Čarovná ružová kozmetika

18:08

Pri dennej starostlivosti o pleť je veľmi dôležité nájsť produkty, ktoré jej vyhovujú a nespôsobia žiadne ťažkosti. Za 15 rokov, počas ktorých si pleť denne čistím, mi rukami prešlo veľa produktov. Niektoré bezchybné, iné vysušovali, iné mierne podráždili, ďalšie boli obyčajne priemerné. Obľubujem zmenu, preto striedam rôzne produkty. Čistiace oleje, mlieka, balzamy a prášky sú zaujímavé. Ale najradšej mám dobrý gél alebo mydlo. Napením ich hubkou, kefkou alebo sonickou kefkou a pleť tak dôkladne odlíčim a vyčistím. Samozrejme, nie je gél ako gél a čoraz radšej siaham len po prírodnej pleťovej kozmetike. Dnes vám ukážem vynikajúci kúsok pre zmiešanú či problematickú pleť, ktorú obľubujem nielen pre jeho skvostnú vôňu.

Čistiaci gél na tvár vanilka a geranium Alteya


Čistiaci gél na tvár vanilka a geranium Alteya zloženie

Čistiaci gél na tvár vanilka a geranium

Alteya je prírodná ružová kozmetika, ktorá je zaujímavá a pekne balená. Po dokonalom peelingu by som vám rada ukázala aj veľmi dobrý čistiaci gél, ktorý je vhodný aj na denné použitie. V plastovom obale je 150 ml takého žltého gélu. Je jednoduchý, no vyzerá dobre. Netreba ho otvárať, len stlačíte vrchnáčik a dostanete von toľko gélu, koľko treba. Má takú rôsolovitú konzistenciu, ale zbláznila som sa do jeho krásnej, sviežej vône. Vanilku nijak zvlášť necítim, no opojná gerániová vôňa ma sprevádza počas celého umývanie a neviem sa jej nabažiť. 

Za svoje veľmi dobré vlastnosti vďačí zloženiu:
  • gerániový olej je skvelý na suchú, mastnú i zmiešanú pleť. Má chladivé účinky a pomáha nielen na akné, ale i na unavenú pleť, ktorú regeneruje. Hojí vyrážky, jazvičky, oživuje pleť.  Má antibaktriálne, protizápalové a sťahujúce účinky
  • vanilka nielen božsky vonia a chutí. Nevieme si bez nej predstaviť Vianoce a vianočné koláče, ale dokáže pomôcť aj v kozmetike. Má antioxidačné účinky, je vhodná na všetky typy pleti a hydratuje, vyživuje a povzbudzuje pokožku celého tela. Má výrazné antidepresívne účinky a potláča stres, napätie či úzkosť. V zime ju preto obľubujem ako moje malé depresívum, najmä keď mi chýba slnko a teplo. 

Gél je ľahučký a vytvára krémovú a bohatú penu. Ako som hore spomenula, napením ho aj konjakovou hubkou alebo kefkou. Veľmi pekne odstráni zbytky make upu, pleť čistí bez vysušovania a podráždenia. Ostáva tiež jemná, svieža a hladká na dotyk. Pleť je omnoho peknejšia a menej sa tvoria nové nedokonalosti. Najradšej ho používam večer, lebo ráno mi stačí mliečko a pleťová voda. Skvelo doplní váš kozmetický rituál a poteší asi všetky zmysly. 

Plusy:
  • jednoduchý pekný obal
  • krásna vôňa
  • dobrá konzistencia
  • nedráždi, nevysušuje
  • odstraňuje zbytky make upu, pekne čistí pleť, je jemná, svieža a hladká, menej sa tvoria nedokonalosti
Mínusy:
  • nenašla som
Tento šikovný gél kúpite za 7,99 eur v eshope Bioruža

Používate pleťové gély na čistenie pleti? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Značku znám. Dříve jsem růžovou vodu (od jiné značky) používala často, byla fajn :-) ale pak jsem si někde přečetla, o výrobě růžových produktů a jak se ten zázrak z růží získává a od té doby si žádný výrobek nekoupila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pre Bulharov je spracovanie ružového oleja tradíciou, preto mám ich kozmetiku rada :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe