Pomocník na suché a poškodené vlasy

19:04

Vlasy sú korunou krásy. O tom niet najmších pochýb. Keď sa s niekým prvý raz stretnete a utvára sa ten prvý dojem, zameriavame sa aj na ne. Všimneme si, či sú husté, upravené, dobre zafarbené, riedke alebo krásne pestované. Snažím sa dopriať im všetko, čo môžem - kvalitný šampón, kondicionér, oleje i masky. Zatiaľ som si ich nefarbila a som rada, že pred tridsiatkou mám jeden šedivý vlas. Kvôli atopickému ekzému je pre mňa výber vlasovej kozmetiky trochu ťažší. Nie každý šampón mi vyhovuje a rýchlo viem, či kamaráti budeme alebo nie. Tento šampón na poškodené vlasy od Officina Naturae je pokladom. Vlastne, za zmienku stojí viacero produktov, o ktorých si čoskoro prečítate.

Šampón na poškodené vlasy


Officina Naturae Šampón na poškodené vlasy

vyrobené v Taliansku


Officina Naturae Šampón na poškodené vlasy zloženie
Aqua, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl 2-Sulfolaurate, Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin, Equisetum Arvense Extract*, Hydrolyzed Chestnut Extract*, Parfum, Disodium 2-Sulfolaurate, Glyceryl Caprylate/Caprate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzyl Alcohol, Lactic Acid, Citric Acid.

Prírodný šampón vhodný pre poškodené a zničené vlasy.

Officina Naturae je talianskou značkou z Rimini. Ponúka prírodnú kozmetiku a ekologické čistiace a pracie prostriedky. Produkty sú kvalitné, plné zdravých ingrediencií a neohrozujú životné prostredie. Vhodné sú pre vegánov, nie sú testované na zvieratkách a nechýba ani certifikát. Okrem šampónov zaujmú aj kondicionéry, dezodoranty, sprchovacie gély alebo krémy na ruky. Vône sú svieže, no rovnako aj nežné ženské. 

Už dlhšiu dobu si vyberám šampóny na suché a poškodené vlasy. Kvôli ekzému sú veľmi vysušené a bez života. Preto som si vybrala tohto fešáka. Odetý je v peknom hnedom šate. Doslova z neho srší príroda a akýsi príjemný pokoj. Nemá vrchnáčik, otvára sa jednoduchým stlačením vrchnej časti. Také otváranie máme veľmi rada, lebo sa nestane, že budem hľadať vo vani, prípadne po zemi. Objem 200 ml je šikovný a keďže šampón nie je veľký, môže so mnou aj cestovať. Richard si na výlety vezme len zubnú kefku a svoj pánsky sprchový gél, takže všetko ostatné beriem ja :) A potom sa sťažuje, prečo so sebou nosím taký ťažký kufor, keď jeho je ľahký. Šampónik je balený v  bioplaste vyrobenom z cukrovej trstiny.

Obsahuje cenné látky, ktoré prispejú ku krásnym vlasom:

  • Gaštan -  obsahuje látky, ktoré majú hojivý a upokojujúci účinok na zápaly a svrbenie pokožky. Obsahuje aj antioxidačné látky. V šampónoch je obľúbenou zložkou pre jeho upokojujúce a antobakteriálne vlastnosti. Výťažok z gaštana obsahuje mastné kyseliny, proteíny a cukry, ktoré dokážu regenrovať vlas poškodený chemický farbami, fénovaním alebo agresívnou kozmetikou
  • Praslička - celkom ma to prekvapilo, ale aj ona je vo vlasovej kozmetike viac ako vítaná. Pomáha rastu vlasov,  menej vypadávajú a majú lepší lesk. Tiež pomáha aj s lupinami.
Zamilovala som si jeho vôňu. V okamihu, akosom ju prvý raz ucítila, ma preniesla do rozprávok o tisíc a jednej  noci. Opojná a hrejivá vôňa pačuli si ma získala a hoci inokedy mi prekáža, teraz sa jej neviem nabažiť. Pokojne ju môžu používať aj muži, lebo nie je sladká, ale orientálna. Je redší a vytvára jemnú a krémovú penu. Napriek tomu ho na jedno použitie nemusíte použiť veľa. Je to koncentrát, takže k umytiu vám postačí malé množstvo  šampónu. Aj o polovicu menej, ako na prvý pokus chcete použiť. Vhodný je aj na denné použitie a myslím, že očarí nielen krásnou vôňou. Ale aj účinkami.

Vlasy môžu veľmi trpieť. Moje ekzémom, fénovaním a občas aj kulmovaním. Iným ženám nepomáha ani chemické farbenie alebo žehlenie. Ideme za svojím ideálom krásy, ale nie vždy je to aj to najlepšie. Tento šampón je poklad. V prvom rade je úžasný na moju pokožku. Vôbec nesvrbí, ekzém sa sťahuje a neobjavuje sa na nových miestach. Už len kvôli tomuto mu tlieskam a ďakujem, že som ho našla. To ale nie je ďaleko. Vlasy sú úplne jemné, neelektrizujú a sú vyživené. Nie sú vysušené. Výborne ich regeneruje, sú ľahké, vzdušné a prirodzene objemné. Nie tak, ako keď si dáte tužidlo, ale tak prirodzene, že nie sú spľasnuté. Dopĺňam ho ešte jemný prírodným kondicionérom, aby sa ľahko rozčesali. Vďaka tomu sú leklé, voňavé a vôbec nevyzerajú, že ich týram sušením alebo natáčkami. Palec hore! 

Plusy:
  • pekný obal 
  • krásna vôňa
  • redší, dobre pení
  • koncentrát, nie je ho potrebné použiť veľa
  • vynikajúci na suché, zničené vlasy farbením, sušením, žehlením
  • veľmi jemný k vysušenej pokožke
  • vlasy sú jemné, vzušné, ľahké, lesklé, šampón ich regeneruje, vyživuje a hydratuje
Mínusy:
  • nenašla som
Nájdete ho v eshope Bionatural za 10,50 eur.

Poznáte túto značku? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. To musím vyskúšať, moje vlasy sú na tom po zime fakt zle :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moje sú tak celoročne, ak sa o ne nepostarám :) Ale tento odporúčam všetkými desiatimi :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe