Prírodný levanduľovo mätový dezodorant

17:16

Kedysi som si kupovala dezodoranty bežne v drogérii. Nezaujímalo ma, akej je značky, ani vône, hlavne, aby účinkoval. Potom nastal zlom a ja som sa začala zaujímať, čo na seba dávam. A hoci mám doma dva spreje, ktoré mi je ľúto vyhodiť a priebežne ich miniem, kúpila som si prírodný tuhý dezodorant. Môj prvý. A nie posledný. Odkedy som si prečítala, že spreje obsahujú hliník, ktorý môže prispieť k rakovine prsníka, snažím sa mu vyhýbať. Obe moje starké zomreli na rakovinu, preto je možnosť, že by sa mohla objaviť aj v mojom živote. Práve preto som zmenila veľa vecí. Prírodná kozmetika je pre telo neškodná a vďaka nej som nielen krásna, ale aj zdravá :)






O tuhom detźodorante si môžete prečítať:

     "INGREDIENTS: Sodium Bicarbonate (sóda bikarbóna), Kaolin (kaolín), Simmondsia Chinensis Seed Oil and Hydrogenated Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový vosk), Cocos Nucifera Oil (kokosový olej), Theobroma Cacao Seed Butter (kakaové maslo), Lavandula Angustifolia Oil (silica - levanduľa), Mentha Piperita Oil (silica - mäta pieporná), Linalool*, Geraniol*, Limonene*
* vyskytujúce sa prirodzene v siliciach
obsah : 50g"

Láska na prvý pohľad! Obal dezodorantu som si obľúbila okamžite. Fialový s krásnou tvárou, takou, ako bola na obale šampúchu a mydla. Snúbi sa tu krása a jednoduchosť. Zaujímavé je, ako sa dezodorant dostáva von. Som zvyknutá na rôzne kolieska, ktoré sa otáčajú a vysúvajú ho nahor. Tu tlačíte spodnú časť hore, vďaka čomu dezodorant pomaly vykúka von. Nejde to najľahšie a už som si raz necht vylomila, ale aspoň je dezodorant dobre chránený.

Vôňa levanduľa a mäta bola zasa láska na prvé očuchanie! I keď vôňa levandule je omnoho výraznejšia a mätu tam takmer necítim, je to dokonalá kombinácia, ktorá ulahodila môjmu nošteku.  Na tuhé dezodoranty som nebola veľmi zvyknutá, ale s pokojným svedomím môžem povedať, že toto je prvý, ktorý používam pravidelne a nič lepšie si ani neviem predstaviť.  

Konzistencia je taká, ako ju nazvať, ako tuhé maslo, ale nie tvrdé, vďaka čomu netreba pri nanášaní tlačiť. Naučila som sa používať ho vždy ráno. Pri niektorých sprejoch, aj tých, ktoré sľubujú 48 hodinovú ochranu, som ich potrebovala aj cez deň a vytvárala okolo seba oblak dusivého smradu/vône. Dezodorant sa dobre nanáša na pokožku, len sa nesmie tlačiť. Vtedy sa akoby žmolkuje a opadáva. Keď sa nanáša len jemne, žiaden problém nie je. Treba si dať pozor pri obliekaní, aby sa neošúchal o odev, vtedy zanechá fliačik. Neštípe ani nedráždi pokožku.

Vôňa je krásna a pri nanášaní ju je cítiť, ale potom akoby sa vcucla do pokožky a takmer si ju neuvedomujem. Ale to najlepšie ešte len príde - ak sa spotím, necítim nič! Pri sprejoch je cítiť vôňu spreju, občas zmiešanú s potom. Pri tomto tuhom dezodorante necítiť nič, ani pot, levanduľu, celkom nič. Pokožka sa nepotí, nevznikajú mokré fľaky. V lete ho možno bude treba použiť dva razy, pravdepodobne budem mať aj mokré fliačiky, teraz ale prechody z vykúreného autobusu do studeného rána a späť do školy zvládol na jednotku s hviezdičkou. Bez potu, bez zápachu, len svieži pocit.

Plusy:
  • milé, neokukané balenie
  • krásna vôňa
  • dobrá konzistencia
  • ľahko sa nanáša, pokožku nedráždi
  • zabraňuje vzniku telesného pachu, nevznikajú spotené mapy na oblečení a cítim sa sviežo počas celého dňa
Mínusy:
  • nenašla som, som spokojná. A aj keby v lete zanechal mokré stopy, určite ho nevymením za prostriedok, ktorý sľubuje, že sa nebudem potiť.
Dezodorant som kúpila na stránke Babičkina záhrada, kde 50 gramový dezodorant stojí 4,60.

Máte obľúbený dezodorant? :)

You Might Also Like

18 Vaše komentáre

  1. Také používám přírodní levandulový deodorant, krásně voní a nedráždí pokožku. Super věc!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. len si prosím prosím také choroby neprivolávaj, nabudúce to inak naformuluj prosím, myslím to v dobrom!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jasné, že nič neprivolávam :) Ale ak je taká choroba z oboch strán, tak je tá šanca veľká. A keďže nikto nevie, čo presne rakovinu spúšťa, treba sa snažiť predísť všetkému, čo je škodlivé.

      Odstrániť
  3. tiez som si pred par mesiacmi kupila tento deodorant, prijemna vona, zvlastna textura...jedine co mi vadi, ze po case mi uplne stvrdol /kedze som medzitym pouzivala aj krystal/. Bol skladovany normalne v izbovej teplote, tme, ale svojou tvrdostou a drobivostou sa uplne skomplikovalo nanasanie na kozu, takze som ho musela bohuzial prestat pouzivat. Neviem kde sa stala chyba..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. On je asi taký, že ho treba míňať a nemal by byť dlho otvorený, lebo vyschne a stvrdne. Uvidíme, koľko mi vydrží, zatiaľ ho používam mesiac a niečo.

      Odstrániť
  4. Ahoj , zaujala ma tvoja recenzia .Musim na nu reagovat lebo mam trosku ine skusenosti.Tiez uz nejaky cas pouzivam prirodnu kozmetiku a konkretne aj od ponio (sampuchy a dezodorant) .Dezodorant mam cajovnik a lemongras ,pouzivam ho uz niekolko tyzdnov ale mam ine skusenosti ako ty .S vonou som spokojna , v mojom pripade je to vsak presne tak ako je v popise : dezodorant nezabranuje poteniu ale je pravda ze pot nesmrdi alebo je to ako uz beznych dezodorantov ze citim skor vonu dezodorantu nie potu. Zial mokre flaky na tricku mam :/
    Zaujimave ze clovek zisti ze sa poti az ked zacne pouzivat prirodne dezodoranty :D A vtedy si uvedomi , co za humus musi byt v tych klasickych ked s nimi sa nepoti ( aspon v mojom pripade) Ale urcite mu aj napriek tomu ostanem verna , lebo ku ,,klasickej ,, kozmetike sa uz nemienim vratit . :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja myslím, že to závisí aj od situácie a teploty. Som si istá, že v lete poteniu nezabráni, lebo to viem, ako na tom bývam :) Ale teraz, keˇje ešte takéto fajn počasie, ani horko, ani zima, je úplne super :) V lete s tými mokrými fľakmi rátam, žiaľ, tam si s nimi neviem poradiť :/

      Odstrániť
  5. Momentálne obľúbený dezodorant nemám, pretože ich skúšam všetky doradu a snažím sa nájsť taký, ktorý by mi nespravil žlté fľaky na oblečení. Prirodzene sa veľa nepotím, skôr len keď som v strese (a toho mám pomerne dosť) ale neustále mám zafarbené oblečenie z akéhokoľvek dezodorantu a lezie mi to teda pekne na nervy... :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto poznám veru, ja som mala doma už desiatky sprejov gélov, dezodorantov. A stres je v tomto ozaj zákerný, mne sa vtedy potia aj ruky, hrôza :) Tento oblečenie môže zafarbiť len pri obliekaní, potom fľaky nerobil. Ale uvidímv horúčavách.

      Odstrániť
  6. Lucka pekná recenzia, okolo ponio už dlho obsmŕdam :) musím sa konečne rozkývať a niečo vyskúšať. Čo sa týka prírodných dezodorantov, keď som ich začala používať tiež ma veľmi prekvapilo ako som sa začala potiť. Ale pot nesmrdel, len v horúčavách mám prepotené oblečenie a zvyknem sa preto cez deň viac krát prezliecť. Ale nie je to pre mňa dôvod vrátiť sa ku klasickým antiperspirantom. Tiež máme v rodine rakovinu prsníka, takže som presvedčená o tom, že je lepšie používať bezpečné kozmetické prípravky.
    Modrá púpava

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa veľmi potím len v lete, tam sa tiež musím prezliecť a stávalo sa mi to aj po sprejoch, čo sľúbili 48 hodín bez potu a pachu. Pche, reklama toho nasľubuje. Ja už ostávam pri prírodných dezodorantoch a časom sa mi dúfam podarí vymeniť všetku kozmetiku a presvedčiť aj rodinku, že hoci je to drahšie, je to omnoho zdravšie :)

      Odstrániť
  7. Ahoj, aj ja musím pochváliť výborne napísanú recenziu. Už som sa tiež začala zamýšľať, že budem hľadať niečo iné ako sú bežne dostupné spreje plné chémie. Tento produkt ma veľmi zaujal, či obsahovo, či dizajnovo, či samotnou vôňou. :-)
    katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujem za milé slová :) Na výber majú veľmi zaujímavé vône, mňa zaujali všetky, ale začala som levanduľou, lebo tú mám veľmi rada. Tento produkt je naozaj výborný a určite skúsim aj ďalšie vône :)

      Odstrániť
  8. Ja som kupovala na sashe od Ponio deo s vôňou čajovník a lemongrass a neviem si ho vynachváliť. Akurát mi trochu stvrdol, tak to nanášanie je trochu problematické...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, on je asi taký, že nesmie byť dlho otvorený, ale inak je super :)

      Odstrániť
  9. Teda mne asi jedinej tieto deodoranty škodia. Takú alergickú reakciu som nikdy nemala, ako sa mi to stalo pri používaní prírodného deodorantu. Vyskočili mi vyrážky v podpazuší. Nikdy viac to nechcem. Akonáhle som sa vrátila ku klasickému antiperspirantu, problém zmizol. Okrem toho to nanášanie je dosť obtiažne a pripadá mi skôr ako píling, možno ma tá konzistencia a nanášanie rozdráždila. Niet veru nad jemnosť klasického antiperspirantu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hliník v klasickom antiperspirante je karcinogénny, preto hľadám už len prírodné :) Nanášanie je ťažšie, ale stojí to za to. Ponúka ich viac značiek, takže vybrať si iný nie je až také zlé :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe