Borákový olej

12:53

Atopický ekzém dokáže veľmi znepríjemniť život. Od deviatich rokov hľadám niečo, čo by mi pomohlo. Je to genetické ochorenie, ktoré sa nedá vyliečiť, ale dajú sa zmierniť príznaky. Moja kožná mi dávala kdejaké mastičky z lekárne, ktoré nikdy nepomohli. Dlho som to trpela, ale keď sa môj stav len zhoršoval, prestala som k nej chodiť a začala som skúšať výrobky na vlastnú päsť. Odvary, zábaly, masti, ktoré som si ja vyberala (na radu lekárnika) boli omnoho lepšie a bola som spokojnejšia. Stačil však stres, choroba (aj len obyčajná chrípka), nedostatok spánku a bola som zasa na začiatku. Keď som zistila, aké výborné sú oleje, začala som študovať, ktorý je veľmi dobrý na suchú pokožku. Našla som borákový olej od Raw Gaia. Raw Gaia je organická a etická firma, ktorá bola založená v roku 2006. Je to prvá firma na svete, ktorá vyrába produkty zamerané na starostlivosť o pleť zo 100% živých, organických ingrediencií. Všetky výrobky sú certifikované britskou „Vegánskou spoločnosťou“ a zaručujú, že neboli testované na zvieratách. Princíp výroby produktov Raw Gaia spočíva v tom, že všetky ingrediencie sú spracované v surovom stave a teda obsahujú viac životnej energie, antioxidantov, vitamínov a minerálov v porovnaní s už upravovanými výrobkami. Použité sú len za studena lisované oleje, organické a vegánske suroviny zmiešané s esenciálnymi olejmi a vody z kvetov, čo znamená, že takéto výrobky neobsahujú petrochemikálie, umelé farbivá a vône, glykoly, lauryl sulfát, parabény, prezervatívy, ani žiadne iné skryté zložky.




Borákový olej má 50 ml



 O oleji si môžete prečítať:

     "Borákový olej je bohatým zdrojom (až do 25%) GLA (kyselina gama-linolenová), čo je vzácna esenciálna kyselina nevyhnutná pre syntézu regulácie hormónov a kožného tkaniva. Je vhodný najmä pre suchú a poškodenú pleť, pomáha zmierňovať prejavy ekzémov. Často sa používa aj ako upokojujúci olej na slnkom spálenú pokožku, alebo na veľmi suchú pokožku hlavy. Borákový olej je mastný, preto sa často mieša s ľahšími olejmi, ako napríklad s olejom z marhuľových jadierok, ktorý zabráni vysokej mastnote. Najvhodnejší pomer pri miešaní je medzi 5 - 10% borákového oleja. 
Upozornenie: Kvôli zabráneniu oxidácie skladujte olej v chladnom a tmavom prostredí, pretože sa rýchlo znehodnotí teplom, svetlom, vlhkosťou a prísunom kyslíku. Po otvorení sa odporúča skladovať v chladničke."

Keď mi prišiel olej domov, ako prvé som bola nadšená z fľaštičky :) Tá farba je krásna a na poličke je to také milé. Je sklená, preto som si dávala pozor, aby mi nespadla, bola by to veľká škoda. Oleja mám už len na jedno použitie, a tak som rozmýšľala, že si ju potom vyumývam a použijem na niečo iné ( napr. si do nej odlejem z veľkých fliaš pleťovú vodu alebo olej). Keď ju otvoríte, ovanie vás taká zvláštna vôňa. Priznám sa, mne tento olej strašne smrdí, po prvom použití som mala sto chutí vyhodiť ho, ale potom som videla, čo dokázal s mojou vysušenou pokožkou a vykašlala som sa na smrad. Je to taká ťažká vôňa, ani neviem, k čomu by som ju prirovnala. Už v popise som sa dočítala, že olej je dosť mastný, s tým len súhlasím. Ja som ho však s inými olejmi nemiešala, na pokožku hlavy to bola spása. Používala som ho pred zmývaním. Niekoľko hodím pred sprchovaním som si poriadne vtrela olej do pokožky hlavy. Na miesta, kde je pokožka najsuchšia (najviac svrbí a nie raz som si ju hlúpo rozškriabala do krvi), som si oleja dala viac a nechala pôsobiť. Keď mi veľmi prekážala vôňa, dala som si na hlavu turban na vlasy ( bol potom mastný, ale ľahko som ho preprala a bolo). Niekedy som ho mala na hlave dve hodiny, niekedy päť, ale zakaždým som cítila, ako sa pokožka upokojuje, nesvrbí. Zmývať som ho musela na dva, prípadne na tri razy, aby vlasy neostali mastné, ale výsledok stojí naozaj za to. Po zmytí ešte nevidno nič, no keď pokožka uschne, po suchej, šupinatej koži niet ani stopy, nesvrbí a suché miesta sa začínajú opätovne tvoriť 3-4 dni po zmytí, čo sa mi dávno nestalo. Veľmi podobne účinkoval aj na ekzém v obočí (občas sa  mi spraví aj tam), ale tam po niekoľkých natretiach zmizol a čakám, že najskôr sa objaví zasa až na jar, kedy bude opäť stresové obdobie.

Plusy:
  • malé, milé balenie
  • mastnejší, dobre premastí úplne suchú pokožku hlavy
  • po jeho použití pokožka nie je suchá, nesvrbí, je upokojená a suché miesta sa mi opätovne začali tvoriť po 3-4 dňoch od použitia oleja
Mínusy:
  • mne osobne smrdí, ale to nič nemení na tom, ako rada ho používam
Výrobky Raw Gaia ako aj tento olej kúpite na stránke http://biokozmetikaorganicare.sk/, kde stojí 17,30.

Poznáte kozmetiku Raw Gaia?


You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ahoj, dik za clanok. Uz dlhe roky bojujem so svrbiacou pokozkou na tvari - na hranici vlasov, a na nose, a az tvojim clankom som si uvedomila ze to asi bude ten atopicky exem ... :(. Normalne som v soku.
    Ale pisem sem preto, lebo ja som kedysi davno uplnou nahodou natrafila na jeden genialny sampon, ktory mi (ako jediny zo stoviek vyskusanych) skutocne pomohol s tym exemom vo vlasoch. vola sa Selsun Blue a predavaju ho v lekarnach. obsahuje disulfid selenu a to je fakt jedine com dokaze udrzat pokozku aj tyzden bez prejavov. vlasy si tak mozem medzitym umyvat beznym samoponom (na suche vlasy). PS: pytaj si fialovy- na suche vlasy.
    druha vec co mi pomohla, ako jediny krem, ale nelieci tak ako ten sampon (ked si ho v koncentracii nanesiem na chvilu na pokozku nosa), je od A-dermy Dermalibour. To je tutovka a jediny, ktory fakt funguje. Ziadne ine veci od A-dermy (a od takych znackach z lekarni ako napriklad Bioderma a podobnych slabotinach sa ani bavit nemusime) nefunguju. Len toto.
    Este raz diky za tip na ten olej ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe