O mojom prvom enzymatickom peelingu

19:02

Pred niekoľkými mesiacmi som v súťaži so Ziaja kozmetikou vyhrala balíček kozmetiky. Jednalo sa o novú Sensitive skin. Prípravky s výťažkom morskej riasy chaluhy zlatej boli špeciálne navrhnuté pre citlivú pleť. Sú hypoalergénne, neparfumované a s minimálnym obsahom konzervačných látok. O umývacom géle ste si už mohli prečítať, ten som otvorila ako prvý a dávno pradávno je minutý, lebo každý si ho obľúbil. Ďalším produktom, ktorý som vyskúšala a tiež takmer minula, je enzymatický peeling. Dovtedy som žiaden podobný nemala, preto som sa naň veľmi tešila. Bola som zvedavá, ako to vlastne celé funguje.






O peelingu si môžete prečítať:

     "Odstraňuje odumreté bunky epidermis a uľahčuje prenikanie účinných zložiek prípravku. Pripravuje pokožku na ďalšie kozmetické ošetrenie. Vyhladzuje, zjemňuje a mierne rozjasňuje pleť. Použitie: 1-2 krát za týždeň jemnými pohybmi rovnomerne naneste na tvár, s výnimkou okolia očí. Po 10-15 minútach opláchnite teplou vodou.
Základné zložky: antileukine 6, papaín, phytotal
Objem: 60 ml
Vhodný pre citlivú pleť s rozšírenými cievkami."

Peeling je v malej bielej tube s modrým písmom (ozaj krásna farba!), ktorá ma zaujímavý tvar. Vrchnáčik je k nej pripevnený, preto sa my, šikovníci, nemusíme báť, žeby sme ho hľadali po celej kúpeľni. Výrobok neobsahuje minerálne oleje, parfum ani silikóny, čo vnímam veľmi pozitívne, jedinou chybičkou krásy sú parabény, ktoré môžu citlivej pleti robiť šarapatu. Vlastnosti:
  • ako som už spomenula, neobsahuje parfum, preto nevonia. Po nanesení ani neviem, že ho mám na pleti, lebo nič nie je cítiť
  • konzistencia je redšia, ale nerozteká sa, dobre sa nanáša a rozotiera
  • na pleti neštípe. Čítala som rôzne články, kde sa písalo o tom, že enzymatický peeling môže spôsobiť podráždenie, pleť môže štípať a ostáva červená. Aj preto som mala pred prvým použitím zmiešané pocity, ale ostala som veľmi milo prekvapená. Peeling nielenže neštípal, ale nevyvolal ani podráždenie a pleť som nemala vôbec červenú. Bolo to akoby som si dávala dolu pleťovú masku
  • oplachuje sa ľahko
Výsledky:
  • po umytí je pleť ako vymenená. V prvom rade je hodvábne jemná,  rozžiarená a linky sú vyhladené. Všimla som si, že pleť je o dosť čistejšia, aj keď čierne bodky ostávajú na mieste. Peeling však nesľubuje, že ich odstráni, preto to nepovažujem za mínus. Na tie čierne potvorky použijem radšej masku alebo náplasť.
Plusy:
  • milé balenie
  • nevonia, vhodný pre citlivú pleť
  • redší, ale nerozteká sa
  • na pleti neštípe, nevyvoláva podráždenie, pleť nie je červená
  • ľahko sa umýva
  • pleť je po jeho použití čistá, žiarivá a jemnejšia, linky sú vyhladené
Mínusy:
  • parabény v zložení
Cena je necelých  5 eur a ak vás láka skúsiť nejaký enzymatický peeling, tento vám odporúčam, ja som s ním naozaj veľmi spokojná. 

Zaregistrovali ste túto novú radu? :)

You Might Also Like

2 Vaše komentáre

  1. ooo tak to zkusím, poslední dobou si ujíždím na ziaji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ziaja si ma získala, má kvalitné produkty za super ceny :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe