Malá milá čistiaca pleťová voda

19:35


Lavera je značka prírodnej kozmetiky, ktorá si ma celkom získala. Lavera je kvalitná prírodná kozmetika zameraná predovšetkým na citlivú pleť. Prírodná kozmetika Lavera je certifikovaná najstarším certifikátom pre prírodnú kozmetiku BDIH. Lavera obsahuje len 100% rastlinné zložky a z nich mnohé sú dokonca v biokvalite. Firmu Laverana založil Thomas Haas v roku 1987 ako malý rodinný podnik. Znie to tak super, že som sa do svojej zbierky rozhodla prihodiť ďalší kúsok :) Čistiacu pleťovú vodu s Ginkom a s hroznom.










O pleťovej vode si môžete prečítať:

     "Pre zmiešanú a mastnú pleť.  Čistí dôkladne a do hĺbky. Zanecháva na pokožke svieži, povzbudivý pocit. Výťažok z ginka prepožičiava pleti svieži vzhľad, stimuluje mikrocirkuláciu krvi v pleťových bunkách a podporuje ich prirodzenú regeneráciu. Bio výťažky z hroznových jadier harmonizujú pleť a majú zjemňujúce účinky. Nový rad prípravkov pre čistenie pleti. Tento je špeciálne navrhnutý pre potreby jednotlivých typov pleti. Šetrne a pritom dôkladne zbaví pokožku nečistôt a optimálne ju pripraví na ďalšiu kozmetickú starostlivosť.
Ingredients CTFA/INCI:  Water (Aqua), Alcohol*, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract*, Fragrance (Parfum)**, Linalool**, Limonene**, Citronellol**, Citral**, Eugenol**

*Suroviny z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva,
**Prírodné esenciálne oleje."
Pleť si čistím  dva razy denne a za tie roky som sa relatívne rýchlo naučila odhadnúť produkt - či je pre mňa vhodný, či mojej pleti neškodí a či spĺňa to, čo sľubuje. Ak si padneme do oka, míňam ho s radosťou a láskou beauty blogerky, ktorá musí o svojom poklade rozprávať každému, kto je ochotný počúvať ma. Ak sa neskamarátime, miniem ho, ale vždy si použitie patrične ofrflem. Lebo kozmetiku nevyhadzujem, keď som už za ňu zaplatila. Musí to byť extrémny prípad, aby som niečo hodila do koša (naposledy to bol príšerný make up Stay Matte od Rimellu, s ktorým ma spája hlboké nepriateľstvo). Ako obstála čistiaca pleťová voda? Má 125 ml a je milá, malá, dobrá aj na cestovanie. Bola som mnou aj na víkendovej mini dovolenke, lebo v kozmetickej taštičke nezabrala veľa miesta. Zloženie je ideálne. Akurát, musím podotknúť, že obsahuje alkohol, a preto sa s ňou nemôžem priblížiť k očiam - hneď ma začnú štípať a slziť. Z toho dôvodu sa s ňou nemôžu odličovať. Pozitívne ale je, že na vyrážkach ma neštípala, preto ju môžem bezproblémov používať. Obsah alkoholu neprispieva k tomu, že by pokožku vysušoval - necítiť pnutie a neostáva začervenaná. Veľmi zaujímavo vonia. Stále trochu alkoholovo, ale tiež sviežo a bylinkovo. Obľúbila som si ju, najmä teraz v lete. Pleť totiž nielen pekne vyčistí (lepšie napísané dočistí), ale aj osvieži. Pleť je čistá, jasnejšia a matná. Ostáva jemná a prirpavená na denný/nočný krém, ktorý ukončí kozmetický rituál. Odpoveď je jasná - obstála na výbornú a veľmi sme sa spriatelili.
Plusy:
  • malá, skladná, dobrá na cesty
  • zaujímavo vonia
  • neštípe na vyrážkach
  • nespôsobuje pnutie ani začervenanie
  • pleť čistí, osviežuje a zjemňuje

Mínusy:
  • treba sa vyhnúť očiam aj očnému okoliu, môžu potom slziť či štípať
Pleťovú vodu nájdete na stránke www.bioliving.sk, kde stojí 7,40.

Skúsili ste niečo od Lavery? :)

You Might Also Like

8 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe