Mätová sviežosť pre problematickú pleť

19:05

Mäta mi robila spoločnosť takmer celé leto. Nejakým nedopatrením sa nám v záhrade veľmi rozrástla a keďže maminke bolo ľúto vykynožiť ju, začali sme ju  míňať vo veľkom. Začalo to mojitom, ktoré som pripravovala pre celú rodinu. Na dlhé sobotné večery alkoholické, na dlhé horúce dni nealkoholické. Keď pršalo, zalievali sme čerstvé lístky horúcou vodou a vznikol úžasný čajík, chutný teplý i studený. Pridávali sme ju do lekváru, ktorý oživila a dodala mu chuť leta. Ale najobľúbenejší nápoj bol asi aj najrýchlejší - rozdrvené lístky som poliala citrónovou šťavou, pridala kocky ľadu a minerálku a počas dňa ju stačilo len dolievať. Mala som skrátka mätové leto :) Aj v kozmetike som si mätu obľúbila. Mätová maska s hamamelom od Logony si ma získala po prvom použití. 






O maske si môžete prečítať:

    "Čistiaca maska s obsahom šalvie, mäty a rozmarínu bojuje proti baktériám. Redukuje kožný tuk a čistí pleť bez podráždenia.
Ingredients (INCI): Aqua (Water), Alcohol denat.*, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Dehydroxanthan Gum, Coco Glucoside, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract*, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract*, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract*, Magnolia Liliflora Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract*, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract*, Polyglyceryl-3 Palmitate, Polyglyceryl- 6 Caprylate, Sodium Hyaluronate, Sodium Lactate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Maltodextrin, Lactic Acid, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum (Essential Oils), Limonene

*suroviny z kontrolovaného biologického pestovania"

Maska má objem 2 x 7,5 ml. Keby sa veľmi posnažím, tak jedna časť by mi vydržala na dve použitia, ale zakaždým ju radšej použijem celú. Obal je jednoduchý a pekný, doslova kričí Ahoj, ja som BIO! Je vhodná aj pre vegánov a myslím si, že nadchne každého, kto má problematickú pleť. Má úžasnú vôňu. Vonia mätovo, krásne, sviežo. Ako horský vánok, ktorý pohladí pleť. Je taká svieža, že pri prvom použití mi vyhŕkli slzy :) Pri aplikácii sa okolo mňa vznášal voňavý obláčik, ktorý som nadšene vdychovala a dopovala sa tak dávkou sviežosti. Konzistencia je redšia, raz som masku naháňala aj v umývadle, keď mi tam kvapla skôr, ako som si ju stihla naniesť na pleť. Napriek tomu nie je potrebný štetec, rozotiera sa dobre aj bez neho. Maska sa používa na vyčistenú pleť a pôsobiť by mala 10 - 15  minút. Tesne po nanesení ma štípala na vyrážke ( asi za to môže alkohol v zložení), ale krátko potom to ustalo a necítila som žiadne nepríjemné pocity. Dobre sa umýva aj bez hubky, keďže je ľahká gélová. Keď som si pleť jemne osušila, čakal ma naozaj príjemný šok. Pleť bola v prvom rade úplne jemná. Dávno som nezažila, aby bola na dotyk taká hladká. Musela som si po nej prejsť niekoľkokrát, aby som uverila :) Bola tiež omnoho čistejšia - poradila si aj s čiernymi bodkami. Nie všetkými, tie na nose držali ako kliešte, ale na čele a na brade po nich nebolo ani stopy. Zapálené miesto okolo vyrážky bolo upokojené a menej citlivé na dotyk. Pleť bola svieža a oddýchnutá, jemná linka zmizla. 

Plusy:
  • dvojbalenie nezaberá veľa miesta
  • krásna, svieža mätová vôňa
  • redšia konzistencia, dobre sa nanáša aj bez štetca
  • vhodná aj pre vegánov 
  • pleť čistí, upokojuje, osviežuje, viditeľne zjemňuje
Mínusy:
  • tesne po nanesení štípala, ale nepríjemný pocit rýchlo ustúpil
Masku kúpite na stránke http://www.idunnashop.sk/, kde stojí 2,95.

Ako najradšej používate mätu? :)


You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Mätu používam najradšej presne tak ako si spomenula...spolu s citrónom je super či už v studenej alebo teplej podobe, avšak mätovú masku som ešte nemala:) musí voňať krásne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teraz mám aj mätovú pleťovú vodu a úplne som si ju zamilovala :) Vôňa a účinky sú neskutočné :)

      Odstrániť
  2. My robím emätový sirup a táto maska musí byť moja :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mi robíme mätový sirup a táto maska musí byť moja! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe