Expresné odlakovanie nechtov, prosím!

17:35

Ešte pred dvomi rokmi by som odlakovač nepotrebovala. Nechty som si nelakovala a nevedela som si predstaviť, že by som s tým začala. Dôvod bol prostý - veľmi mi to nešlo. Vždy som vybiehala mimo nechtu, nenechala som to dobre zaschnúť a tak sa mi neraz stalo, že lakovanie sa razom menilo na odlakovanie, v laku mi vznikali malé bublinky a vyzeralo to nepekne a celkovo ma to nebavilo. Všetko sa to zmenilo v okamihu, kedy mi nechty na dvoch prstoch začali rásť veľmi krivo a smerom dnu - vyzerali ako zakrivený pazúrik. Všimla som si, že po nanesení priesvitného laku sa to vyrovnávalo. Všetko bolo jasné - budem si teda lakovať nechty, najskôr priesvitným, neskôr farebným lakom. Moja zbierka sa rozrástla o desiatky lakov, nechty si lakujem asi dva razy týždenne a značne mi stúpla spotreba odlakovačov. Najradšej skúšam nové a nové, zriedka sa vrátim k tomu, aký som už mala. Naposledy som si kúpila odlakovač od Dermacolu, ktorý vyzeral veľmi lákavo. 







O odlakovači si môžete prečítať:

     "Dermatologicky testované. Bez acetónu. Vhodný pre prírodné i umelé nechty.
Rýchlo, ľahko a dôkladne odstráni lak z povrchu nechtov. Jemné zloženie s mandľovým olejom je šetrné k nechtom, ich lôžkam a jemnej kožtičke v okolí nechtov. Vyživuje nechty a zabraňuje ich nadmernému vysúšaniu."

Nebudem klamať - ako prvé ma zaujalo to, že je fialový. To upútalo moju pozornosť a prinútilo ma kliknúť si naň a prečítať si o ňom viac. Má 120 ml, čo je pre mňa netypický objem, ale obal je šikovný a štíhly, ideálny aj na cesty. Jeho vôňa nie je rušivá, nespôsobuje hlavybôľ a neprekáža mi. Ďalšou zaujímavosťou je obsah mandľového oleja, ktorý vyživuje nechty a zabraňuje vysušovaniu, chráni aj nechtovú kožtičku. Naozaj je sranda, že pri odlakovaní som si uvedomila, že kožtička je naozaj mastnejšia. Neprekážalo mi to, ale po odstránení všetkého laku som si musela umyť ruky, lebo som mala taký zvláštny pocit. Výhodou je, že neobsahuje acetón. Také odlakovače vyhľadávam v poslednej dobe najčastejšie. Odlakovač s acetónom je síce lacnejší a lak z nechtov odstráni rýchlejšie,  ale vysúša nechtovú platničku, zbavuje ju mastnoty a môže narušiť štruktúru nechtov. Odlakovač s acetónom je často parumovaný, čo nechtom neprospieva.Dráždi oči, vysušuje pokožku a pri jeho používaní môže dôjsť k nevoľnosti či ospalosti. Preto sa mu snažím vyhýbať, hoci občas sa stane, že si ho kúpim (raz to bolo aj omylom, keď som si ho objednávala z internetu). Zatiaľ som vymenovala všetky jeho super vlastnosti. Ale ako odlakuje? S klasickým farebným lakom na nechty si poradí super. Za chvíľu ho dokonale odlakuje a nechtovú kožtičku zanechá jemnú. Milo ma prekvapilo aj to, ako si poradí s pieskovými lakmi, ktoré sú obyčajne postrachom väčšiny odlakovačov. Najťažšie boli pre neho trblietavé nadlaky, s tými sa pasoval najdlhšie. Celkový dojem je ale výborný, lebo s trblietkami má problém veľa odlakovačov a pri ich odstraňovaní si pokojne môžem pozrieť diel How I met your mother či The Big Bang Theory :) 

Plusy:
  • ako prvé ma prilákala fialová farba
  • príjemná vôňa
  • obsah mandľového oleja - vyživuje nechty aj kožtičku okolo nich
  • neobsahuje acetón
  • ľahko si poradí s farebnými lakmi, šikovne aj s pieskovými
Mínusy:
  • trblietavé nadlaky mu robili menší problém
Odlakovač kúpite v drogérii alebo na internete, jeho cena je 2,29 za 120 ml.

Aký odlakovač používate najčastejšie - s acetónom či bez?

You Might Also Like

14 Vaše komentáre

  1. v ktorej drogérií si ho kupila? v dm som nevidela :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najskôr som si ho kúpila cez internet a potom som ho kúpila v 101 drogérii :)

      Odstrániť
  2. používam odlakovač bez acetónu :) ale už dlho predlho som verná značke ebelin, má asi 100ml a stojí do 1,20 :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ebelin som ešte nemala, ale musím skúsiť :)

      Odstrániť
    2. opravujem sa, má až 200ml :) určite vyskúšaj stojí za to a často naňho majú aj akciu :)

      Odstrániť
    3. To je potom paráda! Mala by som sa vybrať do DM na prieskum :)

      Odstrániť
  3. Kde si to kúpila ? Ešte som to nevidela :O Vyzerá to parádne ...

    www.korytna.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám ho veľmi rada :) Najskôr v eshope Dermacolu a potom v 101 drogérii :)

      Odstrániť
  4. Ja som bola s týmto odlakovačom velmi spokojná. TIe trblietky idu ťažšie asi všetkým odlakovačom, ale ostatné laky odlakoval bez problémov. Inak používam laky bez acetonu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Essence má jeden lak, ktorý odlakuje asi všetko pomerne rýchlo :) Ale momentálne ho doma nemám, musím si ho zasa kúpiť.

      Odstrániť
  5. Já si doteď nehty skoro vůbec nelakovala, jedině transparentním vyživujícím. Hlavním důvodem byla škola, ale nedávno jsem vyhrála dva krásné laky od SpaRitual a začínají mi ty barvičky nějak chybět :) Původně jsem je chtěla darovat, ale teď to vypadá, že si je nechám :D Sice mám zatím na odlakování papírky, které byly přímo u laků, ale po nějakém odlakovači se budu muset porozhlédnout a tento nevypadá vůbec špatně :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento je super :) Som rada, že som si ho kúpila, lebo sprvu som váhala, či nie je moc malý za toľko peňazí, ale fakt je super

      Odstrániť
  6. Tak zrovna tento odlakovač si vyslúžil viacero negatívnych recenzí, takže asi naozaj všetko sadne každému inak. :D A myslíš, že častým lakovaním by sa ten povrch nechtu mohol narovnať? Mne teraz nechty rastú úplne krivo, a keď sa na nich pozrieš z priama, tak to vyzerá ako nejaká vlnovka. :// A tým, že sú také prehnuté, sa v určitom momente začnú štiepiť.
    Inak skvelý je aj článok o produktoch na afty a kútiky, tie ma dosť trápia - a rovno poviem, že do wishlistu som si poznačila aj banánovú masku na vlasy. Z Tvojho blogu som si toho vlastne poznačila dosť veľa :DD, vieš o tom pekne umelecky napísať.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tebou, že každému vyhovuje niečo iné :) Mne napríklad kamarátka vychválila jeden lak zo 101 drogérie a ja som ho potom hodila do koša, lebo ma po ňom úplne svrbela nechtová kožtička. Presne tento problém, ktorý opisuješ, som mala aj ja. Ako vlnovka vyzerali. Teraz, keď si ich stále lakujem, mi rastú úplne rovno. Ale štiepiť sa niekedy štiepia, to je žiaľ súčasť môjho života a dôvodov môže byť viacero, ale na to mi pomáhajú zábaly, olejčeky a vitamíny. Najviac sa mi štiepia na jar a na jeseň. Skús si ich najskôr lakovať len priesvitnými vyživujúcimi lakmi, mne sprvu dosť pomohli.
      Ďakujem, teším sa, ak moje články zaujmú a ešte spokojnejšia som, keď mi napíšete, že som vám dobre poradila a ste spokojní s výrobkami :) Teraz mám od Kallosu aj lak a mliečko na poškodené vlasy a fakt som milo prekvapená, že za malý peniaz som kúpila ozaj super produkty.

      Odstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe