čistiacom pleťovom géle. Látky v ňom obsiahnuté napomáhajú vyrovnávať a normalizovať tvorbu kožného mazu bez zbytočného vysúšania. Keďže moja pleť si rokmi prešla mnohými zmenami, musela som sa s nimi neraz vyrovnať a nebolo to vždy jednoduché. Posledné roky ma asi najviac hnevá to, že mám mastnú T zónu a dosť suché líčka, ktoré potrebujú naozaj poriadnu dávku hydratácie. Čistiaca kozmetika mi nesmie tvár vysušovať, lebo na druhý deň po použití vidím, aké škody to na nej môže napáchať. Aj to je jedna z príčin toho, že moja pleťová kozmetika je takmer výlučne prírodná a spolieham sa na rokmi overené značky. 

Pleťový gél od Soaphorie je  v obale s pumpičkou a má 100 ml. Opäť sa jedná o kúsok, ktorého obal je taký... no nemastný neslaný, neviem. Nechcem povedať, že škaredý, ale rozhodne to miss poličky nie je. Nevadí, nie je to predsa to najdôležitejšie. Omnoho dôležitejšie je to, či účinkuje a aký dojem zanechá na tvári. Gélová konzistencia nie je veľmi riedka a vždy vytvára jemnú penu. Takú ľahučkú, nič bohaté ani objemné, preto je u mňa menšia pravdepodobnosť, že sa mi dostane do očí :) Vôňa gélu je bylinková, mne vyhovuje, lebo také vyhľadávam. Nie je ale silná ani vtieravá, preto ju považujem za takú tú, ktorá by nemala nikomu okolo mňa prekážať. 

Na navlhčenú pleť naneste pár kvapiek gélu. Napeniť ho môžete rukou alebo konjakovou hubkou či kefkou. Kedysi som mala najmä kefky, ale omnoho viac mi vyhovujú konjakové hubky alebo sonické kefky, ktoré sú na moju pleť omnoho jemnejšie a je minimálne šanca, že ostane podráždená alebo červená. Umývanie je fajn do okamihu, ako sa pena dostane do očí, vtedy to štípe :) Inak je to ale pohoda a výsledok je pre mňa viac ako vyhovujúci. Naozaj pleť nevysušuje a šetrne odstraňuje zbytky make upu, nečistoty, maz. Klasicky umyje pleť a pripraví ju na aplikáciu krému alebo oleja. Vhodný je na každodenné použitie a stačí ho len trošíčka, preto sa netreba báť, že by ste ho hneď minuli. Vhodný je aj  na cesty, nie je veľký, takže zasa je to kúsok, ktorý môžem len oceniť.

Plusy:
  • obal s pumpičkou
  • ľahká a svieža vôňa
  • vytvára jemnú penu
  • pleť čistí a osvieži, odličuje make up bez vysušovania
  • vhodný na denné použitie
Mínusy:
  • nenašla som
Jeho cena je okolo 12,30 eur.

soaphoria Med - organický balzam na pery

Med - organický balzam na pery zloženie

Med - organický balzam na pery

Či leto, či zima, balzam na pery mi doma chýbať nesmie. Nielen doma, ale ani v kabelke, kabáte, v práci, nikde. Rokmi som ich minula desiatky a trúfam si povedať, že veľmi rýchlo zistím, ktorý z nich je použiteľný a ktorý bol škoda peňazí. Netýka sa to len bežných drogériových, ale aj tých prírodných. Pred pár rokmi sa mi do rúk dostali dva balzamy od Sophorie. Levanduľový a medovkový, na ktoré som sa neskutočne tešila, lebo obe rastlinky patria k mojím najobľúbenejším. O to väčšie bolo moje sklamanie, keď ma z nich štípali pery a sčerveneli mi tak, že som vyzerala ako namaľovaná. Odvtedy sa veľa zmenilo, podiel silíc v balzamoch je podstatne nižší, no i tak som mala rešpekt nejaký ďalší si kúpiť.  Medový ma láka vždy, nech je značka akákoľvek. Po dlhej dobe som si povedala, že je na čase zistiť, či na balzamy tejto značky nezmením názor.

Ponuka balzamov je naozaj veľmi široká. Vyberiete si ovocnú, bylinkovú i neutrálnejšiu príchuť akou je med. Cena 2,90 eur je na prírodný balzam na pery dosť priaznivá a gramáž 5 gramov taká bežná. Balzamy sú vysúvacie, preto vhodné aj na cesty necesty, vďaka veľkosti sa dá pekne upratať aj do malého cestovného batôžka či vrecka kabáta. Ako som spomenula, medové balzamy mám veľmi rada, vlastne, med môžem v akejkoľvek podobe, či v čaji, alebo v pleťovej maske. Jeho lahodná a upokojujúca vôňa mi pripomína detstvo a vracia mi akýsi vnútorný pokoj a rovnováhu, ktoré občas miznú niekam ďaleko. Balzam je tuhý, ale dobre kĺže po perách. Nejde to ťažko a doslova za sekundu pery  natrie. Musím povedať, že moje obavy boli zbytočné, pretože skúsenosti s predchádzajúcimi balzamami sa neopakovali. 

V prvom rade vynikajúco hydratuje. Stoja za tým mňamky látky v zložení ako včelí vosk, kakaové a bambucké maslo, ricínový, kokosový, marhuľový olej a olej z hroznových jadier. Tieto látky regenerujú a hĺbkovo hydratujú pery, pomáhajú ich hojiť. Vďaka nim sú pery chránené pred vysušovaním a ak vysušené sú, lepšie a rýchlejšie sa hoja. Oceňujem ho aj pri liečbe oparov. Keď sa pľuzgierik vysuší a ostane len chrastička, medové pohladenie urýchli proces hojenia a ak je aj na pokožke okolo pier, je menšia šanca, že ostane jazvička alebo výrazný červený fliačik. Jeho chuť je lahodná a v ústach nezanecháva nepríjemnú pachuť. Môžem o ňom povedať, že je to ten kúsok, ktorý sa dôkladne stará o pery a zabraňuje tomu, aby trpeli či už v chladnom a veternom, alebo horúcom počasí.

Plusy:
  • vysúvací, vhodný aj na cesty
  • jednoduchý obal
  • veľké množstvo príchutí
  • príjemne vonia
  • dobre chutí, nezanecháva nepríjemnú pachuť v ústach
  • pery vyživuje a hĺbkovo hydratuje, pomáha ich hojiť, ale tiež chráni pred vysušovaním  a vplyvmi počasia, ostávajú jemné a vláčne
Mínusy:
  • nenašla som
Za 2,90 eur  ho aj s ďalšími spomenutými kúskami kúpite v eshope Krásná každý den.

Aký je váš miláčik tejto značky? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe