Ako dotyk kvetiny

17:24

Značku Fenjal som spoznala vďaka mojej mamine. Niekoľkokrát mi hovorila, že to bola kozmetika jej mladosti. Ospevovala predovšetkým telové mliečka, ktoré patrili k tým najvoňavejším. Preto som sa rozhodla, že niečo skúsim. V roku 1962 švajčiarska značka Fenjal uviedla na trh kúpeľový olej, jeden z prvých kúpeľových prípravkov s ošetrujúcimi účinkami, ktorý je dostupný doteraz. Filozofiou značky je poskytnúť komplexné a exkluzívne línie kúpeľových, sprchových, ošetrujúcich a dezodoračných telových prípravkov pre všetky ženy. Tak som si sadla k počítaču a išla objednávať. Bolo to na jeseň minulý rok, lebo pár týždňov na to som išla objednávať zasa - tentokrát aj vianočný darček pre moju maminku. 





O dezodorante si môžete prečítať:

     "Aqua, Aluminium Chlorohydrate, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Propylene Glycol, Parfum, Prunus Armeniaca Fruit Extract, Avena Sativa Kernel Extract, Glycerin, Phenoxyethanol, Ethylhexlglycerin, Allantoin, Bisabolol.
Dezodorant v spreji na citlivú pokožku.
Dezodorant pre 24-hodinovú ochranu pred potením. Obsahuje upokojujúci alantoín a marhuľový výťažok, vďaka ktorým pôsobí šetrne a je vhodný aj na citlivú pokožku.
Znášanlivosť s pokožkou dermatologicky potvrdená."

Tento dezodorant som si prvý raz kúpila niekedy na jeseň. Veľmi sa mi páčilo, že je v sklenom obale, krásne  to vyzeralo a bolo vidno, koľko výrobku mi ešte zostáva. Má 75 ml a hoci nie je veľký, kvôli obalu je trochu ťažší.Napriek tomu som ho nosila v kabelke, keby ho bolo treba. Veľmi príjemne vonia, je sladšia, kvetinová vôňa, ako stvorená pre nežnú ženu. Tesne po použití možno použiť prafum, vône sa nebijú. Po nastriekaní sa pomerne rýchlo vpije do pokožky a na oblečení nezanecháva fľaky či biele škvrny. Neobsahuje alkohol, pokožku nedráždil, ani na nej neštípal. Párkrát sa mi ale stalo, že po nanesení bola pokožka... ako to napísať, akoby stiahnutá, nie celkom polepená, len napnutá. Ale potom to prešlo a neskôr som už tento problém nemala. Nanášala som ho vždy ráno a podľa počasia fungoval nasledovne:
  • ak nebolo veľmi teplo, chránil celkom spoľahlivo. Nie pred potením, lebo po jeho použití som sa normálne potila, ale pred nepríjemným zápachom
  • prechody z vykúreného autobusu do chladného počasia nezvládol a hneď po príchode do školy som ho musela použiť zasa. Jednak som bola spotená, jednak som sama sebe smrdela
  • pri horúcom počasí (nedávno som domíňala zvyšky) ho je potrebné aplikovať niekoľkokrát denne, aby som mala aký taký pocit sviežosti
Ako vidno, jeho účinky veľmi podmieňujú podmienky, v akých sa nachádzam a nezabraňuje poteniu, hoci obsahuje mnou neznášaný hliník. 

Plusy:
  • príjemne vonia
  • pekný obal
  • nenecháva fľaky na oblečení, pokožku nedráždi, nelepí, neštípe
  • pokožku nechráni 24 hodín, ale dokáže zanechať ten potrebný pocit sviežosti
Mínusy:
  • obsahuje hliník
  • treba ho aplikovať viac razy denne, takže 24 hodín určite neochráni 
Jeho cena bolo okolo 5 eur, našla som ho na internete. 




O mydle si môžete prečítať:

    "Zloženie: Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Aqua, Talc, Parfum, Palm Acid, Coconut Acid, caprylic/capric Triglyceride, Titanium Dioxide, Glycerin, Glycine Soja, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Lecithin, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Trisodium edta, CI 42051, CI 74260, Cinnamyl Alcohol, Coumarin, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal.

Jemné krémové mydlo hydratuje pokožku, zabraňuje jej vysušovaniu, vytvára luxusné krémovú penu. Jemne čistí a stará sa o pokožku.  Pre pocit hodvábne jemnej a hladkej pokožky. Jemná parfumácia.
Objem: 100 g"

Mamina dostala spolu s dezodorantom aj toto mydielko. Hneď mi padlo do oka, lebo malo vlastný plastový obal, ktorý je vynikajúci na cesty. A nestratí sa ani v kúpeľni. Mydlo má 100 gramov. Vonia veľmi pekne, je to jemná, sladšia vôňa, ktorá nie je rušivá ani vtieravá. Pri umývaní vytvára jemnú krémovú penu, ktorá šetrne čistí pokožku. Nevysušuje ju, po jeho použití je jemná a prevoňaná.

Plusy:
  • plastový obal
  • príjemná vôňa
  • vytvára jemnú krémovú penu
  • pokožku nevysušuje, po jeho použití je jemná a prevoňaná
Mínusy:
  • nenašla som
V akcii som ho kúpila za euro, inak stojí okolo 2,50.

Mali ste už doma nejaký výrobok Fenjal? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Ahoj. Chcem sa spytat z akej stranky si objednavala. Ja mam gulockovy deo z dm a tieto sprejove som este v predajni nevidela. Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tejto značky som obzerala deodorant guličkovy niekedy si ho kupim pačil sa mi:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja guľôčky nemám rada, preto som si kúpila sprej :)

      Odstrániť
  3. A to mydlo vyzerá ešte lepšie.. A má najkrásnejšiu krabičku akú som kedy videla + tá farba :) áchh :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to z fann teraz čítam že sa dá od nich objednávať :DD Lebo tak jedine NR mám celkom blízko, ale nechodím tam :DD Vlastne od septembra začnem pravidelne :D

      Odstrániť
    2. Veru, mydielko bo celé krásne :) Z Fann sa dobre objednáva, lebo mávajú super výpredaje :)

      Odstrániť
    3. :) idem to pokukať aa nakúpiťť.. :D Noa čo.. ušetrím na tom deo aspon 55centov :D A keď si kúpim dva taaak 1€ aa pár centíkov je ušetřeno :D :DDDD

      Odstrániť
  4. Nevedela som, ze Fenjal je taka stara znacka. Ja som spokojna s telovym mliekom tejto znacky.

    www.kaviaren-u-macky.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Telové mlieko som ešte nemala, ale chcela by som si ho časom kúpiť :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe