Sírová maska na problematickú pleť

18:57

Pred niekoľkými týždňami som dostala veľa vzoriek Guam kozmetiky. Doteraz som písala len o telových zábaloch, ktoré som pravidelne používala a porovnávala. Dnes sa pozrieme na pleťovú kozmetiku, konkrétne na sírovú masku, ktorá je určená na problematickú pleť(vďaka vzorkám som mala akoby plné balenie). Ak ste boli niekedy u nás v Piešťanoch, možno ste už mali možnosť spoznať blahodarné účinky síry na kožu a kĺby. Síra je súčasťou každej bunky tela, nachádza sa v aminokyselinách. Zabezpečuje zdravie vlasov a nechtov, dodáva im lesk a zabraňuje ich lámavosti. Býva označovaná ako minerál krásy. Zohráva dôležitú úlohu pri tvorbe kolagénu. Stará sa o hydratáciu pokožky a spolu s elastínom, dodáva koži elasticitu – pleť je hebká a vláčna. Pred pár rokmi som objavila čaro sírového mydla, ale ako obstála maska?






O maske si môžete prečítať:

     "Řasy GUAM® v kombinaci s bílou hlínou, rostlinnými složkami a kyselinou azelainovou mají antimikrobiální účinky a napomáhají odstranění zánětlivých projevů na obličeje a zadech. Snižují produkci kožního mazu, čímž navracejí pokožce pocit čistoty.
Indikace: určeno k léčbě mastné pokožky (včetně pokožky s zánětlivými procesy). Účinné čištění mastné pokožky s nadměrnou produkcí kožního mazu. Má sušicí a antimikrobiální účinky.
Kontraindikace: individuální nesnášenlivost.
Způsob použití: nanášet v silné vrstvě 2krát týdně na 10-15 minut, vynechat okolí očí. Odstranit pomoci navlhčeného obkladu. Maska nesmí zaschnout (lze použit vaporizátor). Lze také použit k péči o T-zónu a problémovou pokožku zad.
Upozornění: nedoporučuje se používání masky po pobytu na slunci, na podrážděnou a porušenou pokožku. 
Balení: tuba 100 ml."

Maska je v tube, ktorá má 100 ml, je teda jedna  z tých väčších. Nesie sa v žlto bielych farbách, ktoré oživia aj tmavší kút. Vôňa je viac ako zaujímavá. Nie je zrovna pekná, nepatrí k tým, ktoré prevoňajú kúpeľňu a človek by sa tešil na ich používanie. Ale je to rovnaké ako so sírovým mydlom - nevonia, skôr mi smrdí, ale kvôli jeho účinkom pokojne nebudem chvíľu dýchať. Presne ako pri tejto maske. Vonia príjemnejšie ako mydlo, omnoho jemnejšie a menej nápadne, nemôžem povedať, že by mi prekážala. Len mi nevonia. Naviac, vôňu je cítiť len pri nanášaní, potom už nie.  Konzistencia je výborná - maska je hustejšia, na nanášanie nie je potrebný štetec, ľahko sa rozotiera a nerozteká sa. Nanášam ju na dôkladne vyčistenú pleť a nechávam pôsobiť okolo tých 15 minút. Na pleti nepáli, neštípe, nevyvoláva nepríjemné pocity, Neštípala ani na vyrážkach, ale neodporúča sa používať ju po pobyte na slnku alebo na podráždenú pokožku. Počas schnutia tvrdne a raz som si ju naniesla tak kvalitne, že som nemohla ani ústa otvoriť ( vraj bolo doma konečne ticho). Boj nastal až pri umývaní. Trochu som sa zapotila, než som ju s hubkou poriadne zotrela, bez nej by som asi rezignovala. Je síce pravda, že keby mám masku kratšie, možno by išla dolu ľahšie, ale na druhej strane, aspoň dlhšie pôsobila. Odporúčanú dobu ale neprekračujem. Nuž, ale po boji s maskou sa treba pozrieť do zrkadla - tento boj je totiž víťazný. Maska viditeľne čistí póry, odstraňuje čierne bodky, hydratuje pleť, vďaka čomu sú jemné linky vyhladené,pleť je upokojená, svieža a matná. 

Plusy:
  • väčšia tuba
  • dobrá konzistencia, ľahko sa rozotiera, nie je potrebný štetec
  • na pleti neštípe, nedráždi, nevyvoláva nepríjemné pocity
  • po zmytí je pleť čistá, matná, hydratovaná, jemná a čierne bodky sú preč (nie všetky, ale mnohé)
Mínusy:
  • trochu ťažšie sa umýva a veľmi mi nevonia :)
Masku kúpite v eshope http://guamcosmetics.cz/, ktorý posiela tovar aj k nám na Slovensko. Cena masky je 580 českých korún, teda asi 21 eur.

Máte skúsenosti so sírovou kozmetikou? 




You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe