Šialenstvo menom 50 odtieňov sivej

18:01

50 odtieňov sivej. Pár slov, ktoré vo mne nič neevokujú. Azda len otázku, či je ich naozaj toľko. Táto kniha pobláznila milióny žien po celom svete. Spomínam si na statusy svojich kamarátok a spolužiačok, keď dychtivo diskutovali o tom, kedy sa objaví nový diel, kto by mohol byť hercom, kto herečkou a podobne. S úsmevom som sledovala, ako sa rozprávajú o tomto "soft porne", ako knihu pomenovali. Mne spomenutá kniha stojí doma v poličke a doteraz som o ňu pohľadom zavadila asi dva razy. Len preto, lebo je hrubá. Nebudem klamať, neláka ma. Aj trailer som asi po 15 sekundách vypla, lebo ani jeden herec mi nebol sympatický. Ak však patríte k priaznivcom knihy a čakáte i na film, možno vás zaujmú nasledujúce riadky. Pretože Anastasia a Christian sú nielen mená hlavných hrdinov, ale aj názvy parfumov, ktoré na ich počesť vznikli :)







O parféme Anastasia si môžete prečítať:

     "Hlavu parfému tvorí exotické liči, ktoré doplňujú citrónové tóny a pivoňka. Následne sa rozvonia opojné frézie s ružou. Základom tohto parfému je pačula, príjemné cédrové drevo a vzácny vetiver. Tento parfém Vás nezradí v žiadnu dennú hodinu ani pri žiadnej príležitosti. Vždy budete elegantná zvodná, ale hlavne svoja.
Hlava: liči, citrusy, pivoňka
Srdce: ruža, frézia, jasmín
Základ: pačula, cedrové drevo, vetiver, ambra"

Flakón je hranatý a šíhly, spolu s ružovým písmom pôsobí nežne a dievčensky. Jeho tvárou sa stala česká modelka a miss 2009 Aneta Vignerová. Voľba to bola skvelá, lebo je to naozaj krásna žena. Na parfume ma zaujalo, že obsahuje feromóny. Feromóny sú definované ako substancia, vylučovaná jedným jedincom do prostredia a prijímaná druhým jedincom rovnakého druhu, pričom táto substancia dáva podnet k určitej reakcii. Jedinec na ne reaguje špecifickou zmenou správania alebo fyziologickou reakciou. Boli zistené u zástupcov všetkých živočíšnych kmeňov, počínajúc najnižšími živočíchmi až k cicavcom vrátane človeka. Jednoducho povedané, po ich použití by sme mali okúzliť mužov okolo seba :) A nám dodať akýsi pocit istoty a sebavedomie. Niečo pravdy na tom je, niektorí muži boli zhovorčivejší ako inokedy, dokonca aj milší, možno si konečne prilákam toho pravého :) (a možno nie). Keď som vôňu prvý raz ovoňala. prišla mi ako nejaká lacná napodobenina. Ale keď som ju ovoňala po chvíli, keď trošku vyprchala, uvedomila som si, že je krásna. Ľahká kvetinová, nie veľmi orientálna a sladšia. Nie je to vôňa,  ktorú by som nosila denne. Pre mňa je skôr ako stvorená na nočné túlanie sa, prechádzky. Preto mi z nej ubúda pomaličky a teším sa, že je ozdobou mojej voňavej poličky. Drží celkom dobre, aj po hodinách som pri pohybe zachytila jej jemný, sladký závan.
Jej cena je 44 eur (1190 Kč).

O pánskej vôni Christian si môžete prečítať:

     "Parfém vás naštartuje sviežou citrusovo-ovocnou vôňou, ktorou prechádzajú korenité tóny s nádychom korenia. Nasleduje srdce parfému, kde môžete zachytit tóny korenia, mäty a gina. To čo na Vás nakoniec zostane, je energia základu v podobe ambry a drevitých tónov. Prajeme príjemnú transformáciu!!
Hlava: limetka, korenie, zázvor, maracuja
Srdce: korenie. gin, mäta
Základ: ambra, drevité tóny"

Podobný flakón ukrýva priam magickú vôňu. Je svieža, citrusová a neskutočne zvodná. Nie som priaznivec drevitých vôní a vydýchla som si, keď som nič také výrazné nezacítila. Ak by ju môj partner (ak raz nejaký bude) použil, zamkla by som ho doma. Aby sa mi na neho nelepili cudzie ženy, pretože by dokonalo voňal. 
Cena je rovnaká, 44 eur alebo 1190 Kč.

Parfumy kúpite na stránkach http://www.santini.sk/ a http://www.e-santini.cz/.

Máte radi 50 odtieňov sivej? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe