Olivová starostlivosť o vlasy

17:02

Olivy milujem. Tak, ako som ich sprvu neznášala, ich teraz zbožňujem. Tak, ako nektorí ľudia šrotujú večer pri filme chipsy, lupienky a iné nezdravé pochutiny, ja si dám radšej olivový šalát so syrom a paradajkou, prípadne len tie olivy. Sú prastarou potravinou a olivovníky sa pestujú už od roku 3 000 p.n.l. predovšetkým v oblasti Stredozemia. Sú plné slnka a výživných látok. Olivy vďaka svojmu zloženiu preventívne pôsobia proti vzniku srdcových ochorení a znižujú hladinu krvného cholesterolu. Obsahujú množstvo vitamínov ako sú napríklad vitamín A, B, kalcium, zinok, draslík, železo alebo jód, širokú škálu minerálnych látok a esenciálnych aminokyselín, sodíka. Už som skúsila telové olivové maslo značky Ziaja a bolo výborné - jedno z mojich najobľúbenejších. Preto som sa potešila, keď mi domov prišiel šampón a maska na vlasy. Pravdou je, že jeden výrobok je úžasný, druhý mi celkom nesadol.









Začnem s výrobkom, ktorý je naozaj vynikajúci a už aj minutý. O regeneračnej maske si môžete prečítať:

     "Ideálna pre poškodené vlasy, ktoré vyžadujú silnú regeneráciu. Vlasy hĺbkovo regeneruje. Posilňuje a zlepšuje ich prirodzenú pružnosť a lesk. Dodáva vzhľad zdravých a dobre ošetrovaných vlasov. Obsahuje olivový olej a provitamín B5. Neobsahuje parabény.
Návod na použitie: Vmasírujte do vlhkých vlasov a nechajte pôsobiť 3 až 5 minút. Dôkladne opláchnite. V prípade poškodených končekov, vmasírujte do končekov a neoplachujte. Na rozdiel od kondicionéru má bohatšie a hustejšie zloženie."

Maska je v zelenom obale, má 200 ml. Je šikovnej veľkosti, ani veľká, ani malá, šikovne sa mi vojde aj do rohu na vani. Obal je veľmi podobný telovému maslu, preto ich nesmiem mať pri sebe :) Získala si ma nielen vlastnosťami, ale aj výsledkami. V prvom rade sa mi páči jej vôňa. Ani neviem, ako ju popísať, ale je príjemná, sladká a nie veľmi výrazná. Pekne prevonia vlasy a ak nepoužijem tužidlo, je ju cítiť aj na ďalší deň, keď si rozčesávam vlasy. Konzistencia je redšia, ale dobrá, lebo maska sa nerozteká. Nanášam ju na vlhké vlasy, nechám pôsobiť (chvíľku, nestopujem to) a zmyjem. Páči sa mi na nej, že ju môžem nanášať od korienkov po končeky a nemusím sa báť, že vlasy budú mastné. Viditeľne ich zjemňuje. Musela som začať používať šampón z lekárne, nakoľko sa mi veľmi zhoršil atopický ekzém. Tieto šampóny dosť smrdia a navyše nechávajú vlasy ako drsnú slamu. Áno, pomáhajú pokožke, ale vlasy po nich vyzerajú ako po výbuchu. Preto je potrebný dobrý kondicionér alebo maska. Olivová maska ich dá pekne do laty - sú hodvábne jemné, dobré sa rozčesávajú a krásne sa lesknú. Za mňa má maska rozhodné áno.

Plusy:
  • šikovné balenie
  • príjemná vôňa
  • dobrá konzistencia
  • vlasy chráni, zjemňuje, ľahko sa rozčesávajú, vyzerajú zdravo a krásne sa lesknú
Mínusy:
  • žiadne, som spokojná
Maska stojí 3,79.





O šampóne si môžete prečítať:

     "Ziaja Prírodný regeneračný olivový šampón pre všetky typy vlasov , 400 ml, 3,79 €
Predstavuje bohatú výživu pre suché, lámavé a poškodené vlasy. Je vhodný na každodenné používanie. Vlasom dodáva pružnosť. Obnovuje prirodzený objem a zdravý vzhľad vlasov. Zanecháva dlhotrvajúcu príjemnú vôňu.
Obsahuje vysoko účinné regeneračné a hydratačné zložky ako olivový olej, kokosový olej, ureu a provitamín B5, ktoré synergicky pôsobia už počas umývania. Neobsahuje silikóny a parabény."

Šampónik bol pre mňa trochu sklamaním. Teda, ani nie tak pre mňa, ako pre môj atopický ekzém. Má 400 ml, je to teda väčšia fľaša, pekná zelená. Čo sa vône týka, je jemná a iná ako vôňa masky. Rozhodne však patrí k tým príjemným a u mňa obľúbeným. Je redší, dobre pení, ani ho netreba veľa. Preto jedno balenie vydrží pomerne dlho. K tým dobrým vlastnostiam patrí, že vlásky sú po jeho použití jemné a dobre držia tvar. Nepadnú hneď, ale získajú istý objem, ktorý spolu s tužidlom vydrží aj dva dni. Problémom je len to, že ma z neho neskutočne svrbí hlava. Suché miesta a šupinky sa mi tvoria omnoho rýchlejšie a keďže to strašne svrbí, akurát si ich rozškriabem. Skúsila som preto pred každým umytím najskôr používať oleje alebo masti. Potom sa svrbenie zjemnilo, ale stále bolo citeľné. Preto som šampón dala mamine. No, jej sa z neho mastili vlasy. Preto stojí v kúpeľni na poličke a buď ho minie sestra alebo ocino. 

Plusy:
  • väčší za objem za dobrú cenu
  • príjemná vôňa
  • vlasy sú jemné, lesklé, dodá im objem
Mínusy:
  • veľmi ma z neho svrbela pokožka hlavy
  • mamine sa z neho rýchlejšie mastili vlasy
400 ml stojí 3,79. Je zaujímavé,že kým maska mi sadla perfektne, dôkazom čoho je, že som ju už minula, šampón bol opakom. Určite sa však ešte využije, lebo sestra sa bude čoskoro baliť na intrák a ocinovi zasa šampóny nikdy problém nerobia :)

Skúsili ste už niečo olivové od Ziaja?






You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. Ja som používala pleťovú vodu a aj krém. Bola som s ním nadmierne spokojná, je pravda, že nemám citlivú ani problematickú pleť Šampón som ešte nemala, Jednak od niekotých šampónov sa mi tiež mastnú vlasy tak neviem...

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe