Selsun Blue - bojovník s atopickým ekzémom?

18:03

Pred niekoľkými mesiacmi som diskutovala s jednou známou o atopickom ekzéme. Posťažovala som sa, aké je ťažké nájsť vhodnú kozmetiku, ktorá by s ním bojovala trochu účinnejšie a lepšie ako to, čo som mala predtým. Vypočula si ma a poradila mi šampón Selsun Blue, ktorý jej pomohol. Ešte mi povedala, aby som si kúpila modrý alebo fialový, lebo je ich viac. Chcela som najskôr skúsiť ten fialový, ale čo čert nechcel, ani v jednej lekárni som ho nenašla. Tak teda ok, kúpila som si modrý.








O šampóne si môžete prečítať:

     "Selsun Blue je umývací roztok na špecifické ošetrovanie proti tvorbe lupín. Obsahuje 1% sírniku seleničítého, ktorý je v klinickej praxi považovaný za najúčinnejšie činidlo proti lupinám. Selén v skutočnosti obmedzuje množenie mikroorganizmov, tak ako i bujnenie pokožky tým, že zabraňuje množeniu zárodkových buniek.

Zloženie Selsun Blue šampón normálne a mastné:
Nátriumlaurylétersulfát, voda, bentonit, oxid titaničitý, monostearoyletylénglykol, sírnik seleničitý, monoricinoleoylglycerol S, dihydrogenfosforečnan sodný, 1,3,5,5-tetakis (hydrometyl) hydantoín, kyselina citrónová, patentná modrá, parfum"

Šampón je balený v krabičke, na ktorej nájdete podstatné údaje. Zloženie je dobre čitateľné a páči sa mi, že je na strane samo a každý si ho tak hneď všimne a poľahky sa dozvie to, čo potrebuje. Objem je 200 ml a plastová fľaša má pekný, nevšedný tvar. Tento šampón nevonia. Neviem si pomôcť, ale stále mi smrdí ako pneumatika. Obsahuje síru, ktorá je zodpovedná za tento puch, ale nie je to nič, na čo by ste si nedokázali zvyknúť. Zo všetkých smradov, ktoré som už doma mala, je tento ešte značne znesiteľný a nemám ani potrebu nedýchať, keď sa používa. Druhou zaujímavosťou je, že šampón je modrý. Až moc modro modrý, lebo vodu zafarbí úplne na modro. Hovorím jej šmolková modrá :) Známa mi poradila, aby som prvé týždne používala len tento šampón a potom pridala aj iný, bežný - jedno umytie by bolo týmto a druhé už hocijakým iným. Praktizovala som to podľa jej rady. Kým som používala len Selsun Blue, vždy som musela použiť buď kondicionér alebo masku. Šampón síce pekne umyl vlasy, upokojil ekzematickú pokožku, ktorá podstatne menej svrbela, ale... vlasy som mala ako drôtenku na umývanie riadu. Boli drsné, nepoddajné a také akoby suché. Až maska z nich urobila tie krásne, jemné a lesklé vlasy, ktoré tak rada aspoň občas vidím v zrkadle. Suchá pokožka svrbela minimálne, suché miesta sa tvorili pomalšie a menej, ale po dvoch - troch dňoch som opäť cítila, že ekzém tam stále je, aj keď menej nápadný. Časom som ho používala spolu s iným šampónom a výsledok bol podobný, stav pokožky bol lepší a aj vlasy boli krajšie  a zdravšie. Celkové hodnotenie šampónu je veľmi dobré. Najbližšie by som si chcela kúpiť zelený s mentolom, tiež vyzerá lákavo.

Plusy:
  • zaujímavý obal
  • dobrá konzistencia
  • pekná šmolková farba :)
  • pomáha ošetrovať atopickú pokožku, menej svrbí, je upokojená, suché miesta sa tvoria menej
Mínusy:
  • vlasy sú trochu drsnejšie a nepoddajné, potrebovala som na ne masku
Šampón nájdete v lekárni, stojí okolo 11-12 eur.

Skúsili ste mentolový Selsun Blue? 

You Might Also Like

4 Vaše komentáre

  1. Ja mám veľký problém s atopickým ekzémom, hlavne na pokožke hlavy. Doteraz som nevedela nájsť nič, čo by mi aspoň trošku pomohlo ale skúsim sa obzrieť po tomto šampóne :) Ďakujem za tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kupujem tento sampon pravidelne, zabera velmi dobre! S modrym mam lepsie skusenosti ako so zelenym.

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe