Jeden skvelý pomocník

18:20

Možno poznáte Sudocrem, masť, ktorá pomáha pri mnohých problémoch, okrem iného zaberá aj na akné. Raz som hovorila krstnej, ktorá pracuje v lekárni, že by som si ho chcela kúpiť. Kedysi sme ho mali, ale minul sa a viac som o ňom nepremýšľala. Časom som si ale prešla niekoľko recenzií a opäť som ho chcela mať doma. Krstná mi povedala, že majú jeho obdobnú verziu, aj s podobným zložením, ale za menší peniaz. Tak som ju poprosila, aby mi tú druhú verziu kúpila. Dnes mám druhé balenie a nechystám sa ho vymeniť. 







O Dernored kréme si môžete prečítať:

      "Kozmetický výrobok na každodenné ošetrenie pokožky. Používa sa na ochranu detského zadočka pri podráždení, na ekzémy a akné.
Zloženie krému:
Aqua, paraffin, zinc oxide, ethylhexyl isononanoate, glyceryl stearate, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, glycerin, propylene glycol, sorbitan sesquioleate, methyl glucose sesquistearate, lanolin, cera alba, argania spinosa oil, panthenol, bisabolol, lavandula officinalis flower oil, tocopheryl acetate, magnesium sulphate, phenoxyethanol, geraniol, linalool, benzyl alcohol, limonene, citronellol,ethylhexylglycerin:"
S Dernoredom som sa spoznala naozaj len vďaka krstnej, pretože bez jej rady by som skončila opäť pri Sudocreme. Po porovnaní zloženia sme naozaj dospeli k tomu, že je takmer totožné, rozdielna je len cena. Kým za 100 g Dernoredu zaplatíte 2,99, za 125 g Sudocremu zaplatíte 6,20. Je to značný rozdiel a po prvom balení Dernoredu viem, že sa k  nemu budem vracať rada. V bielom plastovom kelímku sa nachádza rovnako biely hustý krémik. Obsahuje levanduľu, neviem, či ju cítim, ale vonia pekne :) Má jemnú, nevtieravú vôňu, aj keď krém používam na tvár, sotva je ho cítiť. Je biely a zanecháva na pokožke fľak, preto ho používam len na noc, prípadne cez deň doma, kde mi neprekáža vyzerať ako dalmatínec. Po nanesení relatívne dobre uschne (aj keď nie úplne), ale na vankúši väčšinou krémový fliačik nemám. Použiť sa môže na detskú podráždenú pokožku, akné i ekzémy. Ja som sa naučila využívať ho na niekoľko problémov:
  • samozrejme, ako prvé spomeniem akné. Pomáha pokožku upokojiť, jemne vysušuje vyrážku, urýchľuje hojenie a zmenšuje šancu vzniku červených fliačikov. Pri podkožnom akné pomáha menej, preto vtedy siaham po inom kréme, ale citeľne dokáže uľaviť od nepríjemných prejavov akné 
  • na zarastený chĺpok. Ak vám zarastajú chĺpky - poznáte to. Chĺpok rastie pod kožou, zapáli sa, miesto sčervenie a bolí. Podobne ako vyrážka. Dernored opäť pokožku upokojí, pomáha odstrániť začervenanie pokožky a urýchli jej zahojenie. Pomohol mi najmä v bikinovej oblasti, kde mám veľmi citlivú pokožku a chĺpky tam občas zarastajú.
  • upokojuje podráždenú pokožku. Napríklad po depilácii, kedy mám pokožku červenú ako rak a páli. To je dôvod, pre ktorý nedepilujem často, len ak idem napríklad na dovolenku a nechce sa mi riešiť, či mám nohy ako ježko alebo nie.
  • sťahuje zápal. Mala som škaredé panarícium (lebo veď trhať si zádery, to je také moje). Prst opuchol, sčervenel a bolel. Dernored uľavil od bolesti a po pár dňoch bol prst ako vymenený.


Časom možno nájdem aj ďalšie spôsoby využitia, lebo krém je vynikajúcim výrobkom, ktorý pomáha na veľké množstvo problémov. V lete v čase komárov ho chcem skúsiť aj na štípance. Nepoužívam ho denne, len vtedy, keď mám nejaký problém, preto sa míňa pomaly. Ako som už spomenula, 100 g balenie kúpite za tri eurá a nájdete ho aj v mojej obľúbenej lekárni mojalekaren.sk

Poznáte tento krém? Alebo preferujete Sudocrem? :)

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe