Zdravie od Himalaye

16:56

Himalaya Herbals ma milo prekvapila niekoľkými kvalitnými produktmi - maskou, čisticiam gélom či pleťovou vodou. Vždy, keď som ju objednávala z internetu, z nej chcela niečo aj maminina kolegyňa. Kým ja som sa zameriavala práve na pleťovú kozmetiku, ona si brala nejaké tabletky, masážne krémy proti bolesti a zubné pasty. Vďaka nej som sa dostala k veľmi zaujímavým produktom, ktoré už niekoľko mesiacov nesmú chýbať v našej domácej lekárničke. Aj dnes mi jeden z nich zachránil kožu. V piatok som v práci nejako zle stupila a v kolene sa mi ozval nepríjemný zvuk, ktorý signalizoval jedno jediné - bolesť. Včera sa to zhoršilo, nevládala som chodiť po schodoch a vedela som, že je zle. Bola som sama doma, tak som sa o seba musela postarať so zaťatými zubami od bolesti a ... s Rumalayou.






O produkte si môžete prečítať:

     "Popis: Hrejivý gél s obsahom látok, ktoré pomáhajú pri uvoľnení stuhnutých svalov, kĺbov, krížov alebo vykĺbenín.
Použitie: Naneste gél na postihnuté miesto 3-4 krát do dňa a jemne vmasírujte.
Účinné látky:
Five-Leaved Chaste Tree (Vitex negundo)
Olej z himalájskeho cédara (Cedrus deodara) – proti kŕčom a spazmom
Zázvor (Zingiber officinale) – antialergické účinky
Boswellia (Boswellia Serrata)
Mentol, mäta (Mentha arvensis)
Škorica (Cinnamomum zeylanicum)
Borovica - Chir Pine (Pinus roxburghii)
Gaultheria - Indian Winter Green (Gaultheria fragrantissima)"

Doma máme už tretie balenie a rozhodne nie je posledné. Balenie krému v plastovej tube má 30 gramov. V prvom momente som si povedala, že tento krpec predsa nemôže dlho vydržať a veľmi rýchlo sa minie. Opak je pravdou, nemíňa sa tak rýchlo, lebo na jedno použitie ho treba minúť málo. Prečo? Lebo má výrazné hrejivé účinky a čím viac ho nanesiete, tým skôr môže pokožka dosť sčervenieť až páliť. Preto ho vždy nanášam len v tenučkej vrstve - vtedy sa mi nestalo, že by to bolo nepríjemne červené a pálivé. Gél veľmi príjemne, sviežo vonia, mentol je tam citeľný, preto sa mi tak veľmi páči. Biely krém nie je hustý, ale ani riedky, nerozteká sa. Pomerne rýchlo sa vsiakne do pokožky. Tesne po nanesení sa pokožkou rozleje teplo, ktoré sa čoskoro mení na príjemne chladenie, ktoré pomaly, ale isto likviduje bolesť. Zápaly, opuchy, modriny, boľavé kĺby - s tým všetkým si gél poradí. Koleno si vždy po natretí obviažem obväzom a snažím sa veľmi nehýbať. Už po pár hodinách je cítiť značnú úľavu od bolesti, vtedy si boľavé miesto opätovne potriem a viem, že čoskoro bude dobre. 

Plusy:
  • malé balenie možno so sebou nosiť aj v kabelke
  • príjemná mentolová vôňa
  • hustejšia konzistencia, nerozteká sa
  • pomerne rýchlo sa vsiakne do pokožky
  • prináša úľavu od bolesti kĺbov, krížov, opuchov
Mínusy:
  • citlivejšia pokožka môže reagovať na krém sčervenaním a jemným pálením
Rumalaya gél kúpite v lekárni alebo na internete, cena sa pohybuje okolo 5 eur.






O antiseptickom kréme si môžete prečítať:

     "Pomáha pri: rezných poraneniach, ranách, popáleninách, bolestiach, vyrážkach, škrabancoch, zápaloch a infekciách. Antiseptický krém obsahuje výťažky z ajurvédskych bylín, ktoré majú terapeutické a liečivé účinky. Na zapálenú pokožku majú protizápalové, antiseptické, astringentné a chladiace účinky. Krém je kombináciou najmodernejších postupov v kombinácii s tradičnými ajurvédskymi bylinkami.

Použitie: Malé množstvo antiseptického krému naneste na postihnuté miesto 2x denne.
Účinné látky:
Aloe vera (Barbados Aloe, Kumari) – antibakteriálne a astringentné účinky, urýchľuje hojenie
Mandľa (Prunus amygdalus, Vatada) – astringentné účinky, pomáha pri poraneniach pokožky
Five-leaved Chaste Tree (Vitex negundo, Nirgundi) – olejové extrakty majú protizápalové účinky a predchádzajú infekciám
Indian Madder (Rubia cordifolia, Manjistha) – astringentné a antiseptické účinky, rovnako ako aj antibakteriálne a protialergické účinky
Zinc calx (Yashad bhasma) – účinný pri problémoch s pokožkou, urýchľuje hojenie rán
Sodium Biborate (Tankana) - dobré astringentné a antiseptické účinky"

Tento krém je v našej lekárničke novší, ale už som ho stihla vyskúšať na niekoľko rôznych problémov. 20 gramový krém je v štíhlej plastovej tube, tiež je malý a možno ho nosiť so sebou naozaj všade. Keď som si ho kúpila, neviem prečo, ale čakala som, že bude voňať veľmi sviežo a ostro. Vonia úplne inak - ako mydlo. Alebo tak trochu ako klasická modrá Nivea. Je to veľmi pekná, sladšia vôňa, ktorú som si obľúbila. Krém je veľmi hustý, ale dobre sa rozotiera. Najskôr som ho vyskúšala na opar. Boľavú pokožku upokojil a pomohol zahojiť pomerne rýchlo - za 3 dni, pričom po ňom neostal na koži červený fliačik. Osvedčil sa aj na kútiky, ktoré ma občas potrápia s oparom. Spolu s vysokou dávkou vitamínu B bol krém naozaj účinný. Ešte lepší je ale na vyrážky. Večer som ju potrela a hoci do rána nezmizla, bola menšia, menej boľavá a pokožka okolo nej nebola taká červená. Treba ho nanášať v tenkej vrstve - vtedy sa do pokožky poriadne vsiakne a nezanechá ju mastnú. Nielenže urýchli hojenie, ale tiež pomáha zabraňovať vzniku jazvičiek a červených fliačikov, ktoré akné neraz sprevádzajú. Rovnako pomáha urýchliť aj hojenie rán, vyskúšaný ho mám na škrabancoch od mojej mačky a reznej rane po mojom už neobľúbenom keramickom nožíku.

Plusy:
  • malé balenie možno s sebou nosiť všade
  • príjemná, sladká vôňa
  • hustý krém sa dobre rozotiera a ak sa ho nenanesie veľa, vsiakne sa rýchlo bez toho, aby zanechal pokožku mastnú
  • pomáha hojiť akné, opary, škrabance, menšie ranky
Mínusy:
  • nenašla som
Krém stojí okolo 1,5 a kúpite ho v lekárni alebo na internete.

Používate niektorý z týchto skvelých výrobkov? :)


You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Používam antiseptický krém a som s ním veľmi spokojná. Dá sa zohnať aj v Kauflande alebo Hypernove. Jeho cena je viac než priaznivá vzhľadom k jeho účinkom :-)

    http://miskasiska25.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Škoda, že nemáme Hypernovu :/ Ale ak sa dá aj v Kauflande alebo Tescu zohnať, popozerám :)

      Odstrániť
  2. Máma používá první produkt a je s ním moc spokojená, taky ho budu muset vyzkoušet. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rumalaya gél používa u nás celá rodina :) Fakt super produkt.

      Odstrániť
  3. na opar ci kutiky mozes vyskusat aj konopny olej,sice ja to nemavam ale mojej mame moc pomaha kedze to zvykne mat dost drasticke.ono je to dobre aj na afty a toto kopirujem z netu-pomáha liečiť, patria akné, ekzémy, zapareniny, mykózy ako aj chronické ochorenia kože. Každodenné použitie je možné aj na ošetrenie celého tela vrátane citlivých a intímnych častí. Je takisto vynikajúci ako masážny olej, zábal na vlasy alebo ho jednoducho môžete miešať s pleťovými maskami. Výsledkom je jemná, hydratovaná a zdravá pokožka, pevné, lesklé vlasy bez lupín

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na opar mám omnoho lepší krém, tak ani nemusím nič iné hľadať :) Ale tak, skúsila som, spokojná som :)

      Odstrániť
  4. Ten druhy krém azda vyskúšam, pretože ja mám problém s akne po ktorom sa mi vacsinou robia jazvy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa občas ešte urobí jazvička, ale častejšie fliačiky a tie miznú pomerne rýchlo.

      Odstrániť
  5. Po tom aniseptickom sa asi pozriem, tých svojich jazvičiek po akné sa nemôžem zbaviť. Skúšam všetko možné a nič nezaberá, ani Sudocream to nejako neviem zlikvidovať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niekde som čítala, že ak sa nezačnú hojiť hneď, potom už veľmi ťažko s nimi bojovať, ale tiež skúšam, či niečo pomôže.

      Odstrániť
  6. Ja mám v obľube od Himalaya čistiacu penu na tvár a marhuľový peeling, ale po tomto kréme, ktorý spomínaš som už pokukovala v DMke :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čistiaca pena je pre mňa taký lepší priemer, ale marhuľový peeling je jeden z mojich najobľúbenejších :) Ten krém rozhodne odporúčam, za tú cenu je to skutočný poklad :)

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe