Taký prírodný

17:47

Zloženie dezodorantov/antiperspirantov som veľmi dlho neriešila. Stačilo mi, že je to sprej, pekne vonia a dokáže ochrániť pred potom a pachom. Potom som ale začala čítať zloženie a načítala som si dosť o hliníku, jeho zlúčeninách a ich vplyve na ľudské zdravie. Tak si dávam pozor na to, čo kupujem. Trochu viac to lezie do peňazí, trochu viac musím hľadať, ale mám lepší pocit z toho, že neohrozujem to najcennejšie, čo máme - zdravie. V rámci zdravých nákupov som objavila značku Salt of the Earth a skúsila som jej dezodorant v spreji.








O dezodorante  si môžete prečítať:

       "Prírodný deodorant Salt of the Earth – „ Soľ Zeme“ je zložený z antibakteriálnej minerálnej soli, ktorá sa používa ako ochrana pred zápachom už niekoľko storočí. Deodorant zanecháva na pokožke veľmi jemný minerálny film, ktorý pôsobí antibakteriálne a bráni tak vzniku zápachu spôsobovaného baktériami rozkladajúcimi pot. Minerálny deodorant poskytuje dlhodobú ochranu.
Výhody klasického minerálneho kryštálu:
- kryštál je 100% prírodný
- neobsahuje Aluminium chlorohydrate, parabény ani alkohol
- 100% neparfumovaný
- vhodný pre mužov, ženy, vegetariánov a aj vegánov
- nezanecháva biele stopy
- nie je testovaný na zvieratách
- môžete ho používať i počas homeopatickej liečby
- deodorant v spreji môžete použiť na celé telo vrátane chodidel
Objem: 100 ml
Zloženie: Voda, Potassium Alum, Aloe Barbadensis, Lonicera Caprifolium (Zimolez) Flower Extract, Lonicera Japonica (Zimolez japonský) Flower Extract"


Nevedela som, do čoho idem. Ale hodnotenia značky boli dobré, preto som sa rozhodla vyskúšať. Dezodorant je v plastovom obale, takže je celkom ľahký. Má 100 ml a šikovný rozprašovač, ktorý sa nezasekával počas celej doby, čo som dezodorant používala. Lákalo ma, že je prírodný, vhodný aj pre vegánov a netestovali ho na zvieratkách. Je taký trochu väčší, ale ľahký, preto som ho rada nosila so sebou aj v kabelke. Keď som sa naň pozrela, mala som pocit, akoby som sa pozerala na vodu v plastovej fľaši. Dokonca aj po ovoňaní by som pokojne naďalej tvrdila, že je to voda. Dezodorant vôbec nevonia, nemá ani nijaký voňavý nádych - je to akoby som ovoniavala minerálku. Trochu ma to zarazilo, ale povedala som si, že je to nová skúsenosť. Na pokožke vôbec neštípe, preto som ho rada používala aj po holení - pokožka nebola podráždená ani červená (toto by som si pri iných dezodorantoch nedovolila, lebo po holení by pokožku parádne podráždili a zbytočne by to bolelo). Aplikácia je jednoduchá, dezodorant rýchlo uschne a nezanecháva fľaky na oblečení. To všetko by bola parádička, ale... Ale je tu aj jedno ale. Povedzme, že ak som v lete ráno použila dezodorant, už po pár hodinách som ho musela použiť zasa. To, že som sa potila, by nebol problém, je to zdravé a zdravý dezodorant potenie neblokuje. Problémom bolo, že som sa cítila. Pach, ktorý by mal dezodorant eliminovať, bol citeľnejší ako by mi bolo milé. V lete som ho teda musela použiť niekoľkokrát. Aj na jeseň či v zime, keď som sa potila menej, som po ňom musela siahať častejšie a asi aj preto sa relatívne rýchlo míňa. Dezodorant nie je zlý. Má vynikajúce zloženie, je veľmi jemný k pokožke a eliminuje zápach. Treba ho len použiť viac razy za deň, aby som bola spokojná s výsledkom.


Plusy:
  • ľahší plastový obal s pumpičkou
  • vhodný aj pre vegánov
  • nevonia
  • nedráždi pokožku
  • rýchlo uschne, nezanecháva fľaky na oblečení
  • eliminuje zápach

Minusy:

  • treba ho použiť viac razy denne

Kúpila som ho na stránke www.naturalisvita.sk, kde stojí 6,90.


Máte skúsenosti s touto značkou? :)

You Might Also Like

12 Vaše komentáre

  1. Mne minulý týždeň dorazila jeho ružová verzia s levanduľou a vanilkou a zatiaľ teda u mňa maximálna spokojnosť po všetkých stránkach. Dokonca som prekvapená, že na to, že sa jedná len o deodorant, nie antiperspirant, tak sa potím len minimálne - čož v poslednom čase aj pri použití antiperspirantu mám problém, že mi už nejako nestačia, tak tuto u tohoto produktu je to práve naopak. Možno je to ale aj tým, že bol tento týždeň teplý a nemusela som chodiť v zimnom kabáte, uvidíme ako sa osvedčí počas ďalších dní.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten levanduľový mám vo wishliste :) Keď je pokojnejší, nie teplý a menej uponáhľaný deň, stačí mi použiť ho raz. Ale teplo je preň záťaž.

      Odstrániť
  2. Toto je jeden z bodov, ktoré chcem v blízkej dobe dosiahnuť - vymeniť tradičný antiperspirant za dezodorant s prírodným zložením. Zatiaľ som teda vo fáze zisťovania možností, čítam kde kto čo odporúča. Momentálne to vidím na pánsku verziu Alverde alebo Weledy, ale možno nájdem ešte niečo iné :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Patrik, pozri sa na Dulciu. Jej dezodorant som si zamilovala a majú ho aj v pánskej verzii :)

      Odstrániť
  3. Potasium alum tiez vraj nie je celkom slnieckovy, ale urcite je to lepsia varianta ako ,,klasicky,, hlinik v antiperspirantoch. Kazdopadne po holeni by som ho nepouzivala kvoli prenikaniu latok do tela. Ja som mala vyrobok s podobnym zlozenim od znacky Alva a veru pach blokoval spolahlivo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, je lepší ako hliník. Po holení nerada používam kozmetiku všeobecne, ale keď som v časovom sklze, nemám veľmi na výber. Alvu mám rada, možno sa po nej pozriem, teraz míňam Dulciu a zvyšky Ponia.

      Odstrániť
  4. Takže... je vlastně úplně k prdu? :D To je škoda, hledám novou alternativu, ale myslím si, že žádný přírodní dežodorant nedosáhne bohužel těch kvalit, jako ten umělý. :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To rozhodne nie je! Má dobré zloženie, ješ nežný k pokožke, len ho treba použiť viac razy :)

      Odstrániť
  5. Ja asi najviac bola spokojná s kryštálovým. Ten bol naj zo všetkých bio dezodorantov, ktoré som vyskúšala :)


    Lavandula Diary

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja ho mám tiež a nie som s ním spokojná :( ja mam pre zmenu pocit, že čím viac ho človek použije tým viac a divnejšie sa zmieša s ním pot a potom z toho vznikne taký divný pach sam o sebe. Používam ho skôr na chodidlá proti poteniu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe