O umývacej kocke

19:22

Moja spoločná púť s Biodermou sa začala pred niekoľkými rokmi. Úplnou náhodou. Ako mnohé iné pekné udalosti. Ľudia okolo mňa o nej hovorili, ja som len počúvala, premýšľala a rozhodovala sa, či chcem investovať, či nie. Nakoniec som sa rozhodla - chcem. Pri prvom nákupe som si odniesla micelárnu vodu (moju prvú v živote) a malé zelené mydlo. Tam sa zrodilo nadšenie, ktoré s Biodermou zdieľam už roky. Nie je veľa produktov, ktoré by som mohla používať stále dokola s vedomím, že za to ozaj stoja. Na Pore Refiner nedám dopustiť. Ani na Sensibio micelárnu vodu či Hydrabio sérum. Pomaly sa k nim pridáva aj umývacia kocka, ktorá pokojne strčí do vrecka aj niektoré čistiace pleťové gély.





O mydle si môžete prečítať:

     "Sébium Umývacia kocka hĺbkovo čistí pokožku vďaka perfektnému odstráneniu nečistôt a zbytkov mazu. Účinné aktívne zložky majú mechanický účinok na vyrážky a uhry. Urýchľujú odstránenie nečistôt, čím podporujú obnovu buniek. Patentovaný komplex Fluidactiv® ovplyvňuje oxidáciu kožného mazu a tým zabraňuje tvorbe akné a reguluje kvalitu kožného mazu. Sébium Umývacia kocka zastavuje množenie baktérií a čistí pokožku bez jej podráždenia. Pokožku ukľudňuje a zjemňuje. Vysoká tolerancia. Jemná a šetrná konzistencia mydla.
Vlastnosti
Jemne parfumovaná. 
Nekomedogénna. Hypoalergénna.
100g pevná kocka.
Zloženie
DISODIUM LAURYL SULFOSUCCINATE, SODIUM COCO-SULFATE, TRITICUM VULGARE (WHEAT) STARCH, CETEARYL ALCOHOL, PARAFFIN, GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT, DODECYL GALLATE, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, ZINC SULFATE, COPPER SULFATE, AQUA/WATER/EAU, PROPYLENE GLYCOL, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891),FRAGRANCE (PARFUM)."

Ak používate pleťové gély, možno ste si všimli, že niektoré pleť vysušujú, niektoré nie. Alebo ste mali šťastie len na tie, ktoré ju nevysušujú. Ja som mala plné zuby sušiacich (lepšie slovo ma nenapadlo) gélov, preto som sa rozhodla pre zmenu a začala som používať toto mydlo. Odvtedy ubehlo veľa času,  dnes rada striedam gély s mydlami. Umývacia kocka má 100 gramov. Balená je v krabičke, ktorá nesie farby rady Sébium a ešte v igelitovom obale (alebo je lepšie napísať plastovom?). Kvôli mydlám som si kúpila pevný plastový obal, kam si ich odkladám, aby vždy dobre uschli a nezavadzali kade tade. Zelené mydielko je malé, milé a príjemne vonia. Ťažko to špecifikovať, ale je to sladké a pekne vonia. Čím dlhšie som ho používala, tým menej som si vôňu uvedomovala. Použitie je rýchle a nemyslím si, že umývanie trvá o niečo dlhšie ako keď používam čistiaci gél. Treba sa len vyhnúť očiam, pretože ja som si mydlo pichla do oka hneď pri prvom použití a potom ma hodinu rezalo :) Väčšinou vytvorím jemnú penu a potom si vezmem hubku, s ktorou tvár masírujem a zároveň dočistím. Nepáli to, neštípe to, pleť nie je podráždená ani červená. Aký je výsledok? Čistejšia pleť, vďaka čomu sa netvoria nové nedokonalosti v podobe vyrážok a čiernych bodiek. S tými existujúcimi si veľmi neporadí, ale aspoň sa netvoria nové. Pleť je tiež matnejšia, hodvábne jemná a svieža. Pri dlhodobom používaní som si tiež všimla jemné vysušovanie, ale to v pohode zvládol pleťový krém. Pre istotu som ho ale zasa na chvíľu zamenila za gél a potom som sa opäť pustila do používania.

Plusy:

  • milé malé zelené mydlo
  • príjemná vôňa
  • jemne pení
  • pleť nedráždi
  • čistí, zjemňuje, zmatňuje
Mínusy:
  • pri dlhšom používaní trošku vysušovalo pleť, ale nič tragické, trocha pleťového krému to napravila
Mydlo kúpite na internete alebo v lekárni, jeho odporúčaná cena je 7,29 eur.

Preferujete mydlá alebo pleťové gély? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

  1. Úplne sa stotožňujem s tvojou filozofiou, tiež som skúsila používať na čistenie pleti mydlá a za pol roka takejto starostlivosti som si všimla viditeľné zlepšenie pleti, asi je pravdou, že čistiace gély pleť vysušujú a ja som s nimi nikdy nevedela dosiahnuť želaný úspech, akné sa mi stále vracalo, nebolo to nič moc. Mydlo z Biodermy som neskúšala, používam obyčajné mydlo Dove, ktoré pleť čistí a zároveň aj hydratuje, teda žiadne agresívne vysušovanie pleti nehrozí. Ak používam gély tak už len výnimočne pred aplikáciou masky na také hlbšie vyčistenie pleti, inak som verná mydlám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Priznám sa, Dove kozmetike neholdujem. Ale úplne súhlasím s tým, že mydlá sú úžasné pre našu pleť a dokážu si super poradiť s mnohými problémami :)

      Odstrániť
  2. Já teď používám také tuhé mýdlo, ale s extraktem marihuany :-) Také jsem spokojená, jen ho musím vždy nechat vyschnout a nezavřít do krabičky, jinak rozměkne - to mi trochu vadí na tuhých mýdlech.. Od Biodermy mám teď nově hydratační krém, zatím spokojenost :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je pravda, že to je nevýhoda mydla, ak sa nevysuší, mäkne. Ale inak im nie je čo vyčítať :)

      Odstrániť
  3. Ja som dlhodobo (5r) pouzivala sampon od Biodermi az mi zacal sposobovat problemy, takze aj keby mi produkt akokolvek vyhovoval odteraz ho striedam
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fúúú, tak tak dlho by som nijaký výrobok nepoužívala. Vždy ich po určitej dobe striedam a to, čo mám ozaj rada, mám po ruke, aby som sa k tomu mohla vrátiť.

      Odstrániť
  4. 4ítam recenziu, čítam všetko vyzerá byť super, ale to, že po dlhšom používaní pleť vysušuje ma dosť odradilo:/ produkty na mastnú pleť by podľa mňa nemali vôbec pleť vysušovať, pretože sa potom mastí ešte viac :/

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viaceré super produkty vysušujú :/ niekedy sa to v pohode dá zvládnuť, že krém to zachráni, ale inokedy to radšej prestanem používať. Toto mydlo sa mi osvedčilo, ale nič už radšej dlhodobo nepoužívam, aby som nebola nemilo prekvapená.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe