Ako som si doma urobila svoj salón krásy

16:57

Vždy si rada doprajem dobrú pleťovú masku. Roky rokúce som si kupovala len masky v tube. Nevedela som si predstaviť, že by som si ju mala robiť doma alebo si ju sama vymiešať. Ale prišiel zlom - zamilovala som si masku Multani Mati a Neem prášok, ktoré sa musia miešať. Potom som si pokúpila aj viaceré íly a začala hľadať, ako ich čo najlepšie pripraviť. Niektoré sa nesmú miešať kovovou lyžičkou, iné sú po rozmiešaní riedke ako voda a bez štetca sa naniesť nedajú. To ma viedlo k tomu, aby som si nakúpila kozmetické pomôcky, ktoré mi uľahčia prípravu, pekne vyzerajú a vďaka ním mám pocit, že moja kúpeľňa sa mení na kozmetický salón :) Krok za krokom som si nakoniec vyskladala svoju sadu na prípravu masiek.





Miska na miešanie je základ. Vybrať si možno sklenú alebo plastovú, kdesi som čítala, že kovové sa neodporúčajú. Preto som najskôr skúsila sklenú, ale tá je dosť ťažká a ešte sa jej môže stať, že sa rozbije (pri mne je to riziko ozaj veľké).  Umelých misiek máme doma dosť(nejaká nepotrebná sa všade nájde), ale ja som chcela niečo hladké, jednoduché a ľahko umývateľné. Preto som si vzala obal od telového krému, z ktorého je perfektná miska. Je široká, nie veľká, ľahká a nie sú tam záhyby, odkiaľ by sa maska ťažko vymývala. 



Odmerka nie je nevyhnutná. Niektoré masky majú v návode napríklad jeden diel masky a tri diely vody. Vtedy je celkom nápomocná, pretože nie je nič horšie, ako keď si robím masku odoka a vznikne mi betón alebo voda. Tieto odmerky som kúpila v obchode s kuchynskými pomôckami, lebo v eshope, kde sa predávajú pomôcky pre salóny, som nič podobné nenašla. 




Keď už máme misku i masku v miske, ideme miešať :) Ako som už spomenula, kovové lyžičky či iné kovové pomôcky nie sú vhodné pri určitých druhoch prachových masiek alebo ílov. Preto som sa zamerala na plastové pomôcky (ale špachtľu zoženiete aj drevenú, sú to jednorázové pomôcky). Ako vidno na prvej fotke, špachtľu možno zakúpiť po kuse alebo vo veľkom balení, ale na doma mi príde 10 a viac kusov zbytočných. Tú prvú som si kúpila na kreatívne vyžitie, keď nanášam deko sneh, potrebujem niečo širšie ako štetec a špachtľa bude ideálna. Stála 22 centov.
Setík štetca a špachtle som si kúpila s veľkou radosťou, lebo po tak širokom štetci som sa obzerala už dlho, ale nikde som ho nevedela nájsť. Je veľmi jemný, šikovne ohybný a hoci mu trčia štetinky, nevypadávajú (zatiaľ), preto som spokojná. Set stál 2,5.


Dobrá froté čelenka je pre ženy s dlhšími vlasy veľkým pomocníkom. Neznášam, keď si nanesiem masku a pripletú sa mi do nej vlasy, ktoré sa potom polepia a neostáva mi nič iné, ako ich umyť. No jednoduchý cop a čelenka mi to veľmi uľahčujú a ešte to aj milo vyzerá :) Táto ružová rozkošná mašličková čelenka stojí 1,5.



Po uschnutí masky je niekedy dosť ťažké zmyť ju. Preto už roky kupujem rôzne kozmetické hubky, ktoré si s ňou poradia takmer okamžite. Stačí namočiť, pošúchať, opláchnuť, hotovo. Je to rýchle a aj príjemné, lebo hubky pleť jemne masírujú. Táto ružová je skvelá, lebo si ju navlečiete na ruku a umývanie je sranda. Stála 2,50.


Posledným pomocníkom, ktorého som si kúpila, sú jednorázové rukavice. Nedávno si mamina išla farbiť vlasy a v balení neboli žiadne rukavice. Na obale je uvedené, že ich možno používať aj pri drhnutí kúpeľne či v záhradke, takže využitie sa určite nájde. 50 ks stálo 70 centov. 

Pomôcky, ktoré denne používame, by mali byť skvelé - starajú sa totiž o krásnu pleť. Ak hľadáte niečo ako ja, prípadne aj trochu viac, odporúčam stránku http://www.svetzeny.sk/, kde som urobila tento nákup. 

Pripravujete si doma masky? 



You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. to je perfektní :-) Já si také vyrábím masky sama, ale takový arsenal věcí k tomu nemám :( :D

    Hezký den,
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Používam niekoľko takýchto prostriedkov. Verím, že sú veľmi potrebné a mimoriadne účinné.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe