Ako sa (ne)potiť s Baleou

18:31

Vždy som si myslela, že leto milujem. Posledné horúce dni ma ale utvrdili v tom, že na teplo veľmi nie som. Pomaly, ale isto ma tie horúčavy likvidujú a cítim, ako strácam energiu. Na Liptove, kde som trávila predchádzajúce dni, bolo úžasne. Na Štrbskom plese, kam sme si odskočili, som mohla behať pokojne v plavkách, potom prišiel osviežujúci dážď a vzduch bol čerstvý, svieži a voňavý.  A zasa prišiel krutý návrat do horúceho pekla, keď teplomer v mojej izbe ukazoval takmer 35 stupňov. Dezodorant bol prvá vec, po ktorej som siahla. Momentálne som skúšala Anti - Transpirant deo roll on od Baley.







Tieto guľôčkové dezodoranty/antiperspiranty nemám veľmi v láske. Pomaly sa ich učím používať, ale stále sa neviem zbaviť ulepeného nepríjemného mokrého pocitu. Radšej siaham po spreji alebo tuhej verzii. Deo roll on od Baley má klasických 50 ml, obal je pekne tvarovaný a farebný. Kombinácia farieb je úplne letná a hravá, pripomína ovocie a zmrzlinu. Malý roll on možno ľahko hodiť do kabelky a nosiť ho so sebou. Vonia pekne. Sladko, ale nie výrazne, celkom sviežo a nenápadne. Po nanesení sa nebije s parfumom a po niekoľkých minútach už necítite nič. Chvíľku trvá, kým vsiakne do pokožky, ale nepodráždi ju, čo veľmi oceňujem. Keď si prečítate zloženie, nájdete tam hliník. Ten by mal zabrániť poteniu a neželanému zápachu. Tejto zložke sa snažím vyhýbať, ale ako som už nie raz spomenula, vždy mám doma aspoň jeden antiperspirant, keď sa naozaj potrebujem nepotiť. Taktiež sľubuje 48-hodinovú ochranu. No... tieto teplá zrejme búrajú všetku reklamu, lebo doposiaľ nič z toho, čo sľúbilo takú dlhú ochranu, to u mňa nedodržalo. Keď je naozaj veľmi horúco, roll on musím použiť niekoľkokrát denne ( 2, max. 3 razy). Nie preto, že by som sa veľmi potila, skorej sa cítim a to mi prekáža podstatne viac. Naopak, keď sú dni relatívne normálne ( i keď dnes začínam pochybovať o tom, čo je normálne júlové počasie), stačí ho naniesť ráno a celkom spoľahlivo vydrží pracovnú dobu. No v okamihu, ako sa teplota prehupne k vyšším teplotám, viem, že ho budem musieť použiť viac razy denne. Napriek tomu roll on nie je úplne zlý, naozaj má niektoré vlastnosti veľmi dobré.
Plusy:
  • malý, šikovný, možno ho so sebou nosiť v kabelke
  • príjemná svieža vôňa sa nebije s vôňou parfumu
  • dlhšie schne, ale nedráždi pokožku a nezanecháva fľaky na oblečení
  • pri nie tragicky horúcich teplotách ochráni počas pracovnej doby
  • cena

Mínusy:
  • 48 hodín určite neochráni - v teplom počasí ho musím aplikovať aj viac razy denne
  • obsah hliníka
Roll on nájdete v DM drogérii a jeho cena je 1,49 za 50 ml.

Akú verziu antiperspirantu/dezodorantu preferujete? :)

You Might Also Like

10 Vaše komentáre

  1. Hezká recenze, roll on jsem od Balea ještě nezkoušela, teď mám od nich krystal a deodorant ve spreji.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 48 hodín u mňa tiež žiadny deodorant nedá :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. momentálne používam roll-on od garnieru a som veľmi spokojná. síce tiež trochu trvá, kým vsiakne, ale aspoň nezanecháva stopy na oblečení (narozdiel od tuhého antiperspirantu, ktorý som kedysi nejaký čas používala). 48hod určite nedá, ale inak je výdrž dobrá.
    baleácky antiperspirant som neskúšala, zato ich deospraye používam často, keď nepotrebujem antiperspirant. voňajú krásne. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá hezky, ale po pár zkušenostech jsem kuličkové antiperspiranty přestala používat. Zajímalo by mě, jak výrobci tyhle antiperspiranty zkouší, když slibují, že vydrží tak dlouho a nic z toho.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já na kuličkové deodoranty moc nejsem, mám radši varianty ve spreji, ale pro jednou bych mohla udělat vyjímku, hlavně pokud jde o moji oblíbenou Baleu:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe