Horúce leto s Biodermou

17:35

So slniečkom a letom prichádza voda, pláž a opaľovanie. Ide to proste k sebe. Rada si ľahnem niekde k vode, prípadne na trávnik v záhrade, vezmem si knihu alebo krížovky a užívam si slnečné lúče. Zdravé opaľovanie potrebuje kvalitný prostriedok na opaľovanie, inak hrozí nebezpečenstvo vzniku rakoviny kože, ktorá patrí k jednej z najnebezpečnejších. Bioderma aj tento rok priniesla niekoľko noviniek na opaľovanie. Photoderm Kid a Photoderm Mineral používam, odkedy v júni začali horúčavy. 





O BIODERMA Photoderm KID opaľovacia pena pre deti SPF 50+ si môžete prečítať:

      "Maximálna slnečná ochrana určená špeciálne pre citlivú pokožku detí, zosilnená o Peptide C, ktorý zaisťuje deťom optimálnu ochranu proti škodlivým účinkom UV žiarenia, s exkluzívnym patentom Bunkovej Bioochrany® *. Moderná, jednoduchá a zábavná aplikácia zaručí, že aj taká činnosť, ako je aplikácia ochranného krému, bude deti baviť.
Veľmi vysoká UVA / UVB ochrana
Moderná, jednoduchá a zábavná aplikácia
Hypoalergénna s exceletnou toleranciou
Vodeodolná, odolná voči potu a oteru
Fotostabilná, bez oktokrylenu."

Začnem touto penou,lebo mi vyhovuje trošku viac. Veľmi mi pripomína Hydrabio čistiacu penu. Nielen obalom, ale aj konzistenciou. Obal ukrýva  150 ml tekutiny, ktorá sa po zatrasení a stlačení mení na bohatú penu bez špecifickej vône. Nevonia, nesmrdí, nemá vôňu, ktorá by utkvela v pamäti. Je to ale super, lebo z vlastnej vône viem, že čím krajšie a sladšie niečo vonia, tým viac láka hmyz, najmä malé mušky :) Bohatá pena je ľahučká, nemastná a hustá. Ľahko sa rozotiera, dá sa rýchlo vtrieť do pokožky bez toho, aby na nej zanechala biele šmuhy. Je vodeodolná, dlho vydrží, ale po pár hodinách ( tak 2 - 3 ) penu aplikujem opäť, aby bola pokožka dokonale chránená pred škodlivým žiarením. Veľmi sa mi páči najmä ľahká aplikácia a to, že nevonia. Navyše, pokožku naozaj dôkladne chráni, pretože i keď som bola na slnku dlhé hodiny, nebola som spálená, pokožka nesčervenela a nesvrbela. Ideálny produkt pre deti, ale aj pre nás, pretože predstavuje výbornú ochranu. Aj zloženie je dosť dobré, takže tento produkt obstál na výbornú. 

Plusy:
  • fajn obal
  • bez vône
  • hustá, ľahká pena, nemastná
  • ľahko sa rozotiera, rýchlo sa vsiakne, nezanechá mastnú pokožku ani biele fľaky
  • pri pravidelnej aplikácii dôkladne chráni pokožku
Mínusy: nenašla som

Penu kúpite v lekárni alebo na internete, odporúčaná cena je 14,90.







O BIODERMA Photoderm Mineral SPF 50+ Spreji si môžete prečítať:

     "Prvý 100% minerálny sprej poskytuje maximálnu ochranu pred slnečným žiarením pre pokožku alergickú na chemické filtre, parfumáciu a slnko. Chráni aj tú najcitlivejšiu pokožku vrátane atopickej, dojčiat a malých detí.
Veľmi vysoká UVA a UVB ochrana dojčiat a malých detí
Prvý 100% minerálny sprej (bez chemických filtrov)
Veľmi ľahká vodeodolná textúra s jednoduchou aplikáciou
Nezanecháva mastný film
Hypoalergénny s excelentnou toleranciou
Fotostabilny"

Tento produkt je úžasný, ale mal pre mňa drobné nedostatky. Nič závažné, ale boli tam. Má 100 ml a má praktickú pumpičku na dávkovanie. Na jedno stlačenie dostanete von relatívne dosť produktu. Má trošičku výraznejšiu umelú vôňu, ktorú cítiť len pri nanášaní, potom už nie. Tekutý sprej sa celkom dobre rozotiera, ale nie tak dobre ako pena a niekedy mám pocit, že zanecháva šmuhy, ktoré sa nedajú úplne rozotrieť. Ale keď sa to podarí, pokožka neostáva mastná ani lepkavá. Naopak, je suchá a dobre chránená. Sprej je vhodný aj pre atopikov
 a ľudí alergických na slnko, vďaka SPF 50 je naozaj výborným ochrancom našej pokožky. Treba ho tiež aplikovať niekoľkokrát denne, tesne po nanesení už nie je cítiť vôňu a zloženie je tiež jedno z tých lepších. Je vodeodolný a dlho pôsobí. Môžete  ho kúpiť aj svojim najmenším ratolestiam, som si istá, že neoľutujete. 

Plusy:
  • šikovný obal s pumpičkou
  • trošku chemická vôňa, ale nie po nanesení nie je nič cítiť
  • riedky, dobre sa rozotiera
  • vodeodolný
  • dôkladne chráni pokožku
Mínusy:
  • rozotiera  sa mi horšie ako pena
Odporúčaná cena je 20,70 a kúpite ho v lekárni alebo na internete.

Máte vyskúšanú niektorú z týchto noviniek? :)

You Might Also Like

6 Vaše komentáre

  1. Ja som vyskúšala množstvo prípravkov na opaľovanie, od bežných drogériových až po predražené z lekárni. Napriek tomu, že sa dobrovoľne neopaľujem a vždy sa poctivo natieram, keď idem von, každé leto som mala problém so spálenou pokožkou. Druhé leto sa chránim opaľovacími krémami Cien a čuduj sa svete, žiadne spálenie. Za seba teda odporúčam lacný a úplne obyčajný opaľovací krém z Lidla .-)
    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som atopik, mamina je alergická na slnko. Lacný opaľovací krém by som jej nekúpila a sebe asi tiež nie. Viem, ako ma potom trápia biele fľaky, takže ostávam verná Bioderme :) Prípadne ešte vsádzam na La Roche Posay či Yves Rocher.

      Odstrániť
  2. Ja si plánujem kúpiť niečo od Cien, ako odporúča aj Biela Mačka v komentári vyššie.. :) Ale Bioderma je určite fajn, predsa len, je to kvalitná kozmetika.. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe