Ako sa ľahko zbaviť čiernych bodiek

10:06

Čierne bodky sú postrach, ktorý ma desí už neskutočne veľa rokov. Čisté čelo i brada sú mojím malým tromfom, ale môj nos už na tom tak dobre nie je. Krpatí čierni nepriatelia ho zdobia v hojnom počte a ja už dlho hľadám niečo, čo by dlhodobo účinkovalo. Veľmi mi pomohli ílové prachové masky miešané s čajovníkovým olejom a čierne mydlá s aktívnym uhlím. Vďaka nim sa stav mojej pleti zlepšil natoľko, že som bola ochotná ísť medzi ľudí aj bez make upu. V posledných mesiacoch som ale badala, že nič  toho, čo bežne zaberalo, už nebolo také účinné. Akoby si pleť zvykla a ja som z toho bola dosť nešťastná. Nedávno som na Instagrame DM drogérie videla novú radu s čiernym aktívnym uhlím, ktorá obsahovala čistiace pásiky, gél a látkovú masku. Hneď na ďalší deň som sa vrhla do predajne, ukoristila poslednú masku, predposledné pásiky a gél. 










Absolútnym prekvapením sa stal famózny čistiaci gél, od ktorého som toľko super schopností nečakala. Vlastne, mám pocit, že potešil ešte viac ako moje obľúbené čierne mydlá a uznajte, to je už čo povedať! Veď čiernych mydiel som skúsila veľa a spievala som na ne ódy všade, kde som chodila. Má 150 ml a nesie sa v čiernych  a fialových tónoch. Pekné a elegantné, zaujalo ma to aj v obchodíku, lebo to v tých bielych priestoroch svietilo. Plastová tuba má 150 ml a je šikovnej veľkosti. Na obale je zloženie, ktoré je typicky baleácke – nie je prírodne, ale zloženie má jedno z tých lepších. Vonia veľmi, ale že veľmi príjemne. Najprv som si myslela, že sa jedná o nejakú ovocnú vôňu, ale už ju tam necítim. Je to sladké, pekné a aj kvôli nej sa teším na použitie. Používam ju spolu s kefkou na čistenie pleti (teraz som si kupovala Ebelin, tuším okolo 3 eurá ma vyšla). Hustá pasta je úplne, ale úplne čierna a treba si dať pozor, aby vám nepadla na oblečenie, rýchlo farbí. Väčšinou sa dá vyprať bez problémov, ale na čo riskovať. Vytvára bohatú penu, ktorá zahalí pleť do sivej až čiernej farby. Neštípe, nedráždi. Viditeľne čistí pleť, ide až do hĺbok, póry ostávajú úplne čisté, poradí si aj  s niektorými čiernymi bodkami. Pleť ostáva žiarivá, jemná a menej sa tvoria nové nedokonalosti. Za necelé 3 eurá je to bomba! Ešte som tak dobrý čistiaci gél nemala. 





Pre mňa najmenej zaujímavým kúskom je textilná čistiaca maska. Maske ako takej nemožno nič vytknúť – dobre sa roztiahla a uložila na tvár, pekne priľnula, nekvapkala, netrčali z nej nitky a pekne voňala. Nedráždila pokožku a vydržala som ju mať na pleti okolo 15 minút. Po jej sňatí som ale nebadala výraznejší rozdiel. Pleť bola krajšia, to áno, ale omnoho lepšie výsledky dosahujem po ílovej maske. Túto jedinú som si opätovne nekúpila. Maska stojí 1,29 eur a nájdete ju, rovnako ako všetky Balea produkty, v DM drogérii.







Výborné sú aj čistiace pásiky. Sú úžasné, ale majú jednu chybu, ktorá ma dokáže dostať do vývrtky. V balení nájdete tri pásiky, každý je samostatne zabalený a nalepený na priesvitnej fólii. Ak nájdete niekde článok, že nefungujú, uistite sa, či ich dotyčná osoba použila správne. Dôležité je nanášať ich na vyčistenú a mokrú (nie suchú! Vtedy nikdy nechytia) pleť. Na mokrú sa doslova pricucnú a ako pásik schne, tvrdne, takže ho potom jednoducho zlúpntete dolu. Čierno čierny pásik dobre priľne, ale tiež farbí. Obyčajne mám okolo nosa machuľku, ktorú zotriem micelárnou vodou. Nie je to treba, ale irituje ma to :) Nechajte ju pôsobiť 10 – 15 minút (už som ich mala aj pol hodinu, keď som na ne zabudla) a potom silou trhnite. Niekedy sa pásik roztrhne, niekedy nie, asi závisí všetko aj od toho, pod akým uhlom šklbnem. Ako prvé si vždy všimnem že pásik je plný nečistôt, velikánskych aj úplne malinkých. Je nimi posiaty a úplne vidíte, že pásik účinne vyťahuje aj drobné bodky. Horšie je, že v póroch ostáva čierna farba z pásika, čo vyzerá, akoby som na nose mala veeeľa bodiek. Nejdú dole ani každou pleťovou vodou, preto najprv použijem pleťové mliečko, potom vodu a nakoniec krém. Určite nepoužívajte po aplikácii pleťovú vodu s obsahom alkoholu, pokožke skôr ublížite a štípe to ako čili paprička. Nos je potom naozaj nádherne vyčistený, ale treba odstrániť všetky čierne zbytky. Za 1,79 eur dostanete tri pásiky. Odporúčam používať ich každé tri dni, výsledky sú dlhotrvajúce a pleť krásna.







Peeling som si kúpila ako posledný, ale rozhodne na poslednom mieste neskončil :) Spolu s čiernym čistiacim gélom je to dokonale zohratá dvojica, vďaka ktorej je pleť čistá a krásna. Je to produkt 3 v 1, teda peeling, maska a čistič. Najradšej ho mám ako peeling, ale rovnaké výsledky dosiahnete, ak ho použijete ako masku. Má 150 ml, je v plastovej tube a vyzerá celkom obyčajne. Veľmi pekne vonia. Sladko a príjemne, tak inak. Aj kvôli tomu sa naň vždy teším. Je čierny a hustý, obsahuje jemnejšie, ale dostatočne citeľné peelingové čiastočky. Použitie je úplne skvelé, rýchle a vidno po ňom dobré výsledky. Či ho použijete ako masku (naniesť, nechať pôsobiť okolo 5 minút) alebo ako peeling (naniesť, krúživými pohybmi čistiť a umyť), pleť je výborne vyčistená. Z pórov vytiahne nečistoty, odstraňuje aj čierne bodky, sťahuje zápal a výborne vyhladzuje pleť. Ostane jemná, svieža a žiarivá. Nielenže je matná, ale menej sa mastí a leskne dlhšiu dobu. S gélom sa dopĺňajú, nové nedokonalosti sa tvoria len minimálne a je radosť pozrieť sa na seba v zrkadle. Dokonca by som povedala, že spolu sú neporaziteľní. Odkedy používam pásiky dva razy týždenne, na nose sa tvorí menej bodiek a netvoria sa malé vyrážky. Priznám sa, že niečo tak dobré som dlho nemala a naozaj som ostala milo prekvapená, akú skvelú radu Balea priniesla. Aj peeling kúpite za menej ako tri eurá, takže peňaženka vôbec nezaplače. Ešte by to chcelo dobrú pleťovú vodu a budem v siedmom nebi :)

Ktorý z týchto produktov ste skúsili? :)

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Tieto produkty som si v DM ešte nevšimla (teda okrem pásikov, tie som postrehla už aj na blogoch). Vyzerá to na dobré kombo, len ma mrzí, že sa nejedná o prírodné produkty, pretože už nejaký čas sa snažím prejsť na prírodnú kozmetiku. Každopádne dala si mi chrobáka do hlavy a pravdepodobne sa po čistiacom gély a peelingu poobzerám až budem najbližšie v DMke. Tie pásiky asi oželiem, nejaké ešte doma mám od inej značky, takže spotrebujem najprv tie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú to skvelé produkty :) Aj ja preferujem prírodnú kozmetiku, ale stále rada siahnem po niektorých značkách, ktoré také nie sú :)

      Odstrániť
  2. aj ja mám teraz chrobáka v hlave... :D nemyslela som si, že budú až také super... určite sa po nich tiež pozriem... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ich kupovala s tým, že skúsim. Doteraz som kúpila dva gély a asi 10 balení pásikov :D Jeduje ma, že farbia, ale dá sa s tým niečo urobiť, takže to nie je až taká katastrofa.

      Odstrániť
  3. Skvely clanok, uz som videla na viacerych YT kanaloch dobre odozvy na tutu radu, ale teraz si ma presvedcila, chystam sa do DM zajtra tak ak ho budu mat tak kupujem aj cistis aj peeling.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bola som veľmi milo prekvapená, že sú také účinné. Najmä ten gél, nečakala som, že si kúpim druhé balenie. Vrelo odporúčam :)

      Odstrániť
  4. škoda že som si toto neprečítala skor ešte predtým ako dom bola v DM hneď by som si ten čistiaci gel kupila velmi ma zaujal:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si dnes išla do DM kúpiť rastlinné mlieka a stáli ma 21 eur :D Lebo som si kúpila pásiky, krém a penu na ruky, laky na nechty a aby sa nepovedalo, aj to mliečko :) Musím tam chodiť menej často.

      Odstrániť
  5. Pásiky som musela aj ja skúsiť a to mám suchú pleť a vytiahlo to aj tie hlbšie bodky. No ďalším používaním badám menšie výsledky a to vždy pleť naparím aby sa mi póry otvorili. Za tú cenu som však spokojná. Problém je ich zohnat v drogerke lebo sú vždy vypredané :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás v Piešťanoch som mala aj ja sprvu problém zohnať ich, obyčajne som brala posledné jedno - dve balenia, ale posledné týždne ich bolo dosť. Aj dnes som si ich kupovala a bola plná priehradka, toľko som ich ešte nevidela :)

      Odstrániť
  6. Ani jeden produkt na černé tečky od Balei jsem nezkoušela, ale ta první maska mě celkem zaujala :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe